un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Seriale: Locke & Key este foarte mișto (Netflix)

30 Mar 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

16 comentarii

Din prezentare, serialul Locke & Key părea un fel de Narnia, având în vedere că acțiunea se concentrează asupra unor copii ce găsesc diverse chei magice cu diverse puteri. Este extrem de departe de Narnia. Noul serial Netflix este foarte serios făcut, complex în scenariu, cu o poveste mișto îmbinată și inedită, aș spune. M-a prins și l-am văzut pe tot în două zile.

Acțiunea este cam așa: după moartea soțului ei, o femeie își ia cei trei copii și se mută în casa Locke, o proprietate veche și nefolosită a familiei. Copiii încep să descopere pe acolo diverse chei magice. Prima putea deschide o ușă către orice alt loc dorea posesorul. Alta îi permitea unei persoane să-și exploreze amintirile. Alta repara orice obiect spart și încuiat cu respectiva cheie într-un dulap șamd.

Pe lângă aceste mistere legate de originea și scopul cheilor, sezonul 1 prezintă și o înfruntare între bine și rău. În puțul casei trăia închisă o făptură misterioasă, iar copiii o eliberează din greșeală. Domnișoara respectivă începe să vâneze aceleași chei, căută-o pe cea supremă, cheia Omega, al cărei scop este neclar inițial. Sunt o mulțime de mistere din trecut ce ies la suprafață, legate de alte generații de persoane ce-au avut aceste chei, scopul și durata vizitei lor șamd.

Ziceam că-i un serial bine făcut și serios. Domnișoara rea nu se sfiește, prin al treilea episod, să împingă un copil sub roțile unui tren. Scena este construită cu o banalitate debordantă tocmai pentru a arăta că nu-i ceva special. Multe alte scene se duc, similar, spre genul horror.

Personajele sunt ok, actorii joacă bine. Sunt copii și adolescenți, așa că o parte din intrigă îi arată și pe la școală, cu diversele lor probleme. Să le zicem character building, având în vedere că toate se leagă bine de diverse traume sau amintiri ce au legătură cu intriga principală.

Per total, mișto serialul. Locke & Key este bazat pe o serie de benzi desenate lansate în 2008. Cine le-a făcut a avut o poveste bună în cap.

    16 comentarii

  1. Thx

      (Citează)

  2. Tiger King: un docu series despre oameni care au gradini zoologice private cu tigri ai alte animale. E cel mai American lucru cu putinta.

      (Citează)

  3. Nu stiu, de cand ai zis ca Lost in Space a fost interesant, ti-ai pierdut credibilitatea. Mai degraba caut recomandari pe google.

      (Citează)

    • Bine, nu te uita.

        (Citează)

    • @Razvan, ai vazut ambele sezoane?

        (Citează)

    • Mie mi au placut atat Lost in Space cat si acest Locke & Key..
      Nu tuturor le cad bine in perioada asta serialele sangeroase si LGBT cu care v-au obisnuit americanii..
      Daca Seven/9 n-o tinea de mina pe una la sfarsit, Picard era serialul anului, desi violent si el..
      Violentilor..

        (Citează)

    • Ba ejnebun, a tinut-o pe una de mana? Ce se alege dom’le si de lumea asta. D-aia vine ba coronavirusul, sa o curete de pacate. Eu zic ca, dupa ce se termina toata treaba asta, sa nu mai bage homosexuali in filme si seriale, sa vezi ca nu mai apare nici o pandemie.

        (Citează)

    • 75% pe rotten tomatoes.

        (Citează)

  4. A fost ok, mai ales că nu trebuia să fii foarte atent ca să înțelegi ce și cum. Tocmai au anunțat sezonul 2.

      (Citează)

  5. am incercat si eu serialul..
    mi s-a parut slab, nu am rezistat decat 1 episod si jumatate.
    plin de clisee si personaje unidimensionale
    teenage drama, amestecat cu ceva supranatural, .. meh.

    tocmai a aparut sezonul 2 din manhunt unabomber :D
    sariti pe el

      (Citează)

  6. Can multe seriale proaste pe netflix în ultima vreme, asa ca nu m-a pasionat sa îl văd.

      (Citează)

  7. Hai lăsați certurile astea din comentarii, mai îndurați puțin că vineri revine money heist. Bella ciao!

      (Citează)

  8. Mi s-a parut slab si pentru adolescenti. Chiar si cu timpul asta liber mult, sunt foarte multe alte seriale de vazut in loc…

      (Citează)

  9. Nu știu ce a putut să ți se pară mișto la serial. Ideea buna dar modul în care au realizat momentele tensionate îmi amintește de toate stereotipurile filmelor de groaza de mana a doua. Nu zic mai multe sa nu stric îl pentru cei care totuși or să dorească să își piardă vremea cu el dar personajele sunt atât de proaste încât cred că Netflix nici nu se mai obosește să citească scenariile.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus