un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Viitoarea consolă Xbox se va numi Xbox Series X și are design stil tower

13 Dec 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Microsoft a făcut publice două detalii despre viitoarea generație de console Xbox, care până acum era cunoscută sub numele de Project Scarlett.

Noutățile sunt următoarele. Prima, că numele oficial va fi Xbox Series X, adică seria X. Pare că Microsoft n-a găsit inspirație, s-a uitat la consolele vechi și a zis “dacă tot am avut una numită Xbox One X, hai să facem și Xbox Series X”. Probabil următoarea se va numi XxX sau ceva.

A doua noutate este forma. Xbox Series X nu mai este o consolă plată, ci una înaltă, stil tower sau monolit sau cum vreți să-i spuneți. Are o amprentă pătrată, este cam de trei ori mai înaltă decât este lată și lungă.

Nici forma nu-mi place foarte mult. O fi eficientă ca disipare de căldură, dar te forțează să pui un fel de vază lângă televizor, în condițiile în care mulți oameni preferă să-și “ascundă” consola în mobilier, într-o comodă multimedia cu sertare sau rafturi plate.

Controllerul este nou, dar va fi compatibil și cu vechiul Xbox și cu PC-ul. Are buton de share direct pe el, dar forma este foarte similară cu a celor vechi.

Bineînțeles că va avea procesor și procesare grafică mai rapide decât generația anterioară, plus SSD pe NVMe și RAM tip DDR6. Treburile acestea nu contează, de fapt. Consola este un black-box, nu contează ce-i în ea, ci mai degrabă ce jocuri exclusive vor fi pe Xbox Series X față de PlayStation 5, să zicem. Sau, pentru jocurile ce apar pe ambele platforme, precum FIFA 2022 sau altceva, poate conta ce consolă rulează mai bine un joc, dar asta vedem atunci.

sursa: Gamespot.

    12 comentarii

  1. Intrebarea este daca va veni si cu suport pentru Romania.
    Mi se pare incredibil ca MS inca refuza sa ofere XBOX live/gold in tara noastra. Practic, oficial, nu poti decat sa cumperi discuri, si cred ca si alea sunt de fapt aduse pe canale “gri”

      (Citează)

    • Microsoft mai vrea niste amenzi de la UE pentru ca nu vinde toate serviciile pe care le ofera tuturor tarilor din UE.

      Si nu, nu au voie sa aleaga tarile, se cheama piata unica pentru un motiv foarte simplu.

      Daca vor sa vanda intr-o tara UE trebuie sa vanda in absolut toate.

        (Citează)

  2. mega freaking wow, buton de share direct pe maneta!!!!!
    wooowwwwwwwwwwwwww

      (Citează)

  3. Nici mie nu-mi place ca e pe inaltime acum, dar au spus ca se poate pune si pe orizontala, deci teoretic ar putea incape sub TV ca si vechile console.

    Partea cu full backward compatibility atat software cat si hardware e o miscare foarte buna din partea lor. Sa vedem ce face si Sony cu PS5…

      (Citează)

    • Si daca nu iti place nu o cumpara.
      Se vede ca esti roman obosit.

        (Citează)

    • @me. Și eu sunt român ( nu-s obosit, că de abia m-am trezit ) și pentru că scrii in românește, presupun că și tu, doar că nu ești obosit. Și deși le-am cumpărat copiilor foarte recent un Xbox One – care Și ăla e o mizerie , trebuia să le iau Nintendo switch, sau măcar PS4 , dar n-am făcut-o că m-am tras pe cur ( asta era mai ieftina la ceva ofertă ) , nu le-aș fi cumpărat și nu le-aș cumpăra vreodată dulapul ăla. Asta e sigur. În primul rând că ar trebui să fie mai compactă și mai transportabilă decât un calculator, altfel le fac calculator de jocuri cu controllere , știu că nu e tot aia, dar dacă mă uit la ce jocuri au ăștia pe Xbox…cred că era o idee mai bună :(.
      Mă aștept ca o consolă, dacă nu poate deveni mai compactă, să păstreze dimensiunile anterioare și să aibă un factor de forma atractiv și util.

        (Citează)

    • me:
      Si daca nu iti place nu o cumpara.
      Se vede ca esti roman obosit.

      Asta inseamna experienta de viata si pricepere adevarata! La asta se rezuma inteligenta celorlalti 50% din functionali: esti un roman obosit bai!

        (Citează)

  4. Catalin:
    Nici mie nu-mi place ca e pe inaltime acum, dar au spus ca se poate pune si pe orizontala, deci teoretic ar putea incape sub TV ca si vechile console.

    Partea cu full backward compatibility atat software cat si hardware e o miscare foarte buna din partea lor. Sa vedem ce face si Sony cu PS5…

    Sony o sa ofere jocuri exclusive, pe cand ce e pe xbox o sa joci si de pe pc.

      (Citează)

  5. Gaelex:
    Microsoft mai vrea niste amenzi de la UE pentru ca nu vinde toate serviciile pe care le ofera tuturor tarilor din UE.

    Si nu, nu au voie sa aleaga tarile, se cheama piata unica pentru un motiv foarte simplu.

    Daca vor sa vanda intr-o tara UE trebuie sa vanda in absolut toate.

    Poti sa vizi in Romania orice produs care are inscriptiile CE.
    Treaba ta daca stii ca nu iti functioneaza subscriptiile digitale.
    Asa cum cumperi un tv, producatorul nu iti garanteaza decat imaginea nu si aplicatiile.

      (Citează)

  6. Nici eu nu înțeleg de ce nu se oferă Game Pass și Gold in România.
    Oare o fi din cauză că piața e prea mică pentru a merita investițiile în asistență în limba română?
    Că altfel, nu văd de ce.
    Bine, cu ocazia asta, mai învățăm și noi cum e cu VPN-urile, mai dăm bani site-urilor gri care vând gift cards…

      (Citează)

  7. Sorin:
    Practic, oficial, nu poti decat sa cumperi discuri, si cred ca si alea sunt de fapt aduse pe canale “gri”

    Poti sa iti setezi regiunea contului pe UK si atunci access la magazinul lor digital. Preturile iti apar in lire, dar se face converie la banca. Nu stiu exact daca merge sa cumperi direct cu un card emis in Romania, dar Paypal merge.

      (Citează)

    • Sol: Poti sa iti setezi regiunea contului pe UK si atunci access la magazinul lor digital. Preturile iti apar in lire, dar se face converie la banca. Nu stiu exact daca merge sa cumperi direct cu un card emis in Romania, dar Paypal merge.

      Exact asta am facut eu recent, confirm ca functioneaza cu card emis in Romania.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus