un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 21 mai 2020

21 May 2020  ·

ȘTIRI  ·

28 comentarii

    28 comentarii

  1. Cristi Danilet ala ar fi bine sa se recuze din orice proces pe tema asta pentru ca s-a antepronuntat.

    Acum, ideal ar fi sa se stranga un grup de oameni, poate si avocatul poporului ca observ ca nu-i sufera prea tare pe astia de la PNL, sa dea in judecataa masura asta cu scanarea temperaturii si cine stie, poate ajunge cazul la CEDO sau CJUE si se stabileste o data pentru totdeauna daca e bine sau nu e bine.

      (Citează)

    • Bai, am innebunit cu totii? E un rahat de citire de temperatura. Nu e scanare de retina, nu e acces la date personale, nu e perchezitie corporala. Ba chiar ai de ales, poti sa nu mai intri in magazinul sau institutia respectiva, sa comanzi online sau sa trimiti pe cineva cu procura (sa zicem ca aveai treaba la ANAF). Unde e marea incalcare de libertati personale?

      Ce mai urmeaza? Copiii sa reclame la CEDO ca li se cere buletinul cand se duc la supermarket sa ia tigari?

        (Citează)

    • #sin: “Cristi Danilet ala ar fi bine sa se recuze din orice proces pe tema asta pentru ca s-a antepronuntat.”

      mai neuron stingher principiul impartialitatii puterii judecatoresti nu are legatura cu studierea legislatiei. faptul ca subliniaza ce e ala act medical si cum e definit in legislatie nu inseamna ca isi manifestata explicit părtinirea.
      asa toti care ies de pe bancile scolii de drept sunt automat scosi din joc – conform parerii tale, ca au indraznit sa deschida o carte sa citeasca ce spune o lege.

        (Citează)

    • vor fi procese grele in Ro pe tema citirii temperaturii. probabil se vor acorda milioane de euro despagubiri. rofl

        (Citează)

    • @Sin: Newsflash: temperatura ta este probabil 36,4 grade C. Ți-am “citit-o” de la distanță fără să-ți cer acordul, e grav!

        (Citează)

  2. sin:
    Cristi Danilet ala ar fi bine sa se recuze din orice proces pe tema asta pentru ca s-a antepronuntat.

    Acum, ideal ar fi sa se stranga un grup de oameni, poate si avocatul poporului ca observ ca nu-i sufera prea tare pe astia de la PNL, sa dea in judecataa masura asta cu scanarea temperaturii si cine stie, poate ajunge cazul la CEDO sau CJUE si se stabileste o data pentru totdeauna daca e bine sau nu e bine.

    Prietene, esti afectat de cuptorul cu microunde?

      (Citează)

  3. LowL. Lasi buletinul cand iti iei botosei de bowling, Lasi buletinul la biliard, cand inchiriezi o troscoleta pentru plodul tau, la patinoar, samd.
    Ba, vedeti ca in magazine sunt si camere de luat vederi, cand zbori iar esti scanat si pipait. Dar voi aveti o problema cu cei care doar respecta o lege data de focking statul roman, ca informatia aia nu e inregistrata nicaieri si nici nu e legata de numele tau sau fata ta, deci nici o data cu caracter personal. Te ia cineva cu forta sa te bage in kaufland si alte asemenea?
    Hai sa nu-i mai bagam pe prosti in seama, 5g, cipuri, etc. Really now, devine obositor.

      (Citează)

    • Rep: Ba, vedeti ca in magazine sunt si camere de luat vederi,

      Oare daca pun camere de termoviziune, cine efectueaza acel “act medical” de masurare temperatura?

        (Citează)

    • @Rep: păi nu-i băgam în seamă. Mă lasă rece oamenii care se scandalizează legat de măsurarea temperaturii șamd. Mi se pare o reacție normală la măsurile impuse – unii mereu vor căuta să le împingă la loc. Mai mult de atât nu merită discutat decât poate ca fenomen social, dar nu legat de părerea punctuală a lui X sau Y.

        (Citează)

  4. zippo:
    #sin: “Cristi Danilet ala ar fi bine sa se recuze din orice proces pe tema asta pentru ca s-a antepronuntat.”

    mai neuron stingher principiul impartialitatii puterii judecatoresti nu are legatura cu studierea legislatiei. faptul ca subliniaza ce e ala act medical si cum e definit in legislatienu inseamna ca isi manifestata explicit părtinirea.
    asa toti care iesde pe bancile scolii de drept sunt automat scosi din joc – conform parerii tale, ca au indraznit sa deschida o carte sa citeasca ce spune o lege.

    Arata ca deja are o opinie formata despre ce inseamna drepturile omului. Atata tot.

      (Citează)

    • “Arata ca deja are o opinie formata despre ce inseamna drepturile omului. Atata tot.”

      omul tocmai iti explica ca conform legii nu se incalca nici un drept. si tu tot inisti.
      :))))))))
      magazinele nu sunt spatii publice, oricine are dreptul de as selecta clientii si a spune “nu vreau sa fac afaceri cu tine decat in anumite conditii”. conditiile alea de care tot te impedici tu nu fac atingere “drepturilor omului” si nu sunt un “act medical”. uite ca o spune un judecator.
      app cati ani ai?

        (Citează)

    • sin: Arata ca deja are o opinie formata

      Nu este o opinie, este definiția drepturilor omului. Ți-a explicat acea definiție. Tu ai o opinia (care pare foarte greșită, dar asta e problema ta) despre drepturile omului care pare a fi bazată pe necunoașterea legilor despre care vorbește Dănileț.

        (Citează)

  5. Sorin:
    Bai, am innebunit cu totii? E un rahat de citire de temperatura. Nu e scanare de retina, nu e acces la date personale, nu e perchezitie corporala. Ba chiar ai de ales, poti sa nu mai intri in magazinul sau institutia respectiva, sa comanzi online sau sa trimiti pe cineva cu procura (sa zicem ca aveai treaba la ANAF). Unde e marea incalcare de libertati personale?

    Ce mai urmeaza? Copiii sa reclame la CEDO ca li se cere buletinul cand se duc la supermarket sa ia tigari?

    Ceea ce am subliniat e faptul ca nu orice decide parlamentul/guvernul este legal si nu incalca niste drepturi doar pentru ca mie sau altuia nu i se pare asta. Si atunci solutia fireasca, e sa vii cu argumente de ce de exemplu citirea temperaturii la intrare in magazin sau interzicerea accesului in magazin daca ai o temperatura mai mare de X grade iti incalca drepturile. Si din apel in apel poti ajunge la cea mai inalta curte care sa transeze aceasta problema si sa nu mai existe nici un dubiu.

    Faptul ca un judecactor a spus ca “măsurarea temperaturii nu încalcă nici un drept al omului.” nu inseamna ca detine adevarul absolut. Este o opinie a sa, si pentru ca este un subiect pare’se sensibil zilele astea, mi se pare ca s-a antepronuntat, de unde si parerea mea ca ar fi bine sa se recuze intr-un posibil caz de genul asta.

      (Citează)

  6. Cel mai probabil bombardierele alea nu erau Tu-22, ci Tu-22M, care e cu totul altceva. Interesanta intalnire intre balalaica NATO si Tupolev Rusesc.

      (Citează)

    • Din cate am inteles nu este ceva iesit din comun. Parca am mai citit acum 1 an un articol similar in care un general al fortelor aeriene declara ca efectueaza misiuni de interceptie de 2-3 ori pe luna.

        (Citează)

    • @Andrei G: chiar mai des, dacă urmărești știrile. Aproape în fiecare zi undeva prin lume un stat supraveghează avioane rusești care vin prea aproape de spațiul său aerian. E un joc permanent și oarecum normal, chiar dacă nedorit, al marilor imperii.

        (Citează)

    • Aici iesit din comun ar fi fost stafeta intre avioanele romanesti, bulgaresti si turcesti. Avioanele rusesti au fost luate la ochi de cele romanesti, dupa aia au fost luate in primire de bulgari si apoi de turci, sub comanda/coordonarea unica NATO

        (Citează)

    • De altfel, asa a si ajuns in presa. A fost prezentata pe pagina oficiala a NATO Allied Air Command https://www.facebook.com/NATO.AIRCOM/posts/3163108817081257

        (Citează)

    • Tu-95 au mai fost gârlă, de Tu-22m pe MN nu am mai auzit recent. Dar na, încearcă și rușii marea cu degetul.

        (Citează)

  7. Ionutb: Prietene, esti afectat de cuptorul cu microunde?

    Da, de la o vreme imi incalzeste mancarea neuniform. Ai vreo idee de la ce ar putea fi?

      (Citează)

  8. sin: Da, de la o vreme imi incalzeste mancarea neuniform. Ai vreo idee de la ce ar putea fi?

    A intrat Bil Gheiț pe fir și d-aia, deja ești urmărit

      (Citează)

  9. sin: nu orice decide parlamentul/guvernul este legal

    A, ok, de ce n-ai zis asa?

      (Citează)

  10. Am un DELL XPS 13 de 1500 euro, are in el o mizerie de placa de retea wireless integrata cu drivere de la Killer . O mizerie obscura, conexiunea wireless este instabila, pica aleatoriu, latenta urca in cer pana la dumnezu.

    Evident ca nu am cautat pe internet innainte sa il cumpar ca nu ma asteptam sa aibe probleme fiind un produs premium , dupa am vazut ca e plin internetul de probleme cu placile Killer in laptopurile dell.

      (Citează)

    • Eu despre Killer am tot auzit că sunt “din alea bune” și n-am înțeles niciodată de ce. OK, poate au implementat mai bine stiva ethernet sau au drivere optimizate pentru a elimina acele 0,003 ms de întârziere pe care le bagă alte drivere. Nu pot să zic că mi-ar păsa așa mult de asta, dar poate știe Intel ceva în plus.

        (Citează)

  11. aduce ceva in plus google podcast pe ios fata de apple podcast? intreb pentru ca eu pe iphone gasesc tot ce vreau in materie de podcast. sun ceva exclusivitati pe asta de la google?

      (Citează)

  12. nwradu: Nu este o opinie, este definiția drepturilor omului. Ți-a explicat acea definiție. Tu ai o opinia (care pare foarte greșită, dar asta e problema ta) despre drepturile omului care pare a fi bazată pe necunoașterea legilor despre care vorbește Dănileț.

    Hai s-o luam altfel: e complet gresit ca un paznic cu un termometru posibil neomologat sa poata sa iti interzica acccesul intr-un magazin daca ai mai mult de 37.3 grade. O data pentru ca daca ai febra nu inseamna ca ai si COVID-19, febra fiind doar una din simptome, iar a doua oara paznicul ala nu are pregatire medicala sa inteleaga ce zice termometrul ala.

    Si atunci cu argumentele potrivite, se poate ajunge si la concluzia ca ti se incalca drepturile pentru ca decizia de a putea intra sau nu intr-un magazin este aleatorie. Suntem in aceeasi situatie cu amenzile date in perioada de urgenta care au fost declarate ilegale (ca tot ma injura cineva mai sus ca gresesc cand spun ca nu tot ce decreteaza guvernul e legal).

    Asa ca imi mentin parerea gresita ca nu e ok sa-ti masoare cineva temperatura fara sa si poata interpreta corect valorile citite.

      (Citează)

    • “concluzia ca ti se incalca drepturile pentru ca decizia de a putea intra sau nu intr-un magazin ”

      mda.. unii inca sunt maimute in societate.
      magazinul ala nu e domniu public, e privat. poate impune ce reguli de conduita vrea el, in spatiul sau, asa cum la tine in sufragerie faci la fel.

      uite cateva cuvinte noi pentru tine ca sa pari inteligent – vroiai sa spui ‘discriminare baza unor considerente nelegitime’. desi si asta e cu bataie lunga intrucat legislatia defineste exact ce negi si combati tu cu informatii de la televizor si tabloide.

      “..e complet gresit ca un paznic …paznicul ala nu are pregatire medicala sa inteleaga”
      nu ai nevoie de pregatire medicala sa citesti o cifra.

        (Citează)

  13. Sorin: A, ok, de ce n-ai zis asa?

    Poti sa te crezi destept, dar guvernul a zis ca in perioada starii de urgenta, organul te poate amenda cum vrea muschiul lui. Lucru care s-a dovedit ilegal. Asa ca da, ramane cum am stabilit.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus