un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Formula 1 chiar începe în această duminică

3 Jul 2020  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Pe 5 iulie, la ora 16:10, se dă startul în prima cursă de Formula 1 a acestui sezon, în Austria. Sezonul are momentan 8 curse (Austria, Austria, Ungaria, Marea Britanie, Marea Britanie, Spania, Belgia, Italia) și probabil vor adăuga unele în plus până la un maxim de 15-18, speră organizatorii, pe măsură ce mai negociază cu alte țări pentru o organizarea unei curse.

Și da, au loc curse consecutive pe același circuit. Pe 12 iulie are loc un nou mare premiu tot în Austria, tot pe circuitul Red Bull Ring. Pentru a ajunge la un număr considerabil de curse desfășurate, unele țări vor ține două curse și cel mai simplu este să le organizeze consecutiv, ca să nu piardă bani echipele cu mutarea pe alt circuit între ele.

Asta ar putea produce însă probleme de audiență. Să vezi două săptămâni la rând curse pe același circuit, în condițiile în care diferențele tehnologice dintre echipe oricum fac clasamentul oarecum ușor de ghicit, poate fi plictisitor. Om vedea noi.

Favorit rămâne Hamilton, desigur, care luptă pentru un record: al 7-lea titlu mondial, adică l-ar egala pe Michael Schumacher, iar dacă în viitor va câștiga și al optulea titlu, asta l-ar face cel mai premiat pilot din istoria campionatului. Monoposturile vor fi aceleași în 2021, deci are șanse să obțină aceste recorduri, și de ce nu și după 2022, când se schimbă regulile și se trece la alte specificații tehnice pentru monoposturi.

Un 2020 cu puține curse înseamnă, însă, că orice greșeală se plătește mult mai scump. Un abandon într-o cursă sau un accident prostesc pot introduce o diferență de puncte greu de recuperat între piloții de top.

Mercedes și-a vopsit mașinile în negru ca o susținere pentru mesajul anti-rasism general al Formulei 1 (puteau să dea ceva pe un story de Instagram și era suficient, nu?), iar Ferrari va pune pe mașini un mesaj de susținere pentru Alex Zanardi, pilot italian aflat acum în comă.

Nu sunt foarte multe modificări în componența echipelor. Echipa Torro Rosso a fost redenumită în AlphaTauri, care-i un brand fashion al companiei mamă Red Bull.

La piloți sunt două modificări. Hulkenberg este out de la Renault și va fi înlocuit cu Esteban Ocon, care revine astfel în Formula 1 după ce a fost pilotul de teste al Mercedes. La Williams, Robert Kubica iese din echipă și locul său va fi luat de Nicholas Latifi.

Aventurile vor începe la anul, când Vettel nu va mai fi la Ferrari, înlocuit de Sainz, Ricciardo trece la McLaren, iar Hamilton și Bottas încă nu au noi contracte semnate. În ultima vreme, însă, zic că nu-i cazul să privim prea departe în viitor, că situația de acum poate face multe lucruri incerte, așa că să vedem întâi campionatul 2020 la final.

    7 comentarii

  1. Chiar dacă sunt 2 curse consecutive pe același circuit, tot poate fi spectacol, pentru că în a 2a cursă pot adapta alte strategii, mai pot adapta mașinile, poate dă o ploaie etc.

    Eu abia aștept să înceapă.

      (Citează)

  2. Cine transmite?

      (Citează)

  3. Mie o solutie ca sa nu fie monoton mi s-ar fi parut ca la a doua cursa sa schimbe sensul pe circuit.

      (Citează)

  4. Ar fi fost ceva sa puna cursa 2 in sens invers.
    La Yas Marina fac o “insula” pe care vor tine luptele de MMA si spera sa faca acolo zona pentru curse(locuit, mesterit etc)

      (Citează)

  5. Serj K:
    Mie o solutie ca sa nu fie monoton mi s-ar fi parut ca la a doua cursa sa schimbe sensul pe circuit.

    Chestia aia suna a Mario Kart.
    Circuitele nu sunt proiectate din punct de vedere al sigurantei pentru asta. E vorba de, zone de run off, bariere de pneuri, pit entry/exit.

      (Citează)

  6. Cine crezi ca va fi surpriza placuta?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus