un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie și coronavirus și criză – 15 aprilie 2020

15 Apr 2020  ·

ȘTIRI  ·

43 comentarii

Coronavirus:

Criză:

    43 comentarii

  1. misto partenerii emag. la produse de 20 de mii de lei, am cost de livrare si procesare 18 lei. sunt doua sticle de vin.

      (Citează)

  2. Mi se pare foarte importanta stirea conform careia Bill and Melinga Gates fundation a finanta un proiect de stampilare medicala pentru cei vaccinati. Pentru cine nu-si mai aminteste, Bill Gates declara acum 10 ani intr-o conferinta legata de incalzirea globala ca e principalul factor il reprezinta populatia, insa prin noi vaccinuri s-ar putea reduce cu 10 – 15% populatia globala.

      (Citează)

    • Dacă vrei să zici că Gates vrea să micșoreze populația planetei, cred că mai bine n-ai zice nimic dacă nu poți fi recunoscător măcar în gândul tău unor oameni care au donat miliarde de dolari până acum pentru cercetări medicale legate de covid și alte boli.

      Gates a salvat mai multe vieți decât am cunoscut noi până acum.

      Vezi că tot Gates finanțează testarea simultană a tuturor vaccinurilor potențiale de covid, ca să descoperim mai rapid unul funcțional.

        (Citează)

    • Stai liniștit/a chiar daca vaccinul lor se va dovedi bun nu te va injecta Gates in secret cu o soluție care te faca infertil/a.

        (Citează)

    • Bill Gates vrea sa ne omoare prin 5G. eu dea aia am basca cu aluminiu in captuseala.

        (Citează)

    • Gates a declarat faza cu vaccinurile in context macro: Daca creste speranta de viata a copiilor si scade mortalitatea infantila, cuplurile fac mai putini copii si, pe termen lung, va scadea natalitatea.
      Toti adeptii teoriei conspiratiei au scos din context afirmatia si au considerat ca Bill Gates vrea sa foloseasca vaccinurile pe post de otrava…
      debunking, aici: https://www.snopes.com/fact-check/bill-gates-vaccinations-depopulation/

        (Citează)

    • @BipBip, oamenii precum XYZ nici nu au auzit vreodata declaratia lui Bill Gates, sau daca au auzit, au ascultat doar cele 3 secunde scoase din context.
      In general ei vorbesc din auzite, au aflat de la un coleg de la birou care stie de la cumnata unui var ca Bill Gates vrea sa reduca populatia globala prin vaccinuri.

      Nu au citit niciodata cati bani a investit omul asta in proiecte menite sa reduca mortalitatea infantila.

      Exact cum spune si Radu, Bill si Melinda Gates au salvat mai multi oameni decat am cunoscut si vom cunoaste vreodata.

        (Citează)

  3. Nimic despre lansarea lui OnePlus 8 (Pro)? :D

      (Citează)

  4. Deci aia statea cu sotul in casa, in camere separate. OK!

    Foarte bine a facut SUA ca taie finantarea WHO. Sa inteleaga toti birocratii aia de unde le vine salariul.

      (Citează)

    • daca ar fi facut-o oricare alt om, poate ca era justificata. dar Trump? specimenul ala nu ar trebui lasat nici sa hotarasca ce are la micul dejun.

        (Citează)

    • Tu chiar crezi ca Trump chiar ia toate deciziile cum se bate el cu pumnul in piept? Lui ii place sa se laude el cu tot ce face USA, dar are in spate o echipa foarte mare. Si chiar si daca e doar decizia lui e foarte buna. Presedintii / premierii tarilor nu sunt doctori, cu atat mai putin epidemiologi, si iau de bune datele de la WHO.

      In 10 ianuarie (la 11 zile dupa data oficiala a aparitiei virusului) au zis: “From the currently available information, preliminary investigation suggests that there is no significant human-to-human transmission, and no infections among health care workers have occurred. ”

      Asta in conditiile in care e un virus super contagios. Isi da seama si un doctor rezident de asta, mai putin specialistii platiti cu bani grei.

      Sper sa nu intre in spam, las si link-ul catre site-ul WHO, ca sunt multi care zic ca e fake news marca Trump.

      https://www.who.int/news-room/articles-detail/who-advice-for-international-travel-and-trade-in-relation-to-the-outbreak-of-pneumonia-caused-by-a-new-coronavirus-in-china/

        (Citează)

    • Alex – eu zic ca el ia toate deciziile…
      Da – are o armata de consilieri ( asa e normal – asa a fost mereu) … pe care ii ignora.
      Face si gafe cat casa etc. Pentru el – toate astea sunt jocuri, el se amuza. E ca Ciulica nebunu’ satului ajuns primar :)

        (Citează)

    • Of, Radu! Și tu ai inceput să dai titluri fără să citești știrea? Chiar așa? Cum naiba să fie afectați 80% din clienții Telekom?

        (Citează)

    • Adi:
      Of, Radu! Și tu ai inceput să dai titluri fără să citești știrea? Chiar așa? Cum naiba să fie afectați 80% din clienții Telekom?

      “Un studiu comandat de compania Telekom, a arătat că 80% dintre clienţii săi din segmentul business sunt afectaţi de această criză într-o măsură mai mare sau mai mică”

        (Citează)

    • @alex, nu doar ca statea cu sotul in casa, dar a si primit alimente de la o persoana infectata.
      Este doar un articol alarmist. Normal ca te poti imbolnavi daca stai in casa, dar intri in contact cu persoane purtatoare de Coronavirus.

        (Citează)

  5. OLX ar trebui sa bage rating, de ani de zile omit s faca asta.

      (Citează)

    • Exact! E singurul lucru care le lipsește pentru a deveni un eBay de România reușit. Un lucru chiar util atât pentru vânzătorii cinstiți, cât și pentru clienți. Dar așa ar muri storia, agențiile imobiliare, samsarii și țeparii în general… Sad.

        (Citează)

  6. Trebuie sa ma intorc la XCOM, l-am jucat doar pe primul. Cred ca au aparut suficiente sa ma tina ocupat o perioada.

      (Citează)

  7. Assassin’s Creed II Standard Edition free pe ubisoft

      (Citează)

  8. deci referitor la chestia asta cu Pastele, mi-a scapat informatia ca militienii vor ajuta la impartirea luminii, adica a virusului.

    ramasesem cu impresia ca doar le da voie voluntarilor sa imparta.

    adica, mi se parea complet dement si ca se face chestia asta, dar iata ca s-a gasit o cale sa fie treaba si mai dementa, adica sa participe chiar politistii!!

    deci ei vor fi urmatoarea categorie infectata masiv dupa medici, ceea ce va fi bucuria infractorilor, ca saracii multi dintre ei cam stau pe bara de o luna, ma refer in special la hoti – lume nu mai este pe strada, locuintele nu mai sunt goale in timpul zile, chiar si daca furi ceva nu prea mai ai cui sa vinzi.

    acum, referitor la actiunea in sine, stateam si ma gandeam:
    deci sa zicem ca esti credincios dar nu te duci sa iei lumina anul asta etc

    oare chiar se gandeste cineva ca la judecata de apoi Dumnezeu o sa zica “da, ai fost un om ok toata viata ta, dar pentru ca nu ai fost la biserica de Paste in 2020, vei merge in iad, ca nu pot sa trec peste asa ceva”

    “bine Doamne, dar a fost epidemie, m-am gandit ca e mai bine sa stau acasa, sa-i ii protejez pe altii”

    “NU MA INTERESEAZA! IN IAD CU TINE!!!”

    suntem cei mai prosti prosti din lume, nu stiu daca am mai zis asta.

      (Citează)

    • Logic has no power here.

        (Citează)

    • Unde o fi sindicatul polițiștilor acum? Că acum vreo 3 luni plângeau că nu au benzină și pistoale și alte dotări necesare activității lor.

      Acum, când li se cere să plimbe o lumânare din ușă în ușă, nu mai zic nimic?

        (Citează)

    • Eh, uita-te si in ogada altora, ca nu sunt romanii singurii prosti. Au mai murit si prin US niste popi care ziceau ca dumnezeu>virus.

        (Citează)

    • @Giani
      or mai fi prosti in lume nu zic nu, dar eu nu am mai auzit de nici o tara in care chiar spitalele sa fie focare de infectie.

      iar ce se pregateste acum cu Pastele va fi la o scara apreciabila, nu e vorba de preotul cutare / parohia cutare unde suntem idioti.

        (Citează)

    • In multe tari spitalele devin focare de infectie cu COVID pana la urma, cand sunt inundate de pacienti si e aproape imposibil sa mentii niste protocoale. Romania doar a furat startul si le-a facut asa de la inceput, sa nu-si mai bata capul.

      Asta cu Pastele o sa fie stupida pentru ca e o actiune inutila, dar sper ca vor lua si oamenii niste masuri de protectie.

        (Citează)

    • “pana la urma” nu e o precizare lipsita de importanta, ba este esentiala.
      sigur ca pana la urma spitalele devin focare, dar la noi au fost primele.

        (Citează)

    • Eram de acord, dar mai sarcastic asa.

        (Citează)

    • Lasă polițiștii, că să zicem că sunt angajați ai Statului și respectă ordinele de la Stat, dar, bă, astia obliga si administratorii de bloc să distribuie “lumina”. Noaptea minții!

        (Citează)

    • Ăia probabil vor pune lumânarea la parter și vor lăsa locatarii să se înghesuie acolo, după plac. După care toți tușesc în lift și aia e.

        (Citează)

  9. Salut, Radu,

    Mă gândesc că tu ești mai conectat cu industria de tech și cu retailerii de la noi.

    Ai idee cum la noi ASUS ROG G14 a ajuns la noi doar cu vârful de gamă – https://altex.ro/laptop-gaming-asus-rog-zephyrus-g14-ga401iv-ha037-amd-ryzen-9-4900hs-pana-la-4-4ghz-14-qhd-16gb-ssd-1tb-nvidia-geforce-rtx-2060-max-q-6gb-free-dos-alb/cpd/LAPGA401IVHA037/ și la un preț cu 2000 de lei mai sus față de ce găsești pe Amazon?

    Cum a fost stabilit acest preț și de ce dacă Asus ROG G14 este un model la care versiunea de bază este 1000 de dolari, ei au ales-o să o aducă fix pe asta?

      (Citează)

  10. nwradu:
    Unde o fi sindicatul polițiștilor acum? Că acum vreo 3 luni plângeau că nu au benzină și pistoale și alte dotări necesare activității lor.

    Acum, când li se cere să plimbe o lumânare din ușă în ușă, nu mai zic nimic?

      (Citează)

  11. Marean:
    @Giani
    or mai fi prosti in lume nu zic nu, dar eu nu am mai auzit de nici o tara in care chiar spitalele sa fie focare de infectie.

    Italia, Bergamo.

    Asta e cel mai mare probabil. Dar in toata lumea cand ajunge virusul sa se raspandesca din spital devine nasol. Si se intampla des asta. Si in tarile vestice mai au si problema azilelor de batrani.

      (Citează)

    • da, doar ca la noi spitalele au fost primele focare majore de infectie.
      una e sa ai spitalul inundat de Covid, ca in alte tari, si evident ca devine focar, si alta e sa ai cateva cazuri de Covid care sa-ti transforme spitalul in focar.

        (Citează)

    • am vazut la TV acum 1 saptamana si ceva un medic de la Suceava care zicea ca ei banuiesc ca o posibila sursa de raspandire a infectiei in spital a fost faptul ca in fiecare dimineata toate cadrele medicale dadeau cu cartela si bagau un PIN de acces la acelasi aparat.

      apoi s-au inghesuit cu totii ca vitele la testare.
      apoi au facut-o din nou, o saptamana mai tarziu, in caz ca mai ramasese vreunul neinfectat.

        (Citează)

    • Cartelă și PIN? Ce aparat era ăla, rezerva strategică nucleară a țării?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus