un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Câteva articole interesante de citit astăzi – 17 noiembrie 2019

17 Nov 2019  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

Jurnaliștii care au transmis de la 9/11 se îmbolnăvesc. O singură firmă de avocatură reprezintă 53 de jurnaliști bolnavi de cancer sau alte boli. Ar putea fi sute în total, având în vedere că mulți corespondenți au petrecut câteva săptămâni acolo, respirând acel praf toxic.

O investigație despre identitatea bărbatului care a căzut dintr-un avion deasupra Londrei în iunie. Oficial nu se știe cine este, dar ziariștii au căutat luni de zile indicii și se pare că ar fi vorba despre un angajat al aeroportului din Kenya. Era plătit cu 3 euro/zi, așa că trăia în mizerie, iar după dispariția sa toate companiile locale l-au și șters din dosare.

A fost descoperită o nouă stare a materiei. Se pare că nu sunt doar patru, ci în condiții extreme pot fi diverse stări ale materiei, iar cercetătorii au descoperit încă una.

Zimbabwe ca destinație turistică. Și în imagini sunt câteva hoteluri super-lux.

Noul Ferrari Roma. Un aspect foarte modern pentru această mașină, care îmi aduce aminte de un Mercedes AMG GT.

Despre viața lui John von Neumann. Am mai spus pe aici, mi se pare exemplul perfect de geniu ce ne-a schimbat viața în foarte multe moduri. Matematician, teoretician al mecanicii cuantice, membru de prim rang în proiectul Manhattan, fizician, teoretician al teoriei jocurilor. În 1945 a descris arhitectura von Neumann, iar o formă a ei stă astăzi la baza computerelor și a făcut toate acestea în doar 53 de ani de viață. Genul de om care probabil se naște o dată la o mie de ani și, din fericire, a avut acces la școli și mediul academic.

American Film’s Institute 100 Movies. O listă de 100 cele mai bune filme. Utilizați meniul din dreapta pentru alte liste adiționale, de exemplu 100 de comedii.

Noi date de lansare au fost anunțate pentru filme Marvel. “we’ll be getting two Marvel movies in 2020, four in 2021, four in 2022, and another four in 2023.”

Un polițist american arestează violent un tânăr de 15 ani ce avea mâinile și picioarele amputate și pe prietenul său care filma întreaga scenă. Noroc că există camere video și astfel de situații nu mai scapă nesancționate.

Simptomele unui cheag periculos de sânge. Bănuiesc că ar fi bine să le știți și să le puteți recunoaște la cineva.

Noua modă de Crăciun: sâni deghizați în reni. Please do this, ladies!

Nike produce o serie de pantofi pentru doctori, asistenți și restul personalului din spitale.

Insulele Feroe se închid turismului. Acceptă voluntari care să facă diverse pe acolo, în schimb.

Fotografii cu Veneția inundată. Mă gândesc că ar trebui vizitat orașul până nu dispare, că nu cred că mai ține mult. Mai multe fotografii. Mai multe.

Formula 1, cursa din Brazilia, are loc la ora 19:10.

Am ales câștigătorii premiilor de la concursurile anterioare. Vouchere Fashion Days au luat Delogatu și Cul, periuța Philips ajunge la Alex, iar telefonul Razer la Alexandru Georgescu. Le-am scris deja tuturor pe email.

  20 comentarii

 1. vali:
  veniți la Veneția https://goo.gl/maps/vtFdHJg3xsdqk8ma9

  La asta venim când dispare Veneția de jos…

    (Citează)

 2. Pe site-ul Ferrari daca vrei mai multe informatii trebuie sa alegi modelul masinii actuale. E interesanta lista de optiuni disponibila. Fiat, care fac parte din grupul FCA nu este printre optiuni. :)

    (Citează)

 3. Veneția se udă în fiecare an pt o perioada.
  Nu dispare nimic, nu e încălzirea globala.

  Trece.

    (Citează)

  • Mda, doar că frecvența și intensitatea au crescut enorm in ultimii 20 de ani. Dar cum datele astea nu coincid cu părerile tale probabil că o să decizi să le ignori.

     (Citează)

 4. Apropo de Nike, am primit ieri adidașii Nike Court Royal 749747-010 vânduți de eMag la 99Ron, poate am avut eu ghinion dar adidasii sun Fake de la o Posta, atârnă ațele, se vede ca sunt lipiți in graba, după 2 ore de purtat s-a lăsat talpa in regiunea călcâiului, cu siguranța nu merita 300Ron cât este afișat pe alte site-uri.

    (Citează)

  • Cool! Continuati sa cumparati de incaltat din online si mai ales de pe site-urile romanesti. Numai marfa de calitate…

     (Citează)

 5. Feroe, adica retardatii care in mileniul 3 inca masacreaza delfini?

    (Citează)

 6. daca tot au ajuns pana in satucul ala uitat de lume, in cautarea parintilor bietului om, trebuiau sa doneze si un sac de prezervative.

  omul ala mai avea 4-5 copii. si milioane ca el in toata Africa aia.
  nu pot sa inteleg, vazand proprii parinti, proprii frati cum se chinuie de ce la randul lor toarna iar copii fara numar. trebuie sa fie lipsa prezervativelor si contraceptionalor ca atat de prosti nu pot fi.

    (Citează)

 7. Stefan:
  Mda, doar că frecvența și intensitatea au crescut enorm in ultimii 20 de ani. Dar cum datele astea nu coincid cu părerile tale probabil că o să decizi să le ignori.

  Si asa nu le mai placeau turistii dupa ce s-au umplut de bani. Acum au ocazia sa se bucure…

    (Citează)

 8. De aia sunt asa departe și izolați.
  dar dacă te mănâncă cu vacante exotice printre ei, riști și fiare în tine.

  Giovani:
  Mihai, poate baga unu din astia cu recursul compensatoriu un fier in tine, ca na, el din asta traieste.

    (Citează)

 9. Treaba cu insulele Ferole este click bait sau fake news?

  Following a successful pilot scheme this year, the country has made the decision to “close” its major tourism sights and attractions during the weekend of April 16-17, 2020. Hotels will be open, and flights will continue.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus