un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Explozia din Beirut în 4K slow motion

10 Aug 2020  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Bun și jurnalismul cetățenesc sau măcar dorința de a da ceva pe net. Cineva din Beirut filma în rezoluție 4K incendiul din port atunci când azotatul de amoniu a explodat, așa că iată un clip excelent ca rezoluție și din care s-a făcut și un slow motion de calitate bună.

Acel slow motion e foarte interesant, e ca-n filmele gen Independence Day. Sunt uimit cum sar ferestrele inclusiv de pe fețele blocurilor care nu erau orientate spre port, ci în direcția opusă. Unde de șoc a călătorit prin interiorul clădirilor, din moment ce ferestrele sunt aruncate spre exterior, deci îmi închipui că toți acei oameni nu mai au nici uși prin blocuri și, de altfel, e totul ca-n blender acolo.

În alte știri, undeva în județul Galați poliția a descoperit 35 de tone de azotat de amoniu depozitat impropriu. Mai puțin ca-i Beirut, unde au explodat 2.750 de tone, dar mai mult ca la Mihăilești, unde explozia a 20 de tone a omorât 18 oameni.

Chiar voiam să scriu, săptămâna trecută, că treaba asta din Beirut ar trebui să determine și autoritățile noastre să meargă în niște controale la cei ce dețin așa substanțe pentru a se asigura că respectă regulile. Sper că treaba din Galați a fost o astfel de acțiune, nu doar o coincidență.

  10 comentarii

 1. Suflul acela care distruge tot, e incredibil. Mă uitam la blocul din față în stânga, cum în slow moțion sar toate geamurile.

    (Citează)

 2. In orice port la Dunare mai răsărit vezi sacii cu azotat care asteapta vremuri mai bune pentru agricultura..
  Atata vreme cat nu sudezi linga ei sau nu-i trazneste, n-ai treaba..

    (Citează)

 3. bine ma, unde sa aiba romania 2750 de tone.
  ai uitat ca suntem o tara bananiera, ce noroc ca sunt alte tari fraiere care produc legume pt noi.
  suntem safe.

  desigur, e un amarat de rant.

    (Citează)

 4. Eu sper să fi fost o coincidență, că astfel de acțiuni de verificare au loc constant și că singurul motiv pentru care am aflat de această descoperire e că e o informație în strânsă legătură cu ce s-a întâmplat la Beirut și de asta a circulat știrea mai ușor.

    (Citează)

  • Acolo a fost prostie curata. Au stocat si artificii fix in acelasi depozit. Exact ce-i trebuia azotatului de amoniu, pe linga flacara de la sudura. Dealtfel e un film pe net in care se vad artificiile ”sarind” prin fumul alb, anterior exploziei devastatoare.

     (Citează)

 5. Care o fi explicația pentru arcurile electrice din fum? În afară de extratereștri.
  Se văd destul de clar descărcări electrice în fum.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus