un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 5 februarie 2020

5 Feb 2020  ·

ȘTIRI  ·

16 comentarii

    16 comentarii

  1. Nu există valentine’s day pentru simplul motiv ca nu există nici un Sfântul Valentin pentru acea zi în nici un calendar, catolic sau ortodox.

    Mai mult, biserica catolica a decis de jumătate de secol ca nu are destule dovezi că ar fi existat vreun Sfântul Valentin vreodată care să corespundă tradiției.

      (Citează)

    • Nu ca ar conta ca exista sau nu, dar iar te inseli: “Saint Valentine is commemorated in the Anglican Communion and the Lutheran Churches on February 14 (…) The Roman Catholic Church continues to recognize him as a saint, listing him as such in the February 14 entry in the Roman Martyrology, and authorizing liturgical veneration of him on February 14 in any place where that day is not devoted to some other obligatory celebration, in accordance with the rule that on such a day the Mass may be that of any saint listed in the Martyrology for that day”

        (Citează)

    • Gaelex: Nu există valentine’s day pentru simplul motiv ca nu există nici un Sfântul Valentin

      Dar de ce legi Valentine’s Day de Sf Valentin? Așa se numește ziua aia, Valentine’s Day, și este cu iubire.

      Există și Groundhog Day fără un Sf Cârtiță, iar de Black Friday sau Ziua Muncii nu mai zic.

        (Citează)

    • :))) Sf. Cârtiță :))) Asta e fost buna rau.

        (Citează)

    • nwradu iar de Black Friday (…) nu mai zic.

      N-ai auzit de Sfânta Vineri?

        (Citează)

  2. Exact! Nu mai fiti pagani! Sarbatoriti traditionalul Dragobete, fiul Babei Dochia, ce aduce caldura si fericire in preajma echinoctiului.
    Dragul Dragobete ce este „o ființă, parte omenească și parte îngerească, un june frumos și nemuritor, care umblă în lume ca și Sântoaderii și Rusalele, dar pe care oamenii nu-l pot vedea, din cauză că lumea s-a spurcat cu sudalme și fărădelegi”

    De asemenea, datorita incalzirii globale, Mos Gerila (sau precum porcii de la Coca Cola il numesc – Mos Craciun), va fi redenumit in Mos UsorFrigut.

    14 Februrarie trebuie stiut ca “Ziua Floristilor” sau “Ziua cozilor interminabile la flori”

    Sanatate si virtute,
    Comitetul Central

      (Citează)

  3. Bai ce risipa de tehnologie pe o masina atat de urata. Pacat.

      (Citează)

  4. “STS va cumpăra echipamente de stocare de 7 milioane de euro.”

    Pentru ca, nu-i asa, pacat de atata informatie transmisa…. trebuie stocata…. pentru vremurile ce vin :)
    Stati linistiti, STS vegheaza! Nu deranjati!

      (Citează)

  5. de ziua lu ‘vali’ ar trebui sa iau wiskey eu la muiere sau cum?

      (Citează)

  6. Da, ca avem dovezi foarte clare ca a existat unul Iisus care transforma apa in vin si care a inviat. Dragobete nu reuseste sa prinda pentru ca e un rahat de traditie, fara nicio poveste in spate. Te ia somnul cand citesti un articol despre Dragobete. Pe cand Sfantul Valentin, fie ca a existat sau nu persoana, are o poveste misto in spate, in care casatorea pe ascuns soldati cu iubitele lor, impotriva poruncii imparatului. Iar pentru asta, el si-a pierdut viata cand a fost prins.

    Esti liber sa-ti respecti traditiile, daca pentru tine inseamna ceva Dragobetele. Eu am auzit despre el la vreo 25 de ani, din cauza hater-ilor Valentine’s Day. Traditia Dragobete-ului este atat de vaga si fara nimic atragator, incat doar cativa idealisti ai traditiilor romanesti o vor mai tine minte peste ceva ani.

    Gaelex:
    Nu există valentine’s day pentru simplul motiv ca nu există nici un Sfântul Valentin pentru acea zi în nici un calendar, catolic sau ortodox.

    Mai mult, biserica catolica a decis de jumătate de secol ca nu are destule dovezi că ar fi existat vreun Sfântul Valentin vreodată care să corespundă tradiției.

      (Citează)

    • Ai sărit din lac în puț. Nu cred că există istoric serios care să conteste existența lui Isus. Că a fost sau n-a fost cine zicea că e, e complet altceva, și intră în sfera religioasă, corect, nu contest.

      Empire:
      Da, ca avem dovezi foarte clare ca a existat unul Iisus care transforma apa in vin si care a inviat. Dragobete nu reuseste sa prinda pentru ca e un rahat de traditie, fara nicio poveste in spate. Te ia somnul cand citesti un articol despre Dragobete. Pe cand Sfantul Valentin, fie ca a existat sau nu persoana, are o poveste misto in spate, in care casatorea pe ascuns soldati cu iubitele lor, impotriva poruncii imparatului. Iar pentru asta, el si-a pierdut viata cand a fost prins.

      Esti liber sa-ti respecti traditiile, daca pentru tine inseamna ceva Dragobetele. Eu am auzit despre el la vreo 25 de ani, din cauza hater-ilor Valentine’s Day. Traditia Dragobete-ului este atat de vaga si fara nimic atragator, incat doar cativa idealisti ai traditiilor romanesti o vor mai tine minte peste ceva ani.

        (Citează)

    • @Empire, si eu tot la fel am aflat de Dragobete, ca o reactie anti Valentine’s Day.
      Inainte sa inceapa lumea sa faca inimioare si scrisori de iubire pe 14 februarie, nu prea mai stia nimeni de sarbatoarea Dragobetelui.

      @manu144x, sunt destul de multi istorici care afirma ca Iisus nu a existat si ca de fapt au fost contopite actiunile mai multor persoane din epoca respectiva.

      Sf. Valentin apare in calendarul catolic:
      https://www.catholicculture.org/culture/liturgicalyear/calendar/day.cfm?date=2020-02-14

        (Citează)

    • Cui îi pasă de tradiție în acest aspect? Ziua aia se numește VD, e cu pupat. Chiar nu mai contează de unde vine, ci doar ceea ce este astăzi.

        (Citează)

    • manu144x:
      Nu cred că există istoric serios care să conteste existența lui Isus.

      Oau. Atâta logica!
      Trebuiau sa consulte dosarele cu numele și CNP și dacă nu se găsea Isus puteau sa conteste, nu?

      Oricum, aia care ar contesta nu sunt istorici serioși.Sunt asa, mai la mișto…

        (Citează)

  7. Radu, cce nu inteleg eu la faza cu votul in Iowa este cum naiba le-a picat reteaua telefonica. Un app prost pot sa inteleg.

    Picarea retelei telefonice din cauza raportarii de rezultate, asta nu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus