un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 25 octombrie 2020

25 Oct 2020  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Despre fabrica fantoma a Foxconn din Wisconsin. Un articol lung despre fabrica aceasta, inițial prezentată ca un succes al mutării producției în SUA, dar care nu a funcționat niciodată.

Haas anunță că renunță la ambii piloți de Formula 1 din 2021. N-au anunțat cine va concura pentru echipă în următorul sezon.

GAP va închide magazinele din mallurile din SUA în următorii ani. 130 de magazine Banana Republic vor fi și ele închise. Grupul rămâne doar cu magazine din afara mallurilor.

Polonia interzice avorturile inclusiv în cazul fetușilor cu malformații. Acestea erau singurul tip ce mai era permis.

Un om fără mâini și fără picioare a fost prins de poliție conducând beat. Făcuse accident, lovise o mașină de poliție.

Jocurile se scumpesc. Cum au ajuns să coste de la 50 de dolari la 60 de dolari în 2005 și acum la 70 de dolari/euro.

Viața într-o vilă de influenceri. Nu-i ușoară, chiar dacă stai într-o vilă modernă în care poți să-ți filmezi clipurile.

110.000 de californieni și-au cumpărat arme de foc de la începutul pandemiei. Poate vor să împuște virusul.

Vizita la o fabrică de păpuși sexuale high-end. Și ce arată asta despre ce-și doresc bărbații și cum arată corpul ideal al unei fenei.

CDC redefinește close contact în cazul coronavirusului. Până acum era vorba de stat 15 minute lângă cineva infectat. Acum sunt 15 minute cumulate pe parcursul a 24 de ore.

Trei rețete frantuzești.

Albume noi Bruce Springsteen și Nothing But Thieves.

Astăzi are loc cursa de Formula 1 de la Portimao, Portugalia. Nu țin minte să fi văzut vreun alt mare premiu pe acest circuit.

Tipuri de cuțite japoneze. Credeam că vreau un Nakiri, dar acum nu mai sunt sigur:

    15 comentarii

  1. Eu vreau să văd avort doar cu acordul tatălui. Da, să fie obligată să îl ducă la termen și să îl predea tatălui, dacă ea nu îl vrea.

    Nu e ok să urli după drepturi egale și să vânezi tatăl prin tribunale ca să obligi la pensie alimentara dacă faci un copil doar de capul tău.

      (Citează)

    • Eu sper ca tu comentezi la mișto.. In caz ca nu știai femeia nu poate sa facă singura de capul ei un copil, este nevoie și de un bărbat în procesul asta, și nu-l obliga nimeni sa-ți dea pantalonii jos. Cred ca ideea ta se naște din anumite frustrări care te împiedica sa judeci corect, fără sa-ți dai seama ca înclini balanța prea mult într-o anumita parte. Ce faci cu femeile care sunt violate ? trebuie să-și dea violatorul acordul ?

      Nu înțeleg cum acei judecători din Polonia au putut gândi în halul asta, pun pariu ca dacă ei sau cineva din familia lor s-ar afla în situația în care fătul ar suferi de o malformație grava, ar fugi imediat peste granița sa facă avort.

        (Citează)

    • Si e ok sa forteze cineva o femeie sa faca un copil daca nu doreste?
      – vorbim inclusiv de victime ale abuzurilor
      – vorbim de fetite de 12-14 ani (fizic apte de reproducere)
      – vorbim de fetusi cu malformatii grave- cine va avea grija de ei, o data ce mama nu mai traieste?

      Si cine decide drepturile asupra corpului femeilor? Nu e mai simplu sa faci vasectomia obligatorie si doar atunci cans vrei sa procreezi, sa faci operatia de corectie iar ulterior, iar vasectomie?

        (Citează)

    • Nu sprijin tâmpenia asta dar hai sa citim despre ce e vorba si sa nu vorbim doar sa vorbim.
      Nu vorbim despre victime ale abuzurilor, in cazul ala in continuare poți sa faci cat si in cazul in care viața mamei este pusa in pericol de sarcină.
      In rest ce sa zic, e cam nașpa ca daca afli ca copilul are nu stiu ce deformație sau boală trebuie sa te duci pana in berlin sau olandezi sa găsești un medic care te scapă de fat

        (Citează)

    • Eu vreau să văd avort doar cu acordul tatălui.

      Sunt de acord , cu conditia ca in momentul in care exista un dezacord pe tema, iar tatal vrea copilul, sa ii se transfere embrionul si sa poarte el sarcina.

      Cata vreme copilul se dezvolta in corpul ma-sii si ii cauzeaza ei neplaceri si probleme, inclusiv medicale, e ok sa decida ea ce vrea sa faca cu corpul ei.

      Cine e de parere ca copilul ala are dreptul la o viata, de inca ne-nascut, e invitat sa-l extraga, pe banii lui sa-l dezvolte in vitro sau unde vrea si sa ii ofere o viata cu suport material si tot ce trebuie.

        (Citează)

    • Dacă voi credeți că asta e nasol, ia verificați cum e în SUA cu avorturile, unele state fac Polonia să pară permisivă.

      Există deja instanțe specializate în cazuri pentru copii, pot să judece un proces foarte scurt.

      Nu e deloc ok să aibă femeia și dreptul să renunțe la sarcină și dreptul la pensie alimentară dacă decide să o ducă la termen.

        (Citează)

  2. Albumul nou Nothing but Thieves e exceptional, va recomand varianta cu orchestra simfonica de la Impossible. De asemenea si Real Love Song are o versiune cu orchestra simfonica… Bucuresti :).. (filmat in locatia Summerwell de la Domeniul Stirbey, unde ar fi trebuit sa cante vara asta)

      (Citează)

  3. 5. Oare cum i-au pus cătușele?

      (Citează)

  4. Va recomand la supa de ceapa frantuzeasca nu sos de soia, ci worchestershire. Oricum, reteta din link pare mult mai complicata, cu o gramada de ingrediente care lipsesc din cea traditionala. Eu pun doar unt, ulei, usturoi, dafin, cimbru, ceapa, stock, vin, sare si worchestershire.

      (Citează)

  5. Cred ca am vreo 5 tipuri de cutite dar folosesc doar unul pe care il ascut lunar.

      (Citează)

  6. “Footage captured by prison surveillance cameras showed that the correctional officer only came within 6ft of the inmates for short periods of about a minute at a time”
    Articolul din “The Guardian” nu detaliaza cum a avut loc contactul intre ofiterul inchisorii si fiecare dintre cei 6 detinuti infectati, recte detinutii isi spuneau fiecare numele in fata lui (caz in care e suficienta si o secunda) sau chiar a avut o discutie cu ei separat (cumulate cele 15 minute rezulta 2 minute si un pic in medie per detinut) . La fel, si daca a existat contact fizic cu umarul fiecaruia o clipa, nu e clar…

    Pe de alta parte, ok ,in inchisorile de la noi (chiar si in centrele de batrani) e o utopie “Victoras”asta, dar vreau sa vad /aud la stiri investitii masive in spitale, macar in orasele mari…
    Aaaa, ma scuzati, am uitat, traim in “Fanar”de fapt , “mie ce-mi iese daca bag banii in Victor asta, trebe studii de prefezabilitate, comitete si comitzii, nu asa”…
    Asa ca va ramane “Victor Tulbure” pentru 95% din spitale…
    https://www.bizbrasov.ro/2020/10/21/robotul-made-in-romania-victor-care-ucide-micro-organismele-patogene-inclusiv-coronavirusul-va-intra-in-doatarea-mai-multor-spitale/

      (Citează)

  7. GAP a anunțat de curând că inchide toate magazinele din Franța în max 2 ani deci clar nu le merge bine nicăieri…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus