un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Toată lumea fură clipuri video de la Digi24 pentru că postul TV nu le mai pune pe propriul canal sau site

4 Dec 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Acum câțiva ani, Digi24 avea pe site înregistrările majorității emisiunilor lor. Puteai găsi online orice ai văzut la televizor cu o zi înainte și asta m-a ajutat în multe articole. Nu mai sunt. Secțiunea Video este acum mult mai slabă.

Apoi, pentru clipurile video din diverse articole de pe site era disponibil cod de embed, chiar sub clip, ca să le poți pune în site-ul propriu. Și treaba asta m-a ajutat foarte mult cu diverse ocazii, că Digi24 a făcut și face în continuare multe reportaje bune și anchete de amploare. De câteva luni a dispărut codul de embed, iar clipurile puse prin articolele mele vechi nu mai sunt afișate.

La un moment dat, aveau propriul canal pe YouTube pe care urcau emisiunile. O idee bună, de altfel, că nu-ți trebuie know-how sau infrastructură proprie pentru acest volum mare de clipuri video. N-au avut niciodată multe clipuri pe acel canal, ci părea abia la început, ceva în curs de dezvoltare după micșorarea secțiunii Video din site. Acum toate clipurile au fost șterse sau ascunse, există unul singur pe canal.

Pe site au trecut la o soluție locală de hosting video, fără embed și fără multe opțiuni de control. Nu-i rea, dar nu poți da știrea mai departe. Probabil că ideea este să dai mai departe linkul întregului articol, ca să facă și ei ceva trafic pe site și venituri din publicitatea pe acolo. Ideea nu-i rea, dar cred că ar fi câștigat mai mult dacă materialele lor erau ușor de shareuit în lumea largă, iar oamenii se obișnuiau cu ideea de a intra apoi singuri pe site-ul Digi24 pentru alte știri. Crești traficul prin renume, nu prin limitări tehnologice.

În schimb, pe Internet toată lumea fură de la Digi24 înregistrări și le pune pe diverse canale de YouTube. Am căutat recent un material video de la ei și nu l-am găsit, dar  uitați mai jos cum arată o căutare pe YouTube:

Înregistrări de la ei sunt puse pe canale numite Canal (cu username Yeslavot), CTP TV, pe canalul oficial la USR, pe canalul oficial al diverșilor invitați ce apar în emisiunile Digi24, pe BobonRăzvan, pe ȘtiriTV România, Canal 33, Sergiu Voicu, În linie dreaptă și multe alte canale obscure sau nu. Practic, toată lumea profită de pe urma emisiunilor Digi24, mai puțin Digi24, care s-a închis tehnologic sau strategic dpdv social media la nivelul anului 2005.

Ciudate decizii.

    11 comentarii

  1. Fiind parte din grupul RDS ai crede ca se pricep cu internetul and shit. Dar nu.

      (Citează)

  2. Si ei la randul lor fura, cu probabil scuza “asa face toata lumea”…

      (Citează)

  3. Merge să iei direct linkul .mp4 și să-l embeduiești pe wordpress. Așa arată un link https://pastebin.com/Snu5aQBs

    Shift+Click Dreapta pe video în timp ce rulează pe site-ul lor – Copy Video Location.

      (Citează)

  4. Asta e doar un exemplu despre ce pot face niste minți,,luminate,,!
    Oricum e o mare enigmă pentru multi cum a ajuns atât de sus o companie, Digi, condusă-patronată de un fost taximetrist si un vânzător de înghețată, fost judoka( Teszari)
    Oricum, am inteles ca astazi creditele pe care le are Digi depășesc valoarea companiei.

      (Citează)

    • Au fost 3 taximetriști și un judoka…(de cine zici tu ca era cu înghețata?)

        (Citează)

    • Cand ai peste 2 miliarde euro datorii cred ca este usor sa cumperi concurenta si sa te extinzi mai repede decat altii.

        (Citează)

    • Le poți căuta chiar pe net, că sunt listați la bursă și informațiile sunt publice.

      “În același timp, compania a continuat să adopte o politică prudentă de îndatorare, cu un nivel al îndatorării raportat la EBITDA inferior celui al operatorilor de cablu din Europa. Digi Communications a afișat pe parcursul anului 2018 un multiplu de îndatorare de 2.8x, în timp ce competitorii europeni se situează în intervalul 3.5x – 5.5x. În industrie, gradul de îndatorare se calculează prin raportarea datoriilor financiare la EBITDA.”

        (Citează)

    • pmk:
      Cand ai peste 2 miliarde euro datorii cred ca este usor sa cumperi concurenta si sa te extinzi mai repede decat altii.

      Teoretic este si mai simplu sa te extinzi cand ai in spate un gigant in domeniul telecomunicatiilor cum este Telekom sau Liberty Global, companii care au o putere financiara uriasa fata de Digi.
      Dar realitatea a aratat ca nu este chiar asa… fara o strategie bine pusa la punct aungi sa vinzi activele si sa te retragi de pe piata doar ca sa-ti limitezi pierderile.

        (Citează)

  5. Sectiunea de emisiuni exista si acum https://www.digi24.ro/emisiuni/toate-emisiunile

      (Citează)

    • Din experiența mea, dacă-i spui cuiva “deschide acest clip cu întreaga emisiune și uită-te la momentul 34:20 ca să vezi despre ce vorbesc eu aici”, nu o deschide nimeni.

        (Citează)

  6. De prezenta online a Digi24 s-au ocupat doar persoane dubioase in ultimii ani, unii veniti de la Antena3 sau Romania TV, nici nu ma mira cand pe site au stiri de cancan. Eu am inceput sa evit Digi24 dupa ce au facut reclama la Firea – PMB si dupa ce au refuzat sa difuzeze dezbaterea electorala Barna – Paleologu – Kelemen desi transmisia Europa FM putea fi preluata in mod gratuit.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus