un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 1 noiembrie 2019

1 Nov 2019  ·

ȘTIRI  ·

25 comentarii

Ieri, în jud Sibiu, o mamă și un copil de 7 ani au fost omorâți pe trecerea de pietoni de un șofer beat. Omul avea deja permisul suspendat și mai fusese prins o dată conducând fără permis. Tot ieri, un bărbat a murit lovit de o mașină în cartierul Berceni, altul în Militari, ultimul posibil tot pe trecerea de pietoni. Acestea sunt probleme reale din trafic. Noroc că Poliția Română a interzis atingerea telefoanelor și a ceasurilor la volan. Sigur le vor rezolva!

    25 comentarii

  1. Poliția Română a interzis atingerea telefoanelor și a ceasurilor la volan … nu inteleg de ce insiști pe acest subiect, este o măsura buna si civilizata, de unde stii ca soferul beat nu folosea un telefon cand a trecut aiurea peste trecere ?
    In alte tari nu ai voie sa tii telefonul lângă tine, nici daca il folosesti pentru Waze.

      (Citează)

    • Degeaba interzic ei orice atata timp cat nu pun in practica. Eu am zis de la inceput ca legea aia n-o sa aiba niciun efect.

        (Citează)

    • Exact, poate aia chiar vorbeau la telefon sau pe whatsapp cind au facut accidentele… nu legea e problema, ci aplicarea ei.

        (Citează)

    • Ba o sa aiba efect, dar nu va putea reduce 100% accidentele. Insa se vor imputina cei care butoneaza telefonul in masina. Am un amic care nici macar nu mai raspunde la telefon in masina. E drept ca s-a si speriat recent cand l-a julit un mos care iesea dintr-o straduta, nu s-a intamplat nimic, o indoitura aproape insesizabila pe tabla masinii, dar se gandea el ca daca era mai atent trecea de mosul ala sau il lasa pe el sa iasa.

      Masurile astea vor avea efect in timp, se mai civilizeaza lumea., Asa, fara nicio masura, ca “nu se aplica”, ramanem in acelasi stadiu la nesfarsit.

        (Citează)

    • Probabil Radu scrie articolele din masina, de aceea e asa suparat pe legea asta. :)

        (Citează)

  2. Pentru ca e frectie la picior de lemn si ei o anunta ca wow mare realizare.
    La fel cum erau amenzi ptr vorbit la telefon si nu le-aplica nimeni.

    Politia sa-si miste curul in strada si sa-si faca treaba daca vrea sa aiba rezultate si sa previna tragedii de genul asta.

    Amenzi! Amenzi! Amenzi!

      (Citează)

  3. Cand trec pe trecerea de pietoni fara semnalizare pe strazi mici, cam 75% din aia ce nici nu dau semne ca ar fi intentionat macar sa incetineasca vorbesc la telefon sau au telefonul in mana.

    Cel mai de neinteles mi se par cei ce vorbesc la telefon chinuindu-se sa-l tina la ureche fiind intr-o masina de peste 40 mii euro ce cu siguranta are si handfree deja incorporat. De obicei sunt cei cu masini mari in care mereu sunt singuri.

    Cu politia e absolut super stupid sa stea 2 oameni si-o masina blocati pe undeva cu radarul cand chestia asta s-ar putea automatiza super usor cu camere si politia sa-si vada de betivi. Dar unde ar mai fi stirile ca a iesit in weekend politia cu radarele pe strazi?

      (Citează)

  4. Dar despre lansarea Apple TV+, ce nu e diponibila in Romania, nimic?

      (Citează)

  5. La licitatia 5G nu au nicio scuza sunt pur si simplu incompetenti. Decizia politica este deja conturata (acordul cu americanii!?!) de ce nu se da drumul licitatiei? Institutia are un sef care nu este interimar sau demisionar. Pur si simplu nu-si fac treaba.
    Daca aveau oameni competenti si decisi sa faca treaba nu-i mai injura lumea pe strada chiar si de mai greseau (e omeneste) insa la ei totul e numai o greseala si nu este nimic finalizat sau macar pornit. Numai vorbe , promisiuni si intarzieri datorate altora.
    Mai avem un pic si poate scapam de ciuma asta rosie.

      (Citează)

  6. Urăsc idioții care la orice chestie vor mai multe camere sa ne filmeze, orice problema ei o rezolva cu multe camere si supraveghere. Va doresc sa muriti in chinuri si voi si familia voastră, amin.

      (Citează)

    • @Radu: moderezi te rog? Astfel de comentarii nu își au locul aici. Eu vin aici pentru subiectele interesante și pentru conversația (chiar în contradictoriu) civilizata.
      P. S. Sunt de acord cu omul, dar simbajul este suburban.

        (Citează)

    • Esti de acord cu omul in sensul ca si tu ai dori ca aia si familiile lor sa moara in chinuri?

        (Citează)

    • Probabil il deranjeaza limbajul.
      Ceva de genul “va doresc sa decedati in mare suferinta si dumneavoastra si familia dumneavoastra” ar fi fost acceptabil.

        (Citează)

    • Nimic serios, doar putin steroid rage combinat cu virginitate.

        (Citează)

  7. @Radu am inteles ca te enerveaza noua lege cu telefoanele, dar bea si tu un pahar de apa, trageti sufletul, respira. Am propus si la zoso, dar nu s-a concretizat, poate aici prinde. Nu vrei sa faci o rubrica gen “Implicare civica” unde punem modele de plangeri, ce probleme sunt in jur, ce putem sa rezolvam cu o plangere la primarie/politie. Nu v-ati saturat doar sa ne plangem?

      (Citează)

  8. Ciprian:
    @Radu am inteles ca te enerveaza noua lege cu telefoanele, dar bea si tu un pahar de apa, trageti sufletul, respira. Am propus si la zoso, dar nu s-a concretizat, poate aici prinde. Nu vrei sa faci o rubrica gen “Implicare civica” unde punem modele de plangeri, ce probleme sunt in jur, ce putem sa rezolvam cu o plangere la primarie/politie. Nu v-ati saturat doar sa ne plangem?

    Sa rezolvi in Romania ceva cu autoritatile fara sa ai vreo pila: se ia un Kalashnikov, un double magazine holder la el si se merge in institutia respectiva spre a se face haos. Alte optiuni sunt de hipsteri gay si de panselute nepolenizate

      (Citează)

  9. CristiX:
    @Radu: moderezi te rog? Astfel de comentarii nu își au locul aici. Eu vin aici pentru subiectele interesante și pentru conversația (chiar în contradictoriu) civilizata.
    P. S. Sunt de acord cu omul, dar simbajul este suburban.

    Limbajul este exact adaptat specimenelor carora le este adresat mesajul. Nu iti Da nimeni premiu daca vorbesti frumos cu idioții

      (Citează)

    • 1. Indiferent câte injurii adresezi aici, rezultatul nu va fi cel dorit de tine (sa aiba oamenii deodată revelația ca ei greșesc și tu ai dreptate). Ceea ce vei obține va fi o coborâre în mocirla a întregii discuții.
      2. Discuția este de 1 și 0. Unul vrea camere, unul nu vrea camere. În cazul acesta, dacă închizi orice canal de discuție prin aducerea de injurii, orice rezultat favorabil al unei părți va fi considerat afront direct de cealaltă parte caz în care discuția nu va fi încheiată cu adevărat niciodată.
      3. Foarte mulți oameni puternici în spatele tastaturii. Mircea B?
      4. Încep sa bănuiesc motive ilegale în spatele împotrivirii fatise la supraveghere video. Poate ar trebui sa ne uitam mai îndeaproape…
      5. Sa injuri familia unui om… wow.. such low…

        (Citează)

    • Eu banuiesc motive psihologice, nu ilegale. Poate omul a fost molestat de o camera de supraveghere in copilarie. Sa nu judecam asa usor.

        (Citează)

  10. Tu ce zici? :)

    Giani Mucea:
    Esti de acord cu omul in sensul ca si tu ai dori ca aia si familiile lor sa moara in chinuri?

      (Citează)

  11. mario iorgulescu, esti bine, ti-ai revenit din coma? in romania exista vreo 30 de camere pentru rovinieta, in rest nu exista absolut nimic, nu exista politie, nu exista camere pentru viteza sau care sa dea amenzi pentru trecut pe rosu. camerele alea care sunt puse de diverse persoane si primarii sunt ca sa te vada lumea la stirile de la ora 5, impreuna cu imagini din satul tau, in care toata lumea va zice despre tine : “era baiat bun, pacat ca mergea baut cu 100 la ora prin sat”.

      (Citează)

  12. Sidenote: as vrea să constituie contravenție traversarea străzii chiar și prin locuri marcate atingând telefonul.

      (Citează)

  13. CristiX:
    1. Indiferent câte injurii adresezi aici, rezultatul nu va fi cel dorit de tine (sa aiba oamenii deodată revelația ca ei greșesc și tu ai dreptate). Ceea ce vei obține va fi o coborâre în mocirla a întregii discuții.
    2. Discuția este de 1 și 0. Unul vrea camere, unul nu vrea camere. În cazul acesta, dacă închizi orice canal de discuție prin aducerea de injurii, orice rezultat favorabil al unei părți va fi considerat afront direct de cealaltă parte caz în care discuția nu va fi încheiată cu adevărat niciodată.
    3. Foarte mulți oameni puternici în spatele tastaturii. Mircea B?
    4. Încep sa bănuiesc motive ilegale în spatele împotrivirii fatise la supraveghere video. Poate ar trebui sa ne uitam mai îndeaproape…
    5. Sa injuri familia unui om… wow.. such low…

    Bla bla bla. Ce nu înțelegeți tu e ca nu ma intereseaza ce crezi. Injuriile nu au ca scop sa rezolve ceva cu doar sa imi exprime ura pentru acest gen de idioți. Cat despre perversitatea cu daca sunt împotriva supravegherii automat am ceva de ascuns, ce sa zic, poti sa arunci o privire mai buna, începe te rog prin a ma privi in cur.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus