un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Seriale: Barkskins pe National Geographic

18 Aug 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

10 comentarii

Barkskins este difuzat de canalul National Geographic, vineri, de la ora 22. Se difuzează câte două episoade, primele s-au dus deja, sezonul are în total 8.

Nu-i un documentar. Barkskins este un serial modern, cu intrigi, asasinate, răsturnări de situație și ceva violență.

Acțiunea are loc în 1.690 în Noua Franța, numele dat coloniilor franceze din America de Nord. Mi se pare o plasare excelentă a acțiunii deoarece despre acea perioadă nu sunt multe filme și seriale, iar potențialul este mare. Francezii au avut câteva colonii mari în SUA și Canada de astăzi, cucerind o suprafață mare din continentul american, dar în 1.763 le-au pierdut pe toate după un război cu britanicii, iar Louisiana au vândut-o în cele din urmă către SUA.

Barkskins n-are legătură musai cu acest conflict, acțiunea având loc cu câteva decenii mai devreme (și, ca să fie bine, actorii vorbesc engleză, desigur). Primul sezon are loc într-un oraș mic din zona Canadei, personajele principale fiind doi bărbați care sosesc acolo pentru a munci. Ei sunt “barkskins”, nume dat unor oameni care plecau mai degrabă forțați din Franța și treceau oceanul pentru a fi servitorii unor francezi din noile colonii, iar după 3 ani de muncă erau eliberați și primeau pământ propriu.

Sunt multe alte personaje pitorești în oraș. “Boierul” local este jucat de David Thewlis, care l-a interpretat pe Lupin în seria Harry Potter, iar hangița de Marcia Gay Harden, actriță care are un premiu Oscar și încă o nominalizare la Oscar în portofoliu. Acțiunea începe după ce o parte din colonie a fost masacrată, se crede, de indieni, iar un agent al companiei Hudson Bay este trimis să investigheze, găsește supraviețuitori, misterul se adâncește. Simultan cu el, un val nou de barkskins și filles de roi ajung în colonie și trebuie să se integreze.

Am zis că nu-i documentar, dar tot am aflat o chestie interesantă. În serial apare ideea de Filles de Roi, fetele regelui, adică femei care erau trimise în colonii pentru a-și găsi soț și a întemeia o familie. Am căutat pe Wikipedia și zice că vreo 900 de femei din Franța au ajuns astfel în America de Nord, toate voluntare, pentru că statul francez le dădea o avere bună în schimbul călătoriei.

Coloniile aveau prea mulți bărbați, iar după stabilizarea zonei aceștia aveau nevoie de femei cu care să întemeieze o familie și să crească populația. Pe Wikipedia scrie că Hillary Clinton, Angelina Jolie și Madonna sunt descendentele unor asemenea femei care s-au dus în Lumea Nouă și s-au căsătorit acolo.

Serialul este bazat pe o carte numită tot Barkskins. Cartea urmărește familiile celor două personaje principale până în zilele noastre și destinul fiecăreia. Serialul cred că a folosit-o doar ca punct de plecare și probabil sezoanele viitoare vor dezvolta acțiunea din micuța colonie introdusă aici.

    10 comentarii

  1. Apreciez genul, dar modul de servire, la zi și oră fixa, este ceva cu care nu mă mai împac.

      (Citează)

  2. Pe modelul asta e si Vikings care e facut cu History Channel. Pare mai autentic facut ala insa.

      (Citează)

    • Nici vorba ; “Vikings” nu respecta nici 1/2 din adevarul istoric ale celor intamplate…
      Daca vrei un film autentic, foarte apropiat de traditii, iti recomand “Beowolf & Grendel”, foarte fain !
      Iar “Mitologia nordica” ,de Neil Gaiman mi-a placut mult, chiar daca nu intra in amanunt in toata aspectele mitologiei…

        (Citează)

  3. Pare interesant, nu exista si pe online pe undeva? totusi statul dupa o ora fixa pt un serial nu prea ma mai avantajeaza.

      (Citează)

  4. Părea interesant din trailer dar nu am prins niciodată nici un episod pentru ca nu am reținut când este. Am dat peste un episod când treceam de pe un canal pe altul, dar așa in mijloc nu avea sens.

    Poate apare pe netflix sau amazon prime. Dacă nu, probabil îl vor mulge cu reluările cei de la National Geographic.

      (Citează)

  5. Daca Hillary Clinton, Angelina Jolie și Madonna au fost urmasele unor filles de Roi, e clar ca nu a fost o idee buna.

      (Citează)

  6. Pentru interesati, se gaseste primul sezon pe filelist de acum 2 luni.

      (Citează)

  7. Cine are Telekom IPTV, poate sa vadă serialul când vrea din arhiva TV.

      (Citează)

  8. Un fel de ”dincolo de baricadă” a ”Ultimului mohican”…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus