un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 17 iunie 2020

17 Jun 2020  ·

ȘTIRI  ·

14 comentarii

  14 comentarii

  • #Pyro:
   ce e ‘nemaivazut nemaicitit, premiera monidala’ la folosirea unor lampi uv?
   “va exista pentru prima dată certitudinea” ??? omg

     (Citează)

  • Ce BS propangandistic e stirea asta.

   Nu zice absolut nimic dar pe stilul comunist e plina de osanale: integrat, elimina, inovator, unicat, nemaivazut.

   Deci Lampi UV?

   Fara Igienizari periodice si CURATENIE, sa straluceasca autobuzele si metroul cum e in Japonia niste lampi UV sunt fix pix.

     (Citează)

  • Eu doar am dat link, n-am zis ca-i si eficient :)
   Don’t kill the messenger!

     (Citează)

  • Orice numai să nu facă curățenie în fiecare zi!

     (Citează)

  • Poate să-și puna oricine lămpi UV fabricate de români https://biocomp.ro/

   Eu aș monta în diverse spații publice (gen școli, grădinițe) cu aprindere automată noaptea, când nu e nimeni acolo.

   Em:
   Orice numai să nu facă curățenie în fiecare zi!

   Tocmai că, știind asta, preferi să fie adăugate metode automate de igienizare.

     (Citează)

  • Lampile UV sterilizeaza perfect in spatii curate si gandite sa fie curate: gen sali de operatie.

   In autobuz, cfr – unde ai jeg de un deget cu ce te ajuta?
   citisem si eu de curiozate pentru birou un studiu, concluzia: The devices used in these studies required significant staff training and could only be used as part of the terminal cleaning process in empty patient rooms.

   adica etapa dupa:
   Terminal cleaning is performed by wiping items and surfaces in a patient’s room with liquid chemical agents (eg, chlorhexidine, sodium hypochlorite, hydrogen peroxide) once it is no longer occupied.

   Mai e un aspect UV-ul nu distruge doar ADN si ARN ci afecteaza si diferite alte materiale: textile/ plastice care la randul lor amana diverse substante toxice.

   All in all win-win sa zicem, nu?

   Pana acum nu am vazut decat use case in sali gandite sa fie sterile, cu mult inox si culoare.

     (Citează)

 1. Offtopic: babaeti, ce se intampla acolo? Voiam si eu sa vin in tara in iulie-august (asta daca nu ma trimite Orban in autoizolare ca plm, asta merit daca Olanda nu vrea concurenta pentru portul Rotterdam) dar vad ca graficul se duce incet si sigur in sus. Purtati si voi masti si nu va mai inghesuiti la terase, eventual stati cate unul la masa si cu un laptop in fata, sa va aparati de covizi.

    (Citează)

  • Din ce-am înțeles eu, nu se respectă regulile nici în alte țări. Ăla din NY era disperat că după atâția morți oamenii tot nu vor să poarte mască și să respecte distanțarea.

     (Citează)

  • Nu stiu eu cum se comporta oamenii in alte tari, stiu ca graficul trebuie sa se duca in jos si sa ramana stabil acolo. Daca o ia in sus, shit’s fucked up. In Romania e evident ca o ia in sus.

     (Citează)

  • Mai stai putin in Olanda. Nu o sa regreti.
   Romania o sa o gasesti tot aici, eventual Ardealul o sa fie la maghiari …
   Laat maar horen

     (Citează)

  • In Olanda cum este la cafenel. Mai indrazneste vreunul sa stea sa citeasca o carte sau isi bea cafeaua si dispare in maxim 20-30 de minute de acolo?

     (Citează)

  • In general e o activitate sociala. Oamenii ies in grup si stau de vorba. Nu cred ca stau doar 20 de minute, dar nici n-am vazut prea multi care sa isi scrie autobiografia acolo. Mai ales in perioada asta.

     (Citează)

  • In Amsterdam e la fel ca înainte de pandemie, doar că nu sunt turiști prin zonă. Terasele pline, parcurile pline… Și asta se întâmplă de 2 săptămâni deja, dar numărul cazurilor pare că nu mai vrea să crească cu tot cu testarea “voluntară” din ultimul timp.

     (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus