un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Telekom lansează platforma Telekonomie și continuă campania cu ciobanul Gheorghe

3 Jun 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

20 comentarii

Da, am zis ciobanul Gheorghe, nu Ghiță. Culmea este că în noua campanie i-au adus un prieten, pe Niță, deci au ratat ocazia de a crea duo-ul memorabil Ghiță și Niță în favoarea lui Gheorghe și Niță. Sau Niță și Gheorghe, mai degrabă, că de obicei se începe cu numele mai scurt pentru o topică mai bună.

S-a pus la conferința online întrebarea dacă este vorba despre un rebranding. Se pare că n-au fost forțați de motive legale să nu mai folosească numele Ghiță, ci au preferat chiar ei să se distanțeze astfel de orice riscuri sau de asocierea anterioară a respectivului personaj cu Vodafone.

Anyway, pe fondul unor sondaje care spun că românii vor să economisească și să reducă costurile, Telekom a lansat platforma Telekonomie (“tai doar costurile, nu și beneficiile”), care adună la un loc mai multe oferte noi și vechi de-ale lor:

  • net mobil nelimitat la 6 euro/lună, redus la 3 euro/lună în primul an.
  • oferte la portare, precum Samsung Galaxy A20e la 3 euro/lună.
  • Smart TV stick redus 50% pentru 3 luni, adică începe de la 7,5 lei/lună.

Majoritatea ofertelor sunt ceva mai complexe sau au diverse perioade de valabilitatea sau condiții suplimentare (de exemplu prețul redus e valabil dacă ai și un serviciu fix de la ei) și sunt prea multe ca să le scriu aici fără a arăta ca un pliant Telekom, dar le găsiți pe site.

Toate ofertele au clipuri cu Gheorghe și Niță, după cum ziceam, și sunt mai multe pe site:

Nu zic, bune ofertele, dar sper ca pe viitor să ne oprim aici cu ele. 6 euro ca să ai Internet nelimitat pe un dispozitiv care încape în buzunar și este mai puternic decât PC-uri de acum câțiva ani! 3 euro, cu unele reduceri promoționale. Vorbim de 25 de lei/lună și sper să nu se ajungă mai jos în această cursă (eu așa o văd).

Închei cu aceste slideuri din prezentarea Telekom, că sunt datele unui sondaj făcut de ei în rândul românilor și arată câte ceva despre cum se vede criza economică:

    20 comentarii

  1. Gheorghe sau Nita suna meh. Avand in vedere migratia din ultimele luni, aveau mai mult succes cu Giani.

      (Citează)

  2. ANCOM mai bine s-ar ocupa sa reglementeze ofertele astea de dumping. Telekom rupe piata pentru ca stie ca vinde si vrea baza de clienti pe care sa o puna in carca aluia care ii cumpara. Va incepe sa scada la greu calitatea din cauza acestor preturi.

      (Citează)

    • Daca nu sunt masluite, rezultatele lor financiare spun altceva. Au reusit sa isi creasca semnificativ veniturile fata de aceeasi perioada a anului 2019.

        (Citează)

    • Nu sunt, că sunt auditate de terți. Dacă s-ar afla că se fac manevre, Deutsche Telekom ar pierde mai mult la bursă decât toată afacerea din România.

        (Citează)

  3. Ala e un Chromecast sau o clona chinezeasca?

      (Citează)

    • Eu zic ca e o chinezarie, daca era Chromecast il promovau ca atare.
      Sau o fi din cauza ca Google nu vinde oficial Chromecast in Romania?
      Oricum, ala e orice numai stick nu :)

        (Citează)

    • Voi nici macar nu vreti sa cititi:
      Cu Telekom Smart TV Stick (Chromecast)

      Este google chromecast!

        (Citează)

  4. @Sorin eu zic sa vezi si ce zic ei pe site:
    https://www.telekom.ro/oferta-smart-tv-stick/
    Cauti dupa cuvantul magic: Chromecast .

    Sorin:
    Eu zic ca e o chinezarie, daca era Chromecast il promovau ca atare.
    Sau o fi din cauza ca Google nu vinde oficial Chromecast in Romania?
    Oricum, ala e orice numai stick nu :)

      (Citează)

  5. Radu ai uitat de revolutia cu 2000 de minute in retea lansata de Cosmote prin vara 2006. Atunci cand la ceilalti plateai de rupeai si aveai zeci de minute la cativa euro.
    Pe finalul perioadei nu se mai gaseau cartele prepay de cumparat, a tras si reteaua.
    Dar a dat un ton bun al reducerilor preturilor pentru comunicatii.
    Cine nu e multumit de calitatea retelei si serviciile oferite, trece la ceilalti. Cine nu isi permite incearca cu Telekom.

      (Citează)

    • Problema este ca sub un anumit nivel nu mai poti oferi o calitate corespunzatoare a serviciilor. Toti ceilalti furnizori vor cobori preturile pentru a ramane competitivi, dar in acelasi timp vor taia masiv din investitii.

        (Citează)

    • @cineva: n-am uitat, ba chiar am zis mereu ca Telekom a fost un gamechanger permanent în domeniu. Doar că acum cei care vor ieftin au și Digi la dispoziție.

        (Citează)

  6. De cateva luni bune tot primesc pe mail factura altei persoane. Tot lunar primesc mail ca nu am activat adresa de email si sa dau click pe link… Iar azi am primit de la vodafone factura altcuiva :)) Se pricep firmele astea la tehnologie mai rau ca ciobanu :))

      (Citează)

    • Sesizare in Call Center pe criterii de GDPR. Sau daca nu vrei sa astepti sa discuti cu un operator (la Vodafone poti sa si astepti ca tot nu cred ca ai sanse sa treci de Andreea) poti sa cauti pe site-ul lor adresa de mail pentru Data Protection si sa scrii acolo. Se va rezolva imediat.
      Asta daca te deranjeaza situatia… daca nu, atunci ignori mail-ul si gata.

        (Citează)

    • Si eu am primit de la Telekom acelasi email cu activarea facturii electronice pentru un cod de abonat pe care nu îl cunosc :)) Ori cineva a băgat din greșeală adresa mea de email, ori cineva de la Telekom a dat-o cu mucii în fasole

        (Citează)

  7. Sau daca ai necaz pe ei sesizezi direct Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, stiu ei ce amenda sa dea si se auditeaza tot sistemul lor de facturare.

      (Citează)

  8. A facut-o Vodafone prima data, nu mai are haz s-o traga si Telekom cu ciobanii. E ciorba reincalzita, s-a dus ineditul.

    La ce oferte bune are Telekom, nu e nevoie de clipuri cu ciobani. Pur si simplu le comunici simplu, enumerand punctele forte (pret / beneficii) si nu e nevoie de ciobani expirati.

    Vreo agentie de smecheri le ia banii degeaba la faza asta…

      (Citează)

  9. Daca nu te afli intr o zona unde exista doar telekom , cred ca nimeni nu poate fi abonatul lor . sunt slabi rau si smecheri

      (Citează)

  10. Telekom sunt ăia care iti trimit pe mail ca ti-ai prelungit tacit abonamentul? Si daca le trimiti mail ca nu esti de acord, ti-l ignora complet? I s-a intamplat unui prieten si stiu ca se plangea si Banciu de asta
    https://www.youtube.com/watch?v=6fI5QRfpC3U

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus