un blog de Radu Dumitru

Acer Swift 3 e mișto
Acer Swift 3 este șmecher

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube.

Urban Seekers: treasure hunt în centrul Bucureștiului prin care te poți alege și cu un job

12 Oct 2019  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

Am vizitat recent, pentru seria deja destul de lungă de tururi de birouri și fabrici, sediul Societe Generale European Business Services din București (nu BRD, ci centrul de servicii al grupului Societe Generale). Pare un loc plăcut de muncă, mai ales că majoritatea angajaților beneficiază și de două zile pe săptămână de work from home, iar compania crește și angajează nu doar programatori, ci și oameni pentru departamente de HR, Finanțe și alte servicii pe care grupul Societe Generale le efectuează acum din România.

Voi reveni cu fotografii și date mai concrete de acolo după ce developez fotografiile. Între timp, însă, pe 19 octombrie cei de la SG EBS organizează în București un treasure hunt tocmai pentru a atrage atenția că sunt în continuă creștere și caută noi angajați (puteți vedea joburile aici). Platforma pentru acest concurs este urbanseekers.ro, intrați acolo pentru toate detaliile și pentru înscrierea în vânătoarea de comori.

Premiul 1 este reprezentat de 10 trotinete electrice, iar următoarele premii sunt un total de 150 de călătorii cu Lime. Acest treasure hunt se organizează pe echipe de câte 10 participanți, așa că vă puteți mobiliza și prietenii pentru a vă grupa într-o echipă, dar nu-i obligatoriu. Vă puteți înscrie individual și veți fi grupați acolo pe un “trib” de zece oameni.

Locurile disponibile sunt limitate. După completarea formularului de înscriere, veți primi un SMS ce vă cere confirmarea participării. Primii 100 care confirmă au loc garantat în concurs.

Ca program, evenimentul va avea loc între orele 10 și 16:30, iar partea de vânătoare de comori între 11 și 15, că mai trebuie întâi explicate și niște reguli. Traseul este cel de mai jos și poartă participanții prin centrul orașului, iar în fiecare locație vor avea de rezolvat un mic test folosind diverse indicii și munca în echipă. Fiecare echipă va primi o tabletă cu aceste indicii, iar cea care ajunge prima la finalul traseului cu toate testele rezolva va fi câștigătoarea premiului 1.

Ideea îmi place pentru că este prima pe care o aud, în ultimii ani, că transformă Bucureștiul într-o oraș în care te poți și juca, nu doar sta în trafic sau bombăni despre alte probleme. Cred că și cei de la SG EBS își doresc drept colegi oameni care apreciază acest lucru (plus munca în echipă), de unde și ideea acestei competiții.

Sper să aud tot mai multe companii că organizează astfel de acțiuni și că mizează pe distracție ca element de legătură între oameni.

  25 comentarii

 1. Ok, deci reclama nesemnalizata la o companie care contribuie la umplutul strazilor cu porcariile alea de trotinete periculoase.

  Imi place din ce in ce mai putin blogul asta.

    (Citează)

 2. Intre timp lucrarile la calea ferata spre otopeni au fost sistate.

    (Citează)

 3. Cityhunt.ro face chestia asta cu treasure hunt de ceva timp.

    (Citează)

 4. Ingress si Pokemon Go (si altele) fac de mult orasele, si nu numai, locuri de joaca in care sa te plimbi. Anul trecut a fost un eveniment Ingress (aka anomalie) la care au participat sute de jucatori veniti din toata lumea. Lunar se fac evenimente mai mici, ca bonus pe langa jocul de zi cu zi, care presupune sa te misti km intregi, preferabil pe jos.

    (Citează)

 5. Treaba asta cu trotinetele a scapat de sub control, sunt cam multe si proportia de cretini teribilisti e in crestere.

  De boicotat acest eveniment.

    (Citează)

  • Masini nu sunt cam multe?

     (Citează)

  • Masinile nu urca pe trotuar sa te vaneze.

     (Citează)

  • Ba cam urca, ca eu nu mai am loc sa merg pe trotuar din cauza lor. In plus sunt nevoit sa suport si fumul pe care il produc.

     (Citează)

  • Masinile stau parcate pe trotuar. Nu cred ca a dat masina peste tine pe trotuar de a trebuit sa faci ca in Matrix sa te feresti.

     (Citează)

  • adevarul.ro/locale/hunedoara/accident-rutier-grav-produs-tanara-intrat-masina-trotuar-1_5a633fe4df52022f75b34d44/index.html

   mediafax.ro/social/accident-teribil-la-cluj-pieton-aflat-pe-trotuar-spulberat-de-o-masina-al-carui-sofer-ar-fi-adormit-la-volan-18261584

   ziuaconstanta.ro/stiri/eveniment/accident-rutier-grav-in-mamaia-o-masina-rasturnata-doua-victime-697385.html

   Iti mai dau?

     (Citează)

 6. Viajoa a avut un eveniment asemănător in cartierul Cotroceni si pe Armeneasca. Daca este pe baza de GPS atunci este un fel de quest din Geocaching care a ajuns in Romania la aproape 5.000 de locații, in București sunt aproape 500.

    (Citează)

 7. Gaelex:
  Masinile nu urca pe trotuar sa te vaneze.

  Ești de-adevăratelea? În ce oraș trăiești?

    (Citează)

 8. mi se pare foarte tare vanatoarea asta de programatori. dar cand vine vorba de bani n-ar plati 10keuro/luna. sa se imbogateasca doar ei, nu?

    (Citează)

 9. Trist.
  Pe vremea mea te jucai pur și simplu, nu îmi trebuia o aplicația pt asta

  alunelu:
  Ingress si Pokemon Go (si altele) fac de mult orasele, si nu numai, locuri de joaca in care sa te plimbi. Anul trecut a fost un eveniment Ingress (aka anomalie) la care au participat sute de jucatori veniti din toata lumea. Lunar se fac evenimente mai mici, ca bonus pe langa jocul de zi cu zi, care presupune sa te misti km intregi, preferabil pe jos.

    (Citează)

  • Si pe vremea asta te mai poti juca acelasi lucru. Te poti plimba cat vrei, pe unde vrei. Ce e rau ca pe langa asta ai o motivatie in plus?

     (Citează)

 10. Ah, parca am facut un teambuilding de genul asta acum cativa ani. Evident, penibil si imi imaginez ca si evenimentul asta va fi la fel. Teambuilding-ul macar s-a incheiat cu mult alcool, asta se pare ca se incheie cu trotinete.

    (Citează)

 11. Gaelex:
  Masinile stau parcate pe trotuar. Nu cred ca a dat masina peste tine pe trotuar de a trebuit sa faci ca in Matrix sa te feresti.

  Profesor la ASE. Scotea bani de la bancomat PE TROTUAR. A dat o dubă cu spatele, nu l-a văzut și l-a omorât. Cine merge pe jos ceva mai mult știe cum e cu mașinile pe trotuare, se pare că unii merg doar cu mașina. Hai să aruncăm cu pietre în trotinetiști, că e la modă.

    (Citează)

 12. Alta reclama la EBS care nu este marcata….

  Iar partea cu “Pare un loc plăcut de muncă,” mi se pare o gluma buna…..

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus