un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Feexers este aplicația de telefon pentru găsit rapid electricieni, instalatori, zugravi și alți meșteri (p)

5 Nov 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

26 comentarii

Ce faci dacă s-a spart o țeavă de apă și ai nevoie de ajutor acum, iar apoi trebuie să înlocuiești și 3 metri pătrați de parchet? Sau dacă vrei să montezi și o siguranță de supratensiune în tabloul electric? Sau dacă iese apă pe sub cadă și trebuie schimbată o garnitură la scurgere? Sau dacă vrei să renovezi balconul și cei doi meșteri recomandați de prieteni nu răspund la telefon sau nu au timp de încă o lucrare? Sau dacă ai cumpărat o plită și un cuptor electric pe Black Friday în locul aragazului și vrei ca un instalator-electrician să le monteze ca la carte?

Pentru astfel de cazuri a apărut aplicația de mobil Feexers, care intermediază relația dintre clienți și profesioniști. Este un fel de Uber pentru chemat meșteri ca să rezolvi diverse probleme urgente sau planificate.

Am mai văzut astfel de servicii în trecut, dar Feexers pare cel mai promițător de până acum și pare și momentul când astfel de lucrări se fac prin metode moderne, nu prin word of mouth. Și am mai zis și cu altă ocazie treaba următoare, deși poate părea o preconcepție de-a mea: am mai multă încredere în oamenii ce folosesc astfel de aplicații moderne decât în “nea Ghiță” care poate lucrează din anii ’80 și e obișnuit cu “lasă că merge și așa”.

Feexers lucrează la modul următor: intri în aplicație, alegi o categorie de lucrări (electrice, instalații etc), descrii lucrarea prin text și fotografii și “lansezi” jobul. Diverși meșteri, care sunt înscriși în aplicație ca profesioniști, îți pot trimite oferte pentru această lucrare. Accepți una, omul sosește la ora convenită (sau la urgență), face lucrarea, iar plata se face cu cardul în aplicație, iar la final poți lăsa și calificative respectivului om.

Serviciile disponibile sunt acestea:

Aplicația este proaspăt lansată, așa că în general găsești instalatori și electricieni, dar pentru amenajări interioare și îngrijire personală ești avertizat că sunt mai puțini oameni înscriși și e posibil să dureze până acceptă cineva lucrarea. Nu-i nimic, e loc de crescut.

În mare, interfața arată ca mai jos. Îți faci cont, iar pentru viitoare plăți înregistrezi un card bancar în aplicație. Cardul, de fapt, îl înregistrează procesatorul Netopia MobilPay, care ia 1 leu pentru verificare și apoi îl returnează.

Când ai de lansat un job, alegi întâi adresa unde se va desfășura acesta și când vrei să rezolvi problema, iar apoi completezi detaliile jobului. Poți atașa și fotografii.

Eu n-am avut nimic de reparat, dar iată screenshot-uri cu ce se întâmplă în continuare. Diverși meșteri fac oferte financiare, iar tu poți alege una dintre ele. După acceptare, există și opțiunea de chat cu respectivul om pentru a stabili alte detalii. Emailul sau telefonul nu ajung niciodată la respectivul om, chat-ul este singura metodă de comunicare.

Și cam asta este tot, la final primiți factură și există și o garanție. Site-ul Feexers are și o secțiune FAQ privind diverse probleme ce-ar putea apărea, precum lucrări mai scumpe decât s-a ofertat sau diverse dispute. De asemenea, ei spun că certifică profesioniștii înscriși în aplicație, cerându-le diverse diplome sau certificate de calificare. Momentan este funcțională doar în București

Aplicația este încă la început, mai e nevoie de bibilit un pic pe la mesaje și interfață. Chiar și așa, însă, e utilă de instalat și ținut în telefon sau măcar să rețineți că există. Potențialul este mare, în timp pot adăuga reparații electrocasnice, masaj terapeutic, servicii de curățenie șamd.

  26 comentarii

 1. Cea mai bună informatie pe ziua de azi ,multumesc , o aplicatie utila care sper sa si functioneze

    (Citează)

 2. specifica ca ii doar pentru Bucuresti

    (Citează)

 3. “Ce faci dacă s-a spart o țeavă de apă și ai nevoie de ajutor acum, iar apoi trebuie să înlocuiești și 3 metri pătrați de parchet?”

  Opresc apa in toata casa, de la valva centrala.
  Tai teava inainte de spartura si curat taietura si zona.
  Inchid teava cu un capac compression fitting.
  Pornesc apa.
  Ma duc la magazin, iau o teava si niste fitting-uri si repar mai permanent zona.

  Parchetul eu l-am pus, eu il inlocuiesc.

  Dar asa, in general, aplicatia pare utila.

    (Citează)

 4. Inca un intermediar care vrea sa se pricopseasca pe munca altora si fara sa transpire…
  Meseriasii nu prea au timp de pierdut cu inscrieri si plati de taxe pe lucrari mici, aici vor fi tot firme cu secretare carora clientul trebuie sa le plateasca lucrarea cit nu face,

    (Citează)

 5. sunt curios daca Zoso citeste articolul asta…:)

    (Citează)

 6. _eu nu am avut nimic de reparat_
  Atunci de ce o recomanzi?

    (Citează)

  • Pentru că nu mi se strică atât de des lucruri încât să am non-stop vreo urgență de rezolvat? Aplicația asta rezolvă o problemă atunci când apare, nu e ceva de utilizat în orice zi a vieții.

     (Citează)

  • Întrebam de ce recomanzi ceva ce nu ai testat.

     (Citează)

 7. nu vezi ca traieste in bula lui numita bucuresti?
  app aia nici nu are mesteri in afara de buc, si asta e un articol platit.
  bv lui, dar macar sa fie accurate.

  un muc:
  _eu nu am avut nimic de reparat_
  Atunci de ce o recomanzi?

    (Citează)

 8. mai e si http://www.reparatot.ro/
  sunt tot aia?

    (Citează)

 9. Gasesti mesteri si pe olx. Eu d-acolo am luat unu ptr frigider anu trecut. Schimbat un compresor. Super ok omu. A dat si garantie 6 luni la lucrare. E plin internetu de mesteri. Suni vorbesti negociezi. Scurt si la obiect. Pe aia neseriosi ii simti dupa limbaj. Asa ca nu vad rostul aplicatiei. Dar e binevenita.

    (Citează)

  • Da, cred că Feexers vine cu avantajul faptului că pui jobul și încep să vină mai multe oferte, nu stai tu să suni la meșteri și să explici fiecăruia ce vrei, unde, cum și de ce.

     (Citează)

  • Sunatul e sfant. Sa aud eu vocea omului. Sa vad ce spune, cum spune. Nu primesc pe nimeni in casa pana nu-l aud macar in telefon. Daca ma ia cu “boss” si “taticu” si “face fratele tau” si “lasa ca ne-ntelegem noi la pret”, e clar. Si pana fac eu cont pe fuxers asta si pana postez eu ce vreau si pana imi raspund aia…..am dat deja 10 telefoane. Tzac pac.

     (Citează)

 10. Unde pot găsi nr de telefon ai acestor meseriași, dinafara aplicației?

    (Citează)

 11. Ce rahat cauta Make-up/Manichiura/Pedichiura in aplicatie? Wtf

    (Citează)

 12. Valentin:
  Ce rahat cauta Make-up/Manichiura/Pedichiura in aplicatie? Wtf

  “Aseara am fost în club și am exagerat cu băutura. Dimineață m-am trezit lângă _asta_. *insert pic of ugly chick*. Am nevoie de ajutor ACUM“.

    (Citează)

 13. Chiar azi am apelat la Feexers. Situatia e cam asa: instalatorul meu mi-a tras teapa si am fost nevoit sa caut un alt instalator pe internet. Am inceput sa sun in stanga si in dreapta, nimeni nu avea timp azi, nimeni nu voia sa se deplaseze pana in Sectorul 6, nimeni nu voia sa faca lucrari mici.
  Am adaugat un job pe Feexers, setat ca urgent. In 10 minute am primit o oferta (pret cam mare … aici am observat o problema: nu pot refuza o oferta). Dupa alte 20 minute am primit inca o oferta si apoi a venit nenea instalatorul la mine.
  Problema a fost mai grava, asa ca a trebuit sa mergem si la un magazin de bricolaj (cu masina instalatorului) pentru piese de schimb. Toate astea s-au petrecut intre 19 si 21. Plata a fost facuta cu cardul prin aplicatie.
  Am fost placut surprins de experienta. Am sa mai apelez pe viitor.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus