un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 28 septembrie 2020

28 Sep 2020  ·

ȘTIRI  ·

9 comentarii

    9 comentarii

  1. De obicei imi iau cate ceva de pe amazon de Prime Day, dar mai multe iau de Black Friday.
    Folosesc exclusiv site-urile Amazon din Europa (.es, .fr, .de, .it si .co.uk). Amazon.de are si interfata + support in limba engleza, dar toti iti raspund daca le scrii in engleza.
    Ultimele achizitii de pe amazon au fost:
    – un pachet de 2 periute Oral B Geniux X 20900 la ~140 euro.
    – 3 baterii Grohe (chiuveta bucatarie, baie + cada) la un pret de ~450 de euro (La noi erau 3200 de lei).

    Acum urmaresc un purificator Philips si alte chestii micute.

      (Citează)

    • Știu site-urile, dar când puneam și transportul la socoteală și dificultatea cu o eventuală garanție/service, preferam să iau tot de la noi.

      Doar câteva oferte merită de fapt complicația asta.

        (Citează)

    • Transportul este intre 7-10 euro standard delivery si dureaza cam o saptamana si de la 20 de euro pentru express delivery care dureaza intre 2 si 5 zile.

      Garantia la Amazon este, cum sa zic, ceva ce nu o sa intalnesti la noi. Daca ti s-a stricat sau daca ai probleme cu un produs, le scrii lor si imediat ti se dau banii inapoi sau ti se inregistreaza o comanda cu un produs identic. Si cel mai tare lucru: NO questions asked, nu te intreaba absolut nimic.
      Dupa asta, tu ai 30 de zile sa tirmiti inapoi produsul defect (eu trimit cu Fan Courier si platesc 20-30 de euro). Faci poza la chitanta de la Fan Courier, le-o trimiti, si ti se dau banii pe transport.
      In Romania poti sta si 2 saptamani cu produsul in service si nu esti sigur ca ti-l repara/inlocuiesc.
      Iar daca ai o firma in RO, cu cod de TVA, poti deduce TVA-ul prin taxare inversa.

        (Citează)

    • Cumpăr majoritatea lucrurilor de pe Amazon. Cu Prime transportul e gratis și de obicei a doua zi.
      Pentru retur printez codul de bare de pe site, îl lipesc pe cutia lor (că de obicei le păstrez până să mă decid dacă returnez) și las pachetul la cel mai apropiat punct DHL (5 minute cu mașina). Când au primit informația de la DHL că am predat pachetul, pun banii înapoi pe card.

        (Citează)

  2. Nu stiu daca ati observat, pe maps nu mai vezi traficul decat daca iti configurezi un traseu. Inainte il deschideai si vedeai traficul in jurul tau, era un sub meniu trafic enable/disable. Acum nu.

      (Citează)

  3. Eu iau doar produsele lor Echo, Fire etc care sigur au cel mai bun pret al momentului, de pe site De, IT, Fr sau unde ma nimeresc sa ridic din vreun Amazon locker apropiat de destinatia mea..
    Neaparat cu cont Prime pentru facilitatea de transport gratuit. Ciudat ca in Italia contul pe un an e 20 si ceva de euro iar in Germania e 50.. cred ca au politica diferita transport acasă..

      (Citează)

  4. Eu astept Emag Genius Day.
    In strategia lor copy-paste Amazon nu are cum sa nu apara asa ceva.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus