un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

PC Garage adaugă livrarea rapidă în 2 ore prin Tazz

13 Oct 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Opțiunea de livrare prin Tazz a apărut de curând în secțiunea despre Livrări din site-ul pcgarage.ro. Este valabilă doar în București.

Îmi place vestea asta pentru că rezolvă anumite situații urgente pentru care aș plăti cu bucurie taxa Tazz ca să primesc marfa în 2 ore. De exemplu, să zicem că ți se arde sursa de la calculator sau monitorul sau se strică mouse-ul și trebuie să rezolvi urgent asta.

În București sunt puține opțiuni pentru a rezolva o astfel de problemă, dar PC Garage ar fi prima mea alegere. Au un stoc mare de foarte multe componente chiar în showroom-ul lor din Timpuri Noi, deci în caz de ceva dădeai o fugă acolo și rezolvai problema.

Apoi a venit pandemie și showroom-ul PC Garage s-a închis în martie și închis este de atunci. Nu se pot ridica personal comenzi de acolo. Am cumpărat niște produse de la ei cu livrare prin curier a doua zi, deși stau în blocul de vizavi și m-aș fi dus bucuros după ele personal, cum face de obicei.

Așa că livrarea prin Tazz vine bine. Ai o urgență, produsul de la PC Garage ajunge la tine în maxim 2 ore, e de reținut pentru astfel de situații. Mă așteptam să aibă aceleași condiții ca la eMAG (1 oră livrare, taxă 20 lei), dar la PC Garage vine în 2 ore și costă 35 de lei. Știu că magazinele fac parte din același grup și ar putea fi un semn că eMAG vrea să-și păstreze o poziție premium, de “avantaj maxim”.

    15 comentarii

  1. Cred ca tragi putin mata de coada cu urgenta de produse pt PC :P.
    In orice caz, dumb ca emag sapa groapa PC garage, dumb ca au politici diferite.

    Si dumb ghiveciul de produse din portofoliu (toastere si aspiratoare).

    Daca eram in locul emag si tot imi permiteam sa am PCGarage ca marketplace separat as fi incercat sa optimizez la maxim procesul de distributie si sa aduc pe stoc si la pret decent ultimele produse IT.

    Vezi ce se plang oamenii pe forum de cele cateva 3080 pe sapt.
    Anul trecut era penurie de msi b450 tomahawk ca erau best deal cu 3600/3700 si recomandate de toata lumea online sau offfline.

    Si daca la produse vedeta sau prost, la produse de specialitate ii intrec magazine mici:
    Phanteks a scos niste carcase excelente anul asta pe segmentul economy, ei au doar modele din anii trecuti si tot aduc pocnitori.
    De la Lian Li nu au nimic pentru entuziasti.

    Arctic are probabil cel mai bun deal la AIO, ei nu il au.
    NH-D15 chromax black ei il vand cu 600 cand e 99$ pe afara.
    Tastaturile mecanice decente au preturi obscene.

    Omul lor de logistica trebuie pus pe post de curier si angajat oameni competenti.
    Au pe ce nisa sa mearga, nu sa se bata la pret cu Altex pe aspiratoare.

      (Citează)

    • “Cred ca tragi putin mata de coada cu urgenta de produse pt PC”

      Lumea lucreaza de acasa zilele astea, daca ti s-a stricat tastatura sau daca ai rasturnat monitorul din greseala si s-a spart, parca suna bine sa ai altul in 2 ore, nu?

        (Citează)

    • alxzen: dumb ca emag sapa groapa PC garage, dumb ca au politici diferite.

      Nu sapă groapă. Tocmai au adăugat un serviciu dezvoltat de eMAG, deci e de bine, nu de rău. Poate că nu sunt aceleași condiții, dar ieri nu exista deloc acea posibilitate, pe când astăzi da.

      Treaba cu politicile diferite este uzuală, toate grupurile de companii au prețuri diferite în funcție de brand, volume de vânzări șamd.

      Uită-te la lapte. Sunt mărci produse în aceeași fabrică, dar cu 25% diferență de preț la raft. Ce să mai zici de magazine cu volume diferite de vânzări, ba chiar profil diferit de produse și clienți?

        (Citează)

    • Apropo, la hardware mai știu și eu una alta. Plăci video 3080 nu sunt disponibile, că le-ar aduce ei. Nu se produc suficiente, nu se alocă României oricât ar vrea să optimizeze eMAG sau PC Garage.

      Carcasele de PC sunt păguboase. Ocupă spațiu imens în depozit, marja e mică, piața noastră vrea atât de puține modele premium încât nu te mira că mai degrabă insistă cu cele ieftine. Pe majoritatea nu le importă PC Garage, așa că dacă furnizorul aduce 10 bucăți, o ști el de ce face asta.

        (Citează)

  2. Venind vorba de emag, ieri când am vrut să iau niște lucruri am observat că nesimțiții de când am dat ultima dată comandă în august, au scumpit livrarea si acasă și la easybox. Asa am fost pus sub presiune psihică să îmi fac genius, not a nice move.

      (Citează)

  3. La anumite ore nu ai cum sa faci sub o ora dintr o parte a alta in Bucuresti. De asta cele 2 ore. La emag cred ca primesti doar ce au in cel mai apropiat showroom.

      (Citează)

    • La eMAG cred că sunt deja curieri la depozit și pleacă rapid pe traseu. La PC Garage probabil întâi trebuie să ajungă unul dintre ei? Nu știu.

      Oricum, vorba ta, o oră și mie mi se pare fantezist.

      Și așa oamenii de la Tazz sunt munciți prea mult. La restaurante sunt disperați să ridice primii comanda, că au target de livrare de o oră și acolo.

        (Citează)

    • 5 lei era livrarea la easybox.

        (Citează)

  4. C:
    “Cred ca tragi putin mata de coada cu urgenta de produse pt PC”

    Lumea lucreaza de acasa zilele astea, daca ti s-a stricat tastatura sau daca ai rasturnat monitorul din greseala si s-a spart, parca suna bine sa ai altul in 2 ore, nu?

    De acasă se lucrează poate video chat noaptea, pentru ca ziua cumva orașul e plin.
    Am ajuns sa ne dorim chestii irelevante in 2 ore, ffs omenirea e cu capu’.

      (Citează)

    • @Foorysh, cu siguranta si inainte erau unii care considerau ca nu este nicio problema sa astepti minim 4-5 zile sa primesti ceva prin curier. Acum pretentile au scazut la 1-2 zile.
      Pe masura ce numarul de comenzi prin curier creste, va exista si o nisa de oameni dispusi sa plateasca 10-15 lei in plus pentru a primi produsul in 2 ore.

        (Citează)

  5. Am folosit serviciul de la Emag, in mijlocul pandemiei cand am dat cu castile de pereti. Livrare prin curier 15 lei, prin Tazz 20 de lei, no brainer. A ajuns un pusti in vreo 45 de minute (nu in Bucuresti). M-am simtit ca-n Star Trek.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus