un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 2 august 2020

2 Aug 2020  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

Fotografii cu peisaje frumoase. E mare planeta asta și multe zone frumoase mai are!

Istoria unui pistol cu apă foarte popular. Vândut în milioane de bucăți, a fost inventat de un inginer în timpul său liber.

Divorțuri în show-uri TV. Mă uit la niște emisiuni pe HGTV despre renovări de case. Eh, ăia care le prezintă au o viață ca în telenovele.

Universitatea Texas din Austin, 1 august 1966. Un tânăr se urcă în clădirea-turn din campus și de acolo trage timp de 96 de minute în cine a putut, omorând 14 oameni. “immediately to our right, a blond guy stood up. We had surprised him, apparently. He was bending over the couch, and we found out later that he had put the receptionist’s body there and that she was still alive at that time. He turned around to face us, and he had a rifle in each hand. Don thought—I know this sounds crazy—that he was there to shoot pigeons. So I smiled at him and said, “Hello,” and he smiled back at me and said, “Hi.” All of this took about fifteen seconds; we never stopped walking.” Dacă vreți relatarea faptelor, nu ce-și aduc aminte martorii de atunci, citiți pe Wikipedia.

Un fotbalist de culoare vorbește despre mesajele primite. Uimirea mare a fost că un copil de 12 ani i-a trimis injurii rasiste. Practic, unii oameni ajung rasiști pentru că sunt crescuți așa, nu pentru că au ei propriile lor motive.

Exerciții pentru coloana vertebrală. Luați-le ca inspirație, dacă aveți probleme serioase mergeți la un kinetoterapeut pentru sfaturi competente.

Există operații de lungire a corpului. Ceva nou îți poate crește înălțimea cu 3-6 inchi. Este cu băgat șuruburi în tibie și dilatarea lor foarte lentă pentru ca osul să se lungească natural.

Hărți despre Primul Război Mondial. Unele arată foarte bine situația geo-politică de atunci și cum s-a transformat Europa după război.

Vreți o geantă de piele pentru cărat un pepene? Dar unul, că nu încap mai mulți.

Imagini de la pelerinajul de la Mecca. Cum s-a făcut în vreme de pandemie, cu limitările de rigoare, într-un loc în care altădată oamenii abia aveau loc să se miște.

Personaje care au stricat seriale. Scrappy Doo a fost de rău. La fel și Seven din Familia Bundy. Seven chiar era enervant, nici eu n-am înțeles cum a putut fi considerat o idee bună.

Mustața ambasadorului SUA în Coreea de Sud era motiv de scandal.

Studiu despre legătura dintre dietă și cancerul de prostată.

DOs și DONTs în fotografii de portret. Sfaturile sunt bune, dar chiar se aplică pentru momentele de stat la poză, nu și în rest.

Sfaturi pentru a fi mai calm și fericit în pandemie. E un maraton, nu un sprint.

O echipă salvamont din Anglia a salvat un câine St Bernard de pe un munte. Câinele avea o problemă și nu se mai putea mișca. L-au luat pe targă.

China devine țara despre care scria Orwell în 1984. Au tehnologia pentru a pune în practică totul din acea carte.

Astăzi are loc cursa de Formula 1 de la Silverstone, la ora 16:10. De asemenea, mai știți când capsula SpaceX Dragon a dus doi astronauți la ISS acum câteva săptămâni? Acum îi aduce înapoi, parașute și plutit pe ocean și tot tacâmul. Revenirea la sol va dura multe ore, puteți urmări live aici și aici.

    25 comentarii

  1. Seven chiar era enervant, nici eu n-am înțeles cum a putut fi considerat o idee rea.

    Asta nu are sens.

    Seven a fost o tâmpenie, au încercat să crească numărul de spectatori și când nu a mers personajul a urcat pe scări în casă și nu a mai apărut niciodată. Nu a mai fost menționat niciodată.

      (Citează)

  2. Un sub cu poze vechi din Romania – https://www.reddit.com/r/AsaCumEramOdata/

      (Citează)

  3. Radu, nu știu ce să zic despre exercițiile pentru coloană vazute pe net, fara a consulta un kinetoterapeut. Cel puțin primul exercițiu, extensiile, sunt criminale și total neindicate mai ales daca ești susceptibil la probleme.
    Sunt operat de coloana si am trecut prin mâna multor kineto, deci nu vorbesc din auzite.

      (Citează)

    • Exercitiul 2 (bird dog) il faceam la fiecare ora de kineto, dar back extension pare foarte dureros pentru scolioza mea. Pe care mi-am creat-o singura, in ani de facut sport acasa nesupravegheata de un specialist, asa credeam eu ca se sta drept.

        (Citează)

    • Am închis articolul instant, chiropractorul nu are nici o calificare medicala, nici o pregătire, nici un fel de studii făcute, nici o certificare valabilă într-o țară în care sistemul de sănătate nu e o glumă proastă.

        (Citează)

    • @Gaelex: cred că te-ai informat din 2 and a half men.

        (Citează)

    • Am adăugat disclaimer, mulțumesc tuturor!

        (Citează)

  4. Legat de rasismul puștiului de 12 ani:

    Mandy Patinkin – South Pacific – Carefully Taught
    https://m.youtube.com/watch?v=nHKzn8aHyXg

      (Citează)

  5. 1984 a fost o carte optimista. Chinezii vor avea tehnologia sa citeasca si ce gandesc oamenii, poate nu exact, dar chiar si in prezent se poate vedea daca cineva are ganduri pozitive sau negative, daca simte placere sau durere, daca e manios etc. Deja Musk vrea sa implanteze cipuri in capul oamenilor, el fiind acelasi care se teme de AI

      (Citează)

  6. Tano:
    Radu, nu știu ce să zic despre exercițiile pentru coloană vazute pe net, fara a consulta un kinetoterapeut. Cel puțin primul exercițiu, extensiile, sunt criminale și total neindicate mai ales daca ești susceptibil la probleme.
    Sunt operat de coloana si am trecut prin mâna multor kineto, deci nu vorbesc din auzite.

    Subscriu, minus operatie.

      (Citează)

  7. China – Borg next door.

      (Citează)

  8. M-am uitat la pozele vechi de pe reddit, si nu pot sa remarc ca centrele marelor orase semanau leit cu Parisul, apoi au venit comunistii si au ridicat blocurile lor de cacat.

      (Citează)

    • ai uitat de bombardamente si cutremurul din 40 si 77

        (Citează)

    • Da, semăna orașul. Cutremurul din 77 a fost folosit și ca pretext pentru a demola o mulțime de clădiri încă bune.

      Pot să înțeleg dorința de a conduce autoritar o țară, propagandă, astea. Dar să demolezi zone frumoase pentru a construi blocuri foarte nasoale? Why?

        (Citează)

  9. Sa zici mersi ca ți ai făcut blocuri ba, stăteai la casa acum cu buda în dosul curții.
    Ești un prick nesimțit, fără multe lucruri făcute acum 30+ ani eram o tara dublu bananiera, acum suntem doar bananiera

    Radu:
    M-am uitat la pozele vechi de pe reddit, si nu pot sa remarc ca centrele marelor orase semanau leit cu Parisul, apoi au venit comunistii si au ridicat blocurile lor de cacat.

      (Citează)

    • Vezi că te-ai murdărit de engleză la bot. Fără blocurile astea urâte aveam niște cartiere frumoase de case și mult mai puțini țărani de oraș.

        (Citează)

    • Problema e simplu de tranșat: țările care n-au construit blocuri comuniste stau mult mai bine ca noi.

      Nu musai din cauza blocurilor, ci a mentalității liderilor de a menține ce-i frumos, de a trăi în spații mai bune, de a crea toaleta de calitate la case dacă înainte aveau bude în curte, nu soluția simplă de “hai să stea unul peste altul în bloc”.

      Și, în mod direct, acum trăiesc din turism acele țări. Și Bucureștiul are multe cartiere mișto de vile vechi, dacă ar ieși și la lumină cu o renovare ar merge mult mai bine totul.

        (Citează)

  10. Orașele nu funcționează pe baza de case boss.
    Aia se numește sat.
    Un oraș produce bani, satul nu.

    Cipper:
    Vezi că te-ai murdărit de engleză la bot. Fără blocurile astea urâte aveam niște cartiere frumoase de case și mult mai puțini țărani de oraș.

      (Citează)

  11. Gaelex:
    Am închis articolul instant, chiropractorul nu are nici o calificare medicala, nici o pregătire, nici un fel de studii făcute, nici o certificare valabilă într-o țară în care sistemul de sănătate nu e o glumă proastă.

    Nu, in uk nu au decât o facultate terminații aia de chiropracticieni. Si nici doctorul nu îți prescrie sa te duci la ei. De aia e plin.
    De unde scoateți informațiile astea?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus