un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 29 martie 2020

29 Mar 2020  ·

GÂNDURI  ·

30 comentarii

Povestea salvării echipajului Apollo 13. Chiar, aș revedea filmul cu Tom Hanks.

Istoria culorii roz. True story, revine la modă.

Cum să faci pâine fără drojdie. Adică faci o maia din făină și apă, iar după câteva zile de așteptare este suficientă pentru a crește pâinea.

De unde vin anumite nume de regiuni din Africa. Însăși Africa era numele unor colonii romane în nordul continentului, dar cartografii din evul mediu au folosit-o pentru întreg continentul.

Fotografii de la Military Visual Awards. Concurs de fotografii cu temă militară?

Fotografii cu orașe pustii. Alte orașe pustii. Alt pustiu.

Numele japoneze ar trebui scrise invers. Adică lui Shinzo Abe ar trebui să-i zicem Abe Shinzo. Nu știam că în anii ’70 China a avut o campanie mare de rebranding în fața mass-mediei internaționale, cerând să nu se mai zică Peking, ci Beijing șamd.

Omul care a dat voce anunțurilor Mind the Gap a murit.Era faimos în Marea Britanie.

10 cocktailuri caraibiene. Mult noroc să aveți pe acasă ingredientele!

Cum să faci currywurst. Una dintre cele mai plăcute amintiri ale mele este un currywurst cu cartofi prăjiți, mâncat în Leipzig pe stradă de la un chioșc cu miros demențial de grătar și coadă mare la casă, un fel de Terasa Obor de la ei. Plus o bere germană. I heart currywurst.

Cum a venit succesul pentru Zoom. Aplicația de videocall a momentului, deși nu știu exact de ce Skype nu e la modă.

Lui Vettel i s-a oferit un salariu mult mai mic.

Seriale anulate și prelungite.

  30 comentarii

 1. Aham, stii ca Zoom vinde datele de conectare catre Facebook, da?

    (Citează)

  • Doar pe iOS😁

     (Citează)

  • Nu-mi pasă. Oricum folosesc Facebook Messenger pentru comunicare, știu ei deja totul despre ce fac. Și probabil zic chiar eu pe Facebook ce fac.

   Orice program freeware este un troc. Dacă te mulțumește ceea ce primești versus ce dai, e ok.

     (Citează)

 2. Zic ca nu mai vand. Succesul Zoom se datoreaza in parte faptului ca doar initiatorul video conferintei trebuie sa aiba cont. Restul au nevoie doar de un link

    (Citează)

 3. Te citesc de multi ani, dar nu prea comentez.
  In toata nebuneala asta si cu toate criticile care ti se aduc in ultimele zile, vreau sa-ti zic ca articolele astea interesante de duminica sunt grozave.
  KUTGW dude!

    (Citează)

 4. Rebranding a făcut și India, Kolkata in loc de Calcutta, Mumbai in loc de Bombay etc.

    (Citează)

 5. Rebranding face si Bucurestiul, cand ploua: Mica Venetie in loc de Micul Paris.

    (Citează)

 6. Știi încă ceva interesant? Legat de ora de vară, la noi s-a introdus relativ recent, în 1979.
  Mai fusese introdusă prin 1933 dar s-a renunțat cîțiva ani mai tîrziu.

    (Citează)

 7. Kutgw – kill underage teens great white?

    (Citează)

 8. In unele țări nu a mers mișcarea, de exemplu în Franța e Pekin și nu Beijing.

  Și în România am avut operațiunea Rumania > Romania dar nu a mers peste tot, când eram în Iran mulți încă știau de Rumania…

    (Citează)

 9. România în coreeană e Rumania (루마니아 cu “a” în loc de “â” https://translate.google.com/?source=gtx_c#auto/en/%EB%A3%A8%EB%A7%88%EB%8B%88%EC%95%84) cu toate că în alfabetul coreean există sunetul “â/î” (sau cel puțin ceva foarte similar) și ar putea să folosească 로므니아 (România https://translate.google.com/?source=gtx_c#auto/en/%EB%A1%9C%EB%AF%80%EB%8B%88%EC%95%84) dar probabil au auzit de noi prima dată din cărțile vest europene și așa a rămas. În același timp văzând cât de mult le pasă românilor de limba lor (inclusiv comentatorii de mai sus cărora încă le e lene să scrie cu diacritice), nu e nici o tragedie dacă coreenii ne zic în continuare Rumania.

  PS: Kim Jong-un e de fapt 김정은/Kim Țzeong-în transliterând mai apropiat de fonetica noastră.

    (Citează)

  • In English, the name of the country was formerly spelt Rumania or Roumania.[26] Romania became the predominant spelling around 1975.[27] Romania is also the official English-language spelling used by the Romanian government.[28] A handful of other languages (including Italian, Hungarian, Portuguese, and Norwegian) have also switched to “o” like English, but most languages continue to prefer forms with u, e.g. French Roumanie, German and Swedish Rumänien, Spanish Rumania (the archaic form Rumanía is still in use in Spain), Polish Rumunia, Russian Румыния (Rumyniya), and Japanese ルーマニア (Rūmania).

     (Citează)

 10. Skype da uneori niște rateuri de te doare capul. Prezentatori care nu pot prezenta ecranul, crash-uri când ti-e lumea mai draga, mișcare sacadata a videoului. La peste 40 de participanți începe sa facă figuri. Am văzut conferințe zoom cu 450 de oameni in ele, mergând flawless.

    (Citează)

 11. Huawei profită de epidemie să-și facă reclamă:https://www.instagram.com/p/B-SGHCzpuLV/

    (Citează)

  • Dacă o companie care produce tehnologie arată cum folosește acea tehnologie pentru a combate o problemă de actualitate… sigur, e reclamă!

   Și alții își fac reclamă că-ți pot livra alimente la ușă, ca să nu ieși tu din casă. Acolo e bună reclama pentru că afli de un produs de care ai nevoie, dar 5G-ul încă te lasă rece și deci e de blamat?

     (Citează)

 12. Ati incercat si 8×8.vc? Free meetings in browser. Nu exista limita de timp si nu ai nevoie nici de cont

    (Citează)

 13. Pe site-ul Europa Libera se foloseste tot denumirea Pekin. Mi se pare haios

    (Citează)

 14. EXCLUSIVE: Top Doctor EXPOSES EVERYTHING The Deep State Is Trying To Hide About CV | Dr. Shiva – YouTube

  https://www.youtube.com/watch?v=1BiM1YYIPCo

  “virusul” care nu e virus, nu are nici o treaba cu izolarea.

    (Citează)

  • M-am uitat de 2 ori la clipul acela. Niște nesimțiți amândoi. Nu au suflat nicio vorba despre faptul ca dacii au găsit leacul dar rețeta le-a fost furată de reptilienii masoni!

     (Citează)

 15. Inca un articol The Global Reset is Happening NOW | 03/27/2020 – G-Cast 009 | GUEST: Silas CJ Goss

  https://www.youtube.com/watch?v=_kfGil29vxw

    (Citează)

 16. Uite un articol interesant, dar lung, daca vrei sa faci o documentare despre el. E foarte posibil sa nu mai primesti nimic de la Huawei pentru revieweri.

  https://www.ft.com/content/ba94c2bc-6e27-11ea-9bca-bf503995cd6f

    (Citează)

 17. Stirea cu tipul care era London Tube voice (“Mind the Gap”) e veche din 2016

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus