un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Urmează perioada cu prea multe servicii de streaming

25 Nov 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

40 comentarii

Țin minte vremurile bune când singurele platforme de streaming importante erau Netflix și Hulu, iar HBO Go era varianta online a postului TV, unde puteai să vezi când voiai tu filmele și serialele de pe canalul TV.

Și pentru o vreme a fost bine, dar acum lucrurile sunt pe cale să se complice enorm.

Avem în continuare Netflix, da? Am atâtea documentare, seriale și filme de urmărit acolo încât nu cred că voi avea timp vreodată să o fac.

HBO MAX

HBO pregătește HBO Max, care se va lansa în mai 2020. Serviciul va aduna filme și seriale noi și vechi de la toate companiile din grupul Warner, care-s multe la număr. Serialul Friends va pleca de la Netflix pentru HBO Max, de exemplu. The Big Bang Theory se va muta și el acolo, vor difuza și seriale vechi precum West Wing și filme clasice precum Casablanca sau Citizen Kane. În viitor vor avea și conținut original, precum acel House of the Dragon anunțat recent.

  • Preț: 15 dolari/lună.
  • Disponibil la noi: poate prin 2021, când spun că-l vor aduce în anumite țări din Europa, fără a menționa clar România. Nu știu ce se va întâmpla cu HBO Go după aceea.

APPLE TV+

Apple TV+ este unul dintre cele mai așteptate servicii de streaming pentru că Apple are bani mulți de băgat în producții originale și și-au făcut ceva publicitate cu acel For All Mankind, See și altele în viitor, precum Masters of the Air.

Cei de la Apple au spus de mai multe ori că nu vor să fie un fel de Netflix, cu conținut adunat din multe surse, ci se bazează pe conținut original și pe ceea ce aveau prin iTunes. Ce-i drept, și prețul este mic.

  • Preț: 5 dolari/lună.
  • Disponibil la noi: nu. Acesta este cel mai enervant aspect, de fapt. Apple TV+ s-a lansat în 100 de țări, fiind disponibil inclusiv în Bulgaria și Moldova, dar nu și în România. Nu știu de ce.

DISNEY+

Și Disney+ este un alt serviciu de streaming pentru care s-a făcut multă publicitate. Lansarea oficială a fost pe 12 noiembrie, iar Disney va grupa aici desenele lor animate, împreună cu cele Pixar, filmele cu supereroi luate pe filiera Marvel, filmele Star Wars luate pe filiera LucasArts și multe altele, plus conținut original precum serialul The Mandalorian (care nu mi-a plăcut).

M-aș abona și eu la acest serviciu, măcar o vreme.

  • Preț: 7 dolari/lună.
  • Disponibil la noi: nu. Poate va fi cândva, dar momentan nu este disponibil decât în SUA și încă 6 țări. Am încercat să-mi fac cont când eram în SUA și n-am reușit pentru că aveam card de credit românesc. Ar fi interesant de testat dacă poți face cont cu un VPN și cu un card Revolut, dar chiar și atunci serviciul ar putea fi nefuncțional pe IP-uri de România.

Acum poate că veți spune că pe cele de mai sus le știați deja. But wait, there’s more! Odată ce Netflix a demonstrat că lumea vrea streaming, o mulțime de televiziuni și alte companii s-au gândit să-și facă propriul serviciu, cu conținutul produs chiar de ei, ceea ce de fapt înseamnă diluarea celorlalte servicii. Dispare ideea de “one ring to rule them all”.

De Amazon Prime Video și de Hulu știți deja, ba chiar am putea include și YouTube Premium aici, că au conținut original și exclusiv. NBC va lansa în 2020 serviciul numit Peacock, pe care probabil va difuza serialele proprii (inclusiv The Office și Parks and Recreation), inclusiv un viitor reboot de la Battlestar Galactica (but why?). CBS are propriul serviciu numit All Access, unde puteți vedea Star Trek Discovery și emisiuni precum cea a lui Stephen Colbert. Discovery este și pe Netflix, la o adică, iar Colbert poate fi văzut gratuit pe YouTube, dar pentru câtă vreme?

Fandango, care-i un site de vânzare de bilete de cinema, va (re)lansa serviciul FandangoNow. AT&T TV mută canalele clasice TV în format de streaming. Shudder este un serviciu oferit de AMC. Discovery și BBC colaborează la lansarea unui serviciu de streaming încă nenumit, axat pe documentare de tipul Blue Planet și Mythbusters. BET Plus aparține de Viacom. Mai există și ceva numit Quibi.

Problema este că toate aceste companii își vor lua încă de acum sau treptat conținutul de pe alte platforme de streaming pentru a-l oferi pe a lor. Ideea că spectatorii se vor abona la toate este mult prea optimistă, nu dă nimeni vreo 70 de dolari pe lună pentru filme și seriale, așa că vreo 2-3 platforme vor acapara majoritatea pieței în continuare, rămâne doar de văzut care vor fi acestea. Sony deja a capitulat și a anunțat că va închide PlayStation Vue.

Ar mai fi o posibilitate. Te abonezi câte 2-3 luni la fiecare, te uiți la ce te interesează, anulezi abonamentul și te muți la următorul serviciu. Știu oameni care se plâng că nu mai au ce vedea la Netflix (nu știu cum este posibil, că eu n-am timp să mă uit la câte aș vrea acolo) și n-am înțeles de ce nu fac asta. Întrerupe abonamentul vreo 2-3 luni, până se adună noi seriale sau filme acolo, apoi îl reiei. Asta e frumusețea streamingului, poți activa și dezactiva când vrei.

Similar, dacă vrei musai să vezi The Mandalorian și atât, te poți abona o lună la Disney+, te uiți la serial și apoi întrerupi abonamentul, că nu-ți ia nimeni bani cu forța de pe card. La un moment dat platformele vor încete să ne mai lase să facem binging și vor da câte un episod pe săptămână, cum deja se întâmplă pentru multe seriale, ca să te țină acolo mai mult timp. Nu-i nimic, te poți abona la final, vezi tot, pleci.

Marvel’s Jessica Jones

    40 comentarii

  1. Eu sunt unul din cei care se plang ca nu au ce vedea pe Netflix sau HBO. Majoritatea filmelor pe care le consider ca merita sa-mi pierd timpul , incerc sa le vad la cinematograf, iar serialele ma pasioneaza mai spre deloc. Pe partea de documentare, stau foarte slab ambele platforme. Totusi, astept The Witcher pe Netflix, sa vad ce e de capul lui.

      (Citează)

    • si eu sunt la fel, nici eu nu am la ce ma uita pe netflix sau hbo… hbo e din abonamentul de cablu, netflix-ul il mai tin ca se mai uita copiii la cate un desen animat pe saptamana

      dar am vazut ca la amazon prime poti sa inchiriezi cate un film, ceea ce mi se pare o idee foarte buna

      dau 10 lei si vad ce film vreau eu cand vreau eu, e mai bine decat la cinema si probabil ca sunt bani mai bine cheltuiti decat sa platesc abonament in fiecare luna dar sa nu ma uit la nimic

        (Citează)

    • Nu te aștepta la miracole de la The Witcher.

        (Citează)

  2. 2 pagini de text si nu ai spus nimic…

    Pe repeat info despe netflix si hbo si aceleadi vesti despre apple tv plus si hulu.
    Astept articolul , acel articol pe care sa ti-l sharuiesc.

      (Citează)

  3. La HBO Go am acces, ca e inclus in abonament la tv. Ma uit din an in paste, ca n-am timp efectiv sa vad. La modul, ca eu nici pana acum n-am vazut GOT. Sunt abia la a doua carte, dupa 2 ani de cand m-am apucat.
    Stau foarte prost cu timpul, nu m-am mai jucat un joc pe consola de aproape 1 an. Am revenit la candy crush, ca ia cateva minute :))

    Daca am timp de film, ma duc la cinema. Probabil ca am sa bag acum, ceva de pe HBO, ca nu e nimic nici la cinema.

    Pe Netflix imi voi face cont in decembrie, cand apare The Witcher, bine ca am citit cartile. Mai am jocul, lol. N-am cum sa ratez asa ceva, mai ales ca -s fana DC Comics, deci Henry Cavill.

    Si ca tot vorbeam de DC comics, e singura platforma pentru care as plati non stop. Dar, nu e disponibil pentru Romania. Inca.

    In rest, nu ma pasioneaza Disney sau Marvel, asta e bine :))) Pentru buzunar.

    De restul nu ma intereseaza. Sa fie la ei acolo :)), pana apuc sa fiu eu la curent cu toate serialele bune de pe HBO si Netflix, ca sa incep sa zic ca m-am plictisit, cred ca mai trec niste ani.

    Nici cu cartile nu mi-e rusine. Cand ai timp liber limitat, nu stii ce sa faci mai intai: un joc, carte, serial sau film.
    Ca pe toate planurile sunt jocuri misto, seriale misto, carti misto.
    Sunt in urma raau, cu tot.

      (Citează)

    • “Nici cu cartile nu mi-e rusine. Cand ai timp liber limitat, nu stii ce sa faci mai intai: un joc, carte, serial sau film.”

      O solutie ar fi cartile audio, asculti cand esti pe drum, cand te odihnesti, pe veceu…
      Eu am inceput sa ascult carti audio acum vreo 3-4 ani, in principal ca sa-mi odihnesc ochii, si de atunci aproape zilnic “lecturez” in formula asta. Exista mii de carti audio in romana, zecii de mii in engleza, practic ai resursa nelimitata…

        (Citează)

    • Eu cu cărțile o împac bine, că citesc în fiecare seară câteva pagini, înainte de culcare.

        (Citează)

  4. Refuză să intre în unele/multe țări, dar se plâng de piraterie.

      (Citează)

  5. Nu doar Apple TV+ ocolește Romania, Google Pay ne evita deși sunt disponibili in Ucraina, Slovacia, Polonia etc.

    HBO Go este fain pentru ca are si filme romanesti: sezonul 3 din serialul Umbre, Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (2018) plus ca HBO se implica in sustinerea productiilor romanesti.

    Daca imi amintesc bine in America exista un serviciu care iti permitea sa vizionezi si Hulu si Netflix la un pret redus.

      (Citează)

    • Ce nevoie ai de Google Pay și nu-ți rezolvă deja aplicațiile unor bănci? La Apple Pay ințelegeam, e blocat sistemul și nu le lasă Apple altora acces la NFC.

        (Citează)

    • Romania nu este o piata de interes pentru…,nimic si nimeni. Singurele chestii straine care “intra” in romania intra parte din pachete EMEA. Prea multa coruptie, birocratie, furt, etc pentru un revenue potential foarte mic.

        (Citează)

  6. You havin’ a streaming period?

      (Citează)

  7. probabil o sa jonglez cu ele.

    Deocamdata platesc pentru unul din ele, dar daca o sa ma plictisesc o sa il schimb.

    Abonat la 2 in acelasi timp, niciodata. Nu am fantana de bani in curte.

      (Citează)

  8. “oameni care se plâng că nu mai au ce vedea la Netflix (nu știu cum este posibil, că eu n-am timp să mă uit la câte aș vrea acolo).”

    Se refera ca e continutul prost. Altfel, sunt mii de filme si seriale, ai ce vedea doar ca sa treaca timpul.

    Cu atatea servicii de genul asta, torentul va redeveni la putere. Ramane cea mai buna sursa de filme si seriale, iti alegi ce doresti, fara taxe, fara incompatibilitati la aplicatii, etc. Sau site-urile de filme online, unde e chiar mai simplu… urmaresti ce vrei, fara abonament.

      (Citează)

  9. Fix schema asta pe care ai descris-o am de gand sa o fac atunci cand HBO MAX si Disney+ vor fi disponibile in Romania: ma voi muta pentru perioade scurte de 1-2 luni de la un serviciu la altul. Deocamdata nu ma pot plange de continutul Netflix si HBO GO (ca pe astea doua le platesc de doi ani) pentru ca nu am timp sa-l frunzaresc. Un aspect mai greoi de migrat de la Netflix la alt serviciu e ca am contul impartit cu alti doi prieteni. Ne-am organizat si platit integral pentru un an de zile. Deci nu pot sa renunt la netflix dintr-o data. Dupa ce trece perioasa asta o sa schimb placa si ii voi anunta de intentia mea.
    Sunt prea multe servicii de streaming si banuiesc ca se va intampla asta: cei mari vor inghiti pe cei mici in maxim 3-4 ani.
    Una peste alta raman fidel HBO GO si Netflix. Noroc ca mai exista si libraria magica in caz de urgenta si daca tot arde sa vad productii de la altii.

      (Citează)

    • O sa poți să renunți când vor împiedica account sharingul. Au anuntat că vor să o facă acuma sa vedem și când :)

        (Citează)

  10. Am abonament la Netflix si momentan ma uit la The Crown. Sunt multumita de continut, multe documentare si stand up comedy.

      (Citează)

  11. Chiar nu sunt multe. Nu te obliga nimeni sa iti fac abonamente la fiecare. Poti alege in functie de ce vrei sa vezi, cate un abonament diferit in fiecare luna.

      (Citează)

  12. Nu pot sa cred ca scot Friends de pe Netflix, uckin beaches… Pentru mine e suficient Netflix, desi din cand in cand mai sunt si chestii pe HBO Go pe care mi-ar placea sa le vad. Dintre astea noi doar Disney+ ma atrage, pacat ca nu e disponibil la noi :(

      (Citează)

  13. Yup. Nici eu nu cred ca o sa reziste toate pe piata. Si nu e vorba doar de servicii de streaming video. Mai adauga la costuri lunare de entertainment si un serviciu de muzica (Spotify/Youtube Music/Apple Music) si niste chestii de gaming (PS+/PsNow/Xbox Live Gold/GamePass) si deja devine ridicol de scump totul.

      (Citează)

  14. Eu m-am mai plans si ma plang in continuare de lipsa filmelor de calitate. La seriale e ok, ca dureaza mult sa termini unul. Dar daca vrei sa vezi cate un film pe zi (ceea ce e rezonabil), inseamna 7 filme pe saptamana, dar hai sa zicem 4-5, ca mai iesi in oras sau ai treaba si nu te uiti in fiecare zi. Daca dai la o parte filmele proaste (ex. 90% din productiile Netflix), filmele vechi (pe care sa zicem ca le-ai vazut la vremea cand au aparut, cel mai probabil) si mai pui si un filtru pe gen, ca presupun ca nu iti plac si comediile siropoase si filmele cu batai, ramai rapid fara optiuni pe platformele disponibile.

      (Citează)

    • Stai asa, tu vrei 1 film bun pe zi? Adica 365 de filme bune pe an? What the actual fuck dude.
      Daca tii neaparat la ideea asta, eu zic sa inveti sa iti placa filmele alea in care protagonistii incep sa danseze in mijlocul actiunii. O sa ai o sursa constanta.

        (Citează)

    • Gand la gand.

        (Citează)

    • Pai, cu siguranta ies mult mai mult de atatea filme bune intr-un an, sau cel putin filme ne-proaste. Problema e ca nu le baga pe Netflix, pesemne ca sunt prea scumpe.
      Si oricum, am zis ca nu vreau chiar unul pe zi, ci 4-5 pe saptamana, deci vreo 200 pe an, more or less. Nu asta face toata lumea, ajunge seara acasa si isi pune un film? Intreb si eu, ca in jurul meu cam asta fac oamenii :)

        (Citează)

    • Da, eu sunt de acord cu Giani. Țin minte perioada casetelor video, când închiriau ai mei câte una sau două pe seară. 80% din filme erau mizerii.

        (Citează)

  15. Disney+ pare interesant, la fel si HBO MAX, Apple TV+ e nimic pe langa ce este in momentul de fata pe piata. HBO MAX va fi lansat mai tarziu, insa cu siguranta va fi principalul concurent Netflix alaturi de Dinsey+ Care dupa cum stim are bugete foarte mari.

    Netflix deocamdata este in datorii, am putea asista la o prabusire, insa nu cred ca este chiar foarte valabila aceasta ipoteza. Sper ca pe piata sa fie maxim 3 jucatori mari. Deocamdata avem asa, Netflix, Hulu, Amazon Prime, HBO GO, Dinsey+ si Apple TV+, ceea ce mi se pare cam mult, daca ne facem abonemente la fiecare dintre acestea nu iesim bine, noi ca si clienti. Trebuie sa avem ceea ce ne place pe o platforma singura din punctul meu de vedere, poate ca imi place azi un serial pe de Netflix, maine de pe HBO, apoi de pe Dinsey, ce facem? Sunt prea multe servicii, ca roman de rand, consumator de divertimsent de acest fel, nu cred ca imi permit mai mult de maxim 2 abonari.

      (Citează)

  16. Stiu ca sunt in minoritate, dar eu vreau cu totul altceva in Romania : serviciul de streaming Canal + original francez, cu TF1 si cu tot cu L’Equipe tv, Bein Sport si RMC sport ; alaturi de radiourile nationale franceze, care toate au serviciu de streaming tv

      (Citează)

  17. Sita se va cerne și nu vor rămâne prea multe, mai ales dacă nu au de gând să fie disponibile oficial prin Europa cel puțin. Disney+ va rămâne, alături de Netflix, HBO Go și Prime Video. Dacă HBO va scoate HBO Go o dată cu apariția lui HBO Max (ceea e stupid pentru că vor pierde mult), eu renunț la abonamentul HBO. M-a atras mai mult prin prisma HBO Go decât pentru canalele TV. Nu dau mai mult pe HBO Max (care e doar disponibil în America de Nord) pe cam același conținut. Până când va ajunge Disney+ în România va trece mult timp. Știu că prin 2021 vor începe să se extindă și prin restul Europei.

    Amazon poate forța piața dacă va intra oficial în România. Amazon Prime include multe servicii care sunt utile doar dacă ai Amazon în țara ta. Doar pentru Prime Video nu plătesc, mai ales știind că aplicația lor nu merge pe toate dispozitivele la fel de bine.

      (Citează)

    • @Mihai : pe ce fel de dispozitive ai probleme cu aplicatia de Prime Video ?

        (Citează)

    • Mie pe televizor mi-a bagat continutul de UK. Cu alte cuvinte, pe TV erau disponibile doar o mica parte din filme, restul nu mergeau.

      In plus, la unele nu tinea minte video progress, sau la ce episoade din seriale te-ai uitat. La altele da.

      Pe calculator totul mergea ok pt acelasi cont si aveam continutul normal pt Romania.

      Am stat cred ca 2 ore pe chat cu una de la Amazon, am incercat tot ce era omeneste posibil, tot n-a mers. M-am simtit si vinovat ca am stresat-o pe aia atat de mult desi era gratis sau plateam 3 dolari, dar era pentru maica-mea si de aia am incercat sa rezolv. Vreau sa spun ca nu a fost o chestie sa fiu eu prost, era de la ei.

        (Citează)

  18. Kopa_Kopan:
    “oameni care se plâng că nu mai au ce vedea la Netflix (nu știu cum este posibil, că eu n-am timp să mă uit la câte aș vrea acolo).”

    Se refera ca e continutul prost. Altfel, sunt mii de filme si seriale, ai ce vedea doar ca sa treaca timpul.

    Cu atatea servicii de genul asta, torentul va redeveni la putere. Ramane cea mai buna sursa de filme si seriale, iti alegi ce doresti, fara taxe, fara incompatibilitati la aplicatii, etc. Sau site-urile de filme online, unde e chiar mai simplu…urmaresti ce vrei, fara abonament.

    Exact asta vroiam sa spun si eu. Daca iei la scuturat Netflix-ul nu ramane mare lucru. Torentii nu o sa moara niciodata si sa nu mai facem pe domnisoarele de pension, ca nu ne uitam la filme moca.

      (Citează)

    • N-am mai tras filme de pe torenți de ani de zile. Am pe Netflix mai multe lucruri bune de văzut decât pot vedea, iar eu am timp de asta, spre deosebire de mulți alți oameni. Nici nu înțeleg ce-ai mai putea pirata. Filmele importante le văd la cinematograf, iar în rest ce-i de văzut și nu este sau nu poți înlocui cu ceva similar la calitate de pe streaming?

        (Citează)

    • Sa piratezi in ziua de azi nu este despre bani, ci despre content availability si sa dai o palmă peste ochi industriei care supra monetizeaza jocuri si vrea sa transforme orice acțiune a noastră într-un serviciu pe care il poti închiria lunar, împotriva modelului de business cu subscripție lunară care a inlocuit deținerea reală de soft dupa cumpărare, împotriva lacomiei extreme a celor care cred ca ne au la mama fiindca suntem dependenți de softul si media lor.
      Nu trebuie să încercați să faceți lumea sa se simtă vinovată ca pirateaza in ziua de azi, nu este datoria morală a nimănui sa umple buzunarele lui amazon apple sau alții. Pentru modul în care acționează în piața si pentru felul în care ești privit ca user, nu merita nimic din partea noastră, la fel cum ei nu platesc taxe si fac orice pentru a-si avansa poziția in piata, legal sau nu, si noi putem face ceva ca sa ne arătăm opozitiea la aceste aspecte si sa le folosim produsul gratis.

        (Citează)

    • da, corect, e vorba de content availability
      eu nici filme un pic mai vechi nu mai gasesc pe hbo sau netflix – exista amazon prime video insa unde se poate inchiria

      nici eu nu am mai folosit torente de multa vreme, dar sunt de acord ca se pare ca multa lume se va duce din nou inspre ele

        (Citează)

  19. Stiti care o sa fie efectul pe termen lung? Toti or sa renunte la abonamente si se vor intoarce la piratat. Eu am renuntat deja la netflix pentru ca nu aveam ce sa vad. 90-95% din ce e acolo sunt mizerii.

      (Citează)

    • Nu, efectul va fi că oamenii vor alege unul sau două abonamente și atât. În țările vestice 10 sau 20 de euro per lună per gospodărie nu sunt mare scofală.

        (Citează)

  20. eu vreau filme europene sau non-hollywood, nu neaparat alea premiate pe la festivaluri care mai apar si pe hbo/netflix.

    Ideal ar fi sistemul de la Amazon, de inchiriat cand vrei ceva, ca pentru un film bun as da pretul unui dvd/bilet la cinema, daca imi e livrat pe loc si fara costuri de transport+loc de depozitat in casa.

    Pe torrenti gasesti chiar si chestii obscure cu 2-3 reviewuri pe imdb
    noroc ca nu am timp de filme, asa ca nu piratez prea des.

      (Citează)

  21. Referitor la Netflix, da au foarte multe filme, dar parea mea e ca sunt de o calitate destul de slaba. Am Netflix de cand a intrat in Romania, la inceput aveam la ce ma uita, dar cele 9-10 seriale si cele 15-20 filme bune, nu prea am avut la ce ma uita. In ultimele 10 luni nu cred ca avut 1 film/serial bun la care sa ma uit. Il tin pentru desene la copii. Mult content ‘ca sa fie’ acolo. Majoritatea serialelor au 1 serie iar asta spune multe.

    Am si Hbo Go de vreo 2 ani, acolo parca is mai ok, dar destul de limitate filmele si serialele. Noroc cu GoT si alte seriale inhouse care fac sa mai am la ce sa mai uit pe.

    Apple TV+ pare promitator, serialele sunt de calitate intradevar dar deocamdata sunt extrem de limitate, dar hei cat timp este gratis (1 an) ii ok.

    Amazon Prime – parerea mea (bineinteles subiectiva) este ca are cel mai bun content de pana acum vazut de mine. Calitatea serialelor este net superioara la Netflix din toate privintele. Plus ca este doar 6 Euro si include si Amazon Prime.

    Din pacate contentul de calitate se dilueaza tot mai mult. Asta e realitatea…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus