un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Seriale: Perry Mason, un serial polițist pe HBO

30 Jul 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

9 comentarii

Perry Mason ar fi putut la fel de bine să fie un True Detective sezonul 4, având în vedere că are multe elemente în comun cu acesta din urmă: un personaj principal cu probleme, o crimă controversată și încurcată, avocați cu interesele proprii, polițiști corupți, rasism, chiar și un pic de mister și paranormal prin rolul predicatoarei blonde.

Dar nu este un True Detective. Perry Mason este bazat pe o carte scrisă de Erle Stanley Gardner, de fapt o serie lungă de cărți începută prin 1933, adică perioada în care are loc și acțiunea, în SUA în perioada prohibiției și a crizei economice. Personajul este destul de cunoscut în SUA, s-au mai făcut filme și seriale pe baza lui, iar acum HBO are un sezon făcut cu buget mare și un total de 8 episoade.

Momentan au fost lansate 6 episoade de aproximativ o oră. Încă două săptămâni și se termină întreg serialul și, bănuiesc, misterul din acest sezon. HBO deja a confirmat că ca produce sezonul 2, în viitor.

Cazul din prezent are legătură cu un bebeluș răpit și găsit mort. Părinții fac parte dintr-o sectă și ascund și ei niște secrete. Procurorul are mari ambiții politice, iar societatea din 1933 face ușoară condamnarea unor părinți neglijenți. Avocatul apărării, cel care-l angajează pe Mason ca detectiv particular pentru a căuta dovezi în favoarea clientei sale, este un bătrân în căutarea unui caz care să-l facă mai respectat. Rolul e jucat de John Lithgow, magistrat ca de obicei.

Perry Mason, personajul principal, e cam vai de el. Fără bani, divorțat, cu sechele mentale din Primul Război Mondial, când a fost eliberat din armată după un masacru, dar bun ca detectiv particular. Cum ziceam, toate ingredientele necesare pentru un serial de tipul True Detective, dacă vă era dor de așa ceva. Până acum am urmărit fiecare episod cu mare plăcere

    9 comentarii

  1. Suna bine, mersi de recomandare. Si asa nu mai aveam la ce sa ma uit :D

      (Citează)

  2. E foarte tare si piesa lui Ozzy Osbourne inspirata de acest personaj.

      (Citează)

  3. eu am vazut rapid ca scrie perry mason pe HBO trecand prin canale si am crezut ca e serialul ala din anii ’60 cu tipul ala gras si carunt si am zis “wtf HBO” dar nu m-am uitat sa vad daca chiar ala e

      (Citează)

  4. avocatii nu sunt magistrati.

      (Citează)

  5. Daca e macar pe trei sferturi pe cat de bun e The Night Of, tot o miniserie de 8 parti, si tot e ceva. HBO se pricepe la miniserii.

      (Citează)

    • E foarte bun dar nu stiu de ce, poate bătrânețea.. tot confund personajele cu cele din spin-off Penny Dreadful, City of Angels…vazut in paralel.

      Cel putin preotesele..

        (Citează)

  6. Aplicația HBO nu are nici acum :
    – skip intro
    – profile utilizatori
    Este ultimul bastion all prostiei in aplicații de streaming, până și amazon a rezolvat asta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus