un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 16 septembrie 2020

16 Sep 2020  ·

ȘTIRI  ·

31 comentarii

Prezentarea Apple de ieri în 12 minute:

    31 comentarii

  1. M-am uitat la prezentarea Apple si ce-am remarcat:
    1. de multi ani se anunta doar emoticoane noi sau tehnologii de mult existente pe piata pe care le implementeaza si ei (e drept ca implementarea lor e mult mai buna decat a altora)
    2. Sinergia intre aplicatii e faina, nu ca as fi sportiv, dar treaba cu Fitness+ si toate colaborarea intre deviceuri si aplicatii pare seamless
    3. sunt curios cand se sesizeaza cineva de lipsa de varietate rasiala din toate prezentarile lor. In asta au fost numai albi. In cea de acum cateva luni din 20 au fost 1 sau 2 oameni de culoare. Fac comertariul asta in contextul isteriei generale cu varietatea rasiala si ma intreb cum de nu s-a luat inca nimeni de ei.

    Incet, incet, si Apple vine cu deviceuri care sunt dependente de subscriptii. (nu ca nu ar fi de inteles)

      (Citează)

    • decat faptul ca zici varietatea rasiala si ar trebui sa fi ars pe rug

        (Citează)

    • Eu zic să te informezi mai bine înainte…

        (Citează)

    • 3. Vorbesti prostii. Mai uita-te o data, e cel putin 1 spot in care TOATA lumea e de culoare, nici macar 1 alb. Similar si pt cei din conducere, femei, barbati, albi, de culoare.

        (Citează)

    • Mie mi-a plăcut mult prezentarea lor. A fost foarte muncită, cu tranziții bune între cadre, cu scene filmate pentru a arăta orice chichiță.

      Alte firme îți pun o pictogramă cu un biciclist sau vreunul la yoga, Apple chiar a filmat oameni făcând asta pentru acele 2 secunde cât au fost pe ecran.

      Varietatea rasială mi s-a părut mare.

        (Citează)

  2. Legat de stirea cu ikea si mobila pentru gameri: poate in sfarsit va face cineva mobila pentru oameni care stau la PC, 99% din mobila de calculator e o mizerie.

    In primul rand inaltimea trebuie sa fie de 70cm, nu 75-80 cum o fac toti, pentru ca stai cu coatele prea sus si pune presiune pe cervicală (cine are probleme, stie). Solutia este sa ridici si scaunul mai sus, dar asta presupune sa pui ceva sub picioare (mai ales daca nu esti inalt)

    La monitoare la fel, picioarele alea nu se inalta suficient la niciun monitor, la toate trebuie sa pun o carte groasa (gen GoT) sub el.

    Aia care fac mobila si monitoare de genul asta n-au stat niciodata corect la un birou.

      (Citează)

    • Partea bună în toată criza asta a fost că m-a prins cu biroul de acasă deja făcut.
      Un scaun Markus, un blat ieftin din PAL cu picioare ieftine metalice, toate de la Ikea. Monitoarele prinse de perete cu brațe articulate.
      Blatul e puțin cam sus ce-i drept, dar și eu țin scaunul mai dat pe spate, tocmai din motive de probleme cu spatele. Scaunul e decent, singura problema e că nu are suport lombar suficient. Dar și asta s-a rezolvat ușor.

        (Citează)

    • O chestie de genul asta cred ca e misto pentru birou: https://www.upliftdesk.com/keyboard-tray-system-builder-uplift-desk/

      Din cate vad, firma asta chiar te lasa sa iti faci un birou chiar misto cu multe accesorii (ma rog, in US si la destui bani)

        (Citează)

    • exista la Ikea si birou cu reglaj pe inaltime si scaun cu reglaj pe inaltime. Inclusiv cotierele se regleaza. E 2000 lei un set, insa merita, ca il ai 10 ani.

        (Citează)

    • Care sunt scaunele la care se pot regla cotierele de la Ikea?
      Din poze nu ma prind care…

        (Citează)

    • @Tano: depinde și cât vrei să dai pe mobilier, că găsești tot ce-ți trebuie dacă ai buget mai mare sau nu te uiți doar la IKEA. Ai birouri reglabile pe înălțime, monitoare cu standuri complicate șamd.

        (Citează)

  3. Apropos, am vazut mese de gaming, care aveau in dreptul antebratelor o taietura sau o curbura, wtf….locul ala e super util sa-ti odihnesti antebratele (eventual cu un pad, cine le suporta), nicidecum nu tai zona aia
    gen: https://www.prostore.ro/birouri-gaming/arozzi/60926-arena-black/

      (Citează)

  4. “Cutie de Ritter la 15 lei. E 21 la Mega.” Toata luna august a fost 15 lei.
    Deja cred ca toata lumea stie ca reducerile emag sunt false (cel putin majoritatea)

      (Citează)

  5. Tano:
    Apropos, am vazut mese de gaming, care aveau in dreptul antebratelor o taietura sau o curbura, wtf….locul ala e super util sa-ti odihnesti antebratele (eventual cu un pad, cine le suporta), nicidecum nu tai zona aia
    gen: https://www.prostore.ro/birouri-gaming/arozzi/60926-arena-black/

    Recomanzi un birou bun? :)

      (Citează)

    • Caut si eu de luni bune, cred ca voi opta pentru unul reglabil până la urmă….cu ocazia asta mai stau si in picioare.

        (Citează)

    • Eu mă gândesc să iau unul reglabil pe înălțime de la IKEA. L-aș fi luat, dar au apărut alte cheltuieli și am amânat asta. Nu-mi place nici lungimea lor, aș fi vrut 10-20 cm în plus.

        (Citează)

    • https://emag.page.link/aCKVFH5VUx8vR5j38
      Pentru 300 lei in plus il recomand pe asta. E mare, solid, greu si se ridica pana la 127 cm.
      Direfentele fata de cel din ikea sunt legate de blat, mai mare si mai gros, producator motoare si inaltimea maxima. Oricum se poate customiza cand se da comanda. Recomand sa sunati direct la producator.

        (Citează)

  6. Giani Mucea:
    Scaunul e decent, singura problema e că nu are suport lombar suficient. Dar și asta s-a rezolvat ușor.

    Mai are cateva probleme scaunul ala, de aceea si pretul: mânerele reglabile si suport cervical canci. De cand stau acasa am inceput sa am probleme si cu cervicala si sunt atent si la aspectul asta, momentan am un prosop pus pe ceafă. :-D

      (Citează)

    • Da, probabil că nu am observat eu pentru că nu am probleme cu cervicala. Dar ar trebui să existe device-uri și pentru asta, cum există și pentru lombară. Așa am rezolvat eu problema (de fapt am luat suportul pentru Megane, fie-i țărâna grea ăluia care i-a proiectat scaunele, dar când a binevoit Zeus să scap de Megane și-a găsit altă casă).
      Mânerele sunt puțin enervante, trebuie să țin scaunul mai jos din cauza lor, altfel nu intră sub birou. Probabil o să le dau jos, nu îmi trebuie oricum.

        (Citează)

    • Culmea e că majoritatea recomandă scaunul Markus pentru că arată bine pentru prețul său, dar eu nu l-aș recomanda pentru o postură bună a spatelui.

      Cele bune costă mult, vezi Herman Miller Aeron.

        (Citează)

  7. Mihai:
    decat faptul ca zicivarietatea rasiala si ar trebui sa fi ars pe rug

    Doar faptul ca folosesti “decat” in mod eronat ar trebui sa fi ars pe rug

      (Citează)

  8. Offtopic (ca de obicei): Vreau să-mi iau un side-by-side.
    Recomandați ceva la un preț decent? Nu de alta, dar nu vreau să-mi vând ficatul pentru unul. :)

      (Citează)

    • Raspuns offtopic: la pret decent nu exista. Iei 2 frigidere la fel, pui usa in oglinda la unul din ele si ai facut side by side.

        (Citează)

    • https://mediagalaxy.ro/side-by-side-beko-gn1416221xp-541-l-182-cm-a-inox/cpd/SBSGN1416221XP/
      Pe asta l-am luat eu. Are un compartiment de congelator care poate fi transformat in frigider.
      Momentan suntem happy cu el. O fost vreo 3700 lei. Sau pe acolo.
      Oricum, cand o sa fiu mare o sa-l iau pe ala Daewoo alb care pe la 7000 lei. Ala e magnific.

        (Citează)

    • Confirm, acelasi model Beko il am si eu, tot pe la vreo 3700 lei luat.
      Foarte bine gandit spatiul pentru frigider.
      Nu la fel de utila este compartimentata partea de jos, a congelatorului.
      Nu retine mirosuri, chiar functioneaza no-frost.
      Overall, foarte ok produsul pentru acei bani.

      Atentie daca stati la bloc, sa masurati bine usile prin care vreti sa-l bagati pana la pozitia finala. Manerele la usi nu se dau jos prea usor, la fel nici usile. Si mai este si foarte greu, in cazul in care stati la etajul 9 si nu aveti lift incapator sa plimbati imensitatea.

        (Citează)

  9. Gorjanu Mihai

    16/09/2020 la 4:19 PM

    Ritter ala are 54% zahar.
    Manacam mereu pana m-am uitat pe spatele ambalajului.
    Nu recomand :)

      (Citează)

  10. nwradu:
    Eu mă gândesc să iau unul reglabil pe înălțime de la IKEA. L-aș fi luat, dar au apărut alte cheltuieli și am amânat asta. Nu-mi place nici lungimea lor, aș fi vrut 10-20 cm în plus.

    Emag are ceva promotie cu birouri reglabile reduse binisor de la 2000 gen la 999 cu 3 memorii si inaltime reglabila 1250 -650 …
    Iar cele manuale sunt intre 500 – 700 ron , foarte accesibil.
    Eu sunt mai impulsiv si am luat deja unul, sunt foarte multumit de el :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus