un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Jocurile Mafia vor fi refăcute (yey!)

20 May 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

25 comentarii

Am citit pe Firstplay că se lucrează la un remake pentru jocurile Mafia. Vestea asta mă bucură foarte tare pentru că Mafia 1 a fost un joc extraordinar pe care l-am jucat în condiții foarte proaste, iar pe următoarele două nu le-am jucat niciodată. O voi face acum.

Se pare că este ceva mai complicată treaba decât un simplu remake. Primul joc Mafia a fost lansat în 2002, iar acum va trece printr-un remake de amploare pentru că are nevoie de un engine la zi, cu îmbunătățiri mari la grafică și sunet. Povestea va fi în mare aceeași. Jocul va fi lansat pe 28 august, deci nu mai este mult până atunci.

Mafia 2 este un remaster, adică grafica va fi îmbunătățită. Mafia 3, care a fost lansat în 2016, nu a trecut printr-un proces important de “polișare”, că nu prea are de ce. Ambele sunt deja disponibile de acum!

Mai exact, cele două pot fi găsite cu numele Mafia 2: Definitive Edition și Mafia 3: Definitive Edition și costă 30 de euro fiecare. Există în pagina de produs opțiunea de a cumpăra Mafia: Trilogy cu 60 de euro, preț în care este inclus și remake-ul primului joc, pe care-l veți primi pe 28 august. 60 de euro pentru trei jocuri mari și bune sună bine, mai ales dacă nu le-ați jucat deloc la vremea lor. Dacă vreți doar remake-ul primului, costă 40 de euro.

Îl găsiți și pe Epic Store, deși acolo încă nu apar ca fiind disponibile la download, dar probabil puteți aplica acel voucher de 10 dolari de reducere.

Mafia 1, cel din 2002, a fost extraordinar. Un joc în stilul GTA (GTA 3 a fost lansat în 2001 și a fost primul cu un oraș întreg de explorat, iar Mafia a venit imediat după aceea), cu acțiunea plasată prin 1930, tu fiind un mic mafiot ce se găsește implicat în probleme tot mai mari pe măsură ce avansezi în “familie”. Exact ca în GTA, ai un întreg oraș (un fel de Los Angeles) și zone rurale din afara sa, ai mașini de epocă pe care le poți fura și conduce, misiuni ce pot fi rezolvate în diverse moduri șamd.

Spre deosebire de GTA, orașul este modelat mai realist (sau mai drastic, dacă vreți). În Mafia 1, dacă poliția te vede trecând pe roșu, îți dă amendă.

Nu doar atmosfera de mafioțeală în perioada prohibiției este mișto realizată, ci și misiunile țin minte că erau variate. Țin minte una frustrantă când furi un monopost de curse și alta care avea loc la bordul unui feribot unde trebuia să asasinezi un politician. Există desigur diverse arme și diverse moduri de a aborda misiunea.

La vremea aceea nu aveam un computer bun. Cred că am rulat Mafia 1 pe un Duron 800 MHz cu un TNT 2 la bord și probabil că l-am jucat la 15 fps și în grafică Low. Am jucat multe jocuri în astfel de condiții. Abia aștept să joc Mafia 1 refăcut.

Mafia 2 și 3 n-am jucat niciodată, dar acum am motiv să o fac. Știu că ambele au fost foarte apreciate. Mafia 2 a fost lansat în 2010 și are loc într-un fel de New York din anii 1950, iar Mafia 3 a fost lansat în 2016 și are loc în anii 1960 într-un oraș asemănător cu New Orleans.

surse: Firstplay și Denofgeek și Engadget.

    25 comentarii

  1. Mafia II a fost excepţional şi sunt dezamăgit de “remake” — nu am văzut o diferenţă de grafică în trailer faţă de original. Era frumos un remake exact ca în cazul Mafia I, păcat.

      (Citează)

  2. Mafia 3 este un gunoi, din pacate. Misiunile sunt repetitive as fuck, e mega scriptat, super plin de buguri. E unul din putinele jocuri pe care nu le-am terminat de cat de prost era.
    Mafia 1 a fost capodopera si Mafia 2 este si el foarte bun. Nu-ti pierde timpul cu Mafia 3

      (Citează)

  3. Mi-au placut enorm I si II. Le-am jucat de cateva ori. III in schimb a fost slabut cu multe probleme pentru PC.
    Oricum astept cu nerabdare remake-ul, desi as prefera si modificari sau imbunatatiri la poveste.

      (Citează)

  4. deja am primit invitatia pentru acordare de consultanta.

      (Citează)

  5. Mafia 1 rămâne cel mai bun pentru mine, foarte bine ca au făcut acest remake, păcat ca l-am rejucat acum câțiva ani. Mai bun ca gta3 pentru mine atunci

      (Citează)

  6. Am jucat Mafia 1 și mi-a plăcut la nebunie, restul nu le-am jucat deoarece nu mă ajuta calculatorul, dar acum poate o să-mi fac timp și pentru jucat.

      (Citează)

  7. Inca mai am cosmaruri cu misunea cu masina de curse din Mafia 1

      (Citează)

    • Subscriu. Si mai si era undeva pe la sfertul jocului; spike mare de dificultate. Cursa trebuia facuta perfect. Si daca te rasturnai cu masina, murei, ca practic iti rupeai gatul, si o luai de la inceput.

        (Citează)

    • Cred că era chiar a treia misiune. Avea și GTA 3 niște misiuni din astea în care nu trebuia să lovești deloc o mașină, că altfel nu aveai timp să termini. Frustrante.

        (Citează)

  8. Mafia I nu am jucat.
    Mafia II a fost un joc minunat, memorabil as zice.
    Mafia III am incercat din rasputeri sa il joc si m-am chinuit sa imi placa. Cred ca am renuntat la vreo 5-6 ore jucate, si prost si urat jocul ala.

      (Citează)

  9. Abia astept. Sunt curios daca vor usura dificultatea misiunii cu cursa de masini din Mafia 1, unde majoritatea jucatorilor clacau. Superb joc, oricum. Pentru mine cel mei memoriabil lucru a fost coloana sonora. Atunci l-am descoperit pe Django Reinhart, pe care il ascult si acum, dupa vreo 15 ani.

    Mafia 2 a fost excelent si el, dar nu am rezonat asa de mult cu protagonistul. Open world-ul a fost cam gol, lucru pentru care a fost criticat la lansare, iar Mafia 3 a dat-o in cealalta extrema, exagerand cu activitatii filler repetitive, pentru care, din nou, a fost criticat.

      (Citează)

  10. Gabriel I.:
    Subscriu. Si mai si era undeva pe la sfertul jocului; spike mare de dificultate. Cursa trebuia facuta perfect. Si daca te rasturnai cu masina, murei, ca practic iti rupeai gatul, si o luai de la inceput.

    imi aduc aminte cu groaza de cursa aia, cred ca vreo ora jumate nu am facut decat cursa iar si iar si iar pana la perfectiune. acum o luna am descarcat jocul de pe steam si la cursa am vazut ca poti seta dificultatea, am castigat-o usor desi dadeam din gard in gard :)

      (Citează)

  11. cursa din Mafia 1, era subiect intens de discutie intre colegi/prieteni.
    cine o putea face, era invitat la unul acasa, sa il ajute sa treaca si era guru in ale jocului :))

    ce vremuri..

      (Citează)

  12. Scuze, dar trebuie sa las asta aici :))
    https://www.youtube.com/watch?v=VUEsqDYQbzY

      (Citează)

  13. Mafia 1 superjoc. Mai ales FreeRideExtreme cand dupa fiecare misiune castigai masinile alea mai jmechere.
    Tin minte misiunea cand conduceai o masina in care era explozibil si daca o buseai exploda, daca scadeai viteza prea mult exploda, daca nu scoteai timpul impus exploda.

      (Citează)

  14. Nu mai ştiu dacă am jucat şi Mafia, în schimb The Godfather ţin minte că m-a rupt în două, pentru că mă puteam plimba prin casa familiei Corleone, reprodusă destul de bine cu detalii din film.

    Ăla e un joc pe care aş vrea să-l văd remasterizat!

      (Citează)

  15. Am jucat 1 și 2.
    Deși mi-a plăcut și 2, Mafia 1 este muuult mai bun.
    2-ul e și foarte scurt, pe lângă faptul că nu a reușit să recreeze atmosfera autentică din 1.

      (Citează)

  16. Mafia 1 este cel mai bun joc al tuturor timpurilor si dupa cum vad ca evolueaza lucrurile in industria asta, probabil nu va fi detronat. Stiu, sunt subiectiv.
    Il am instalat chiar si acum, si cred ca l-am jucat in total de cel putin 20 de ori.
    Cursa da, de departe a fost cel mai dificil “obstacol “, asta pana cand au scos patchul in care se putea selecta nivelul de dificultate. Cat despre misiunea pe feribot nu inteleg de ce spune Radu ca afost grea; mult mai greu a fost finalul sau chiar si misiunea din port, te nenoroceau lunetistii cand ti-era lumea mai draga :)
    Sau misiunea din hotel, dupa ce sari pe geam.
    Iar mi s-a facut pofta sa-l joc :)
    Superb joc.

    Mafia 2 a fost si el interesant, probabil cea mai frumoasa atmosfera de iarna vazuta de mine in toate jocurile iar controlul masinilor fantastic

    Mafia 3 bleah, nu l-am terminat :)

      (Citează)

  17. Sunt la birou, si m-ai facut sa imi amintesc de copilarie cu articolul asta, mersi! Jucam la vremea aia mafia 1 pe un pentium 4 cu 512 rami si un geforce fx5200, tin minte ca era racheta pc-ul ala, platisera ai mei in jur de 3000 lei pe tot ansamblul, multi bani.. Era iarna, dupa ma duceam la fotbal in zapada, intram in casa congelat si incepeam iar sa joc Mafia. In comparatie cu Gta3 era bomba, atmosfera, realismul, Gta3 era ca un desen animat, nu exista termeni. A fost un joc perfect, ceea ce nu pot spune despre nici un alt joc pana in prezent!

      (Citează)

  18. Mafia: The City Of Lost Heaven a fost singurul joc care l-am terminat de 4-5 ori, iar prima misiune cu mașina de cursă am ajutat zeci de prieteni să o treacă :D

    După, când a apărut Mafia II nu aveam calculator de el, mergea în reluare așa că am renunțat. Acum, nu mă atrage ca și prima versiune. Nu știu III cum este …

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus