un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Știri despre tehnologie – 21 octombrie 2019

21 Oct 2019  ·

ȘTIRI  ·

11 comentarii

  11 comentarii

 1. Buna treaba cu taxa aia de poluare. Sper sa treaca si sa se mentina in forma asta. Promit sa o votez pe Firea daca ii iese faza.

    (Citează)

  • Votezi fara sa gandesti. Crezi ca face Firea ceva cu banii aia?!

     (Citează)

  • Nu-mi pasa ce face cu banii aia, din partea mea poate sa-i lege cu o sarma si sa-i bage undeva adanc. Ma intereseaza doar sa dispara cat mai multe masini din oras.

     (Citează)

 2. raman la diesel atata timp cat e plin de coji pe sosele si se practica dpf off pt toti cocalarii.

  daca se da lege ca pana in 2030 (sa zicem) sa scapam de diesel, da boss, atunci e de luat in considerare.
  altfel e suficient sa mergi pe strada si sa vezi ca altii scuipa noxe cat 10 masini la un loc. si atunci intrebarea e ce rost are sa o ard eu pe electrice?

    (Citează)

  • Da Mihai, avem nevoie de mai multi oameni care sa gandeasca fix ca tine! Sa stam toti pe diesel ca uite, are si vecinu.
   Sa ni se dea. Sau daca nu ni se da, macar sa ne oblige sa ne luam. N-ar fi rau sa fie bine, dar sa nu fac eu nimic.

     (Citează)

 3. Taxa de poluare este de fapt pusa pentru ca PMB sa castige niste bani nu pentru a reduce poluarea. Cine are masina neconforma va plati taxa anuala ca si cum plateste abonamentul CATV si aia este, nu il va determina sa isi vanda masina.

    (Citează)

  • Tot vad teoria asta. Nu cred ca e chiar asa, exista multe familii care au cate 2-3 masini. Una mai noua si mai buna pe care o foloseste capul familiei, una mai veche, uneori fosta masina principala, pe care o foloseste consoarta (sau consortul ca sa fim politically correct). Stiu cazuri care mai au si una si mai veche, care aduna praf aiurea prin spatele blocului sau prin curte.
   Tinta imediata este acea a doua masina: daca nu e folosita foarte intens, dar costa acum inca 2000 de lei pe an, pe langa RCA si impozit si revizii si piese din ce in ce mai scumpe, poate niste oameni mai descopera plecatul la birou cu 30 de minute mai devreme impreuna cu sotul, sau mersul cu tramvaiul, sau dusul copiilor la scoala din capatul strazii pe jos, sau trotineta aia electrica pe care o injura toti, sau…
   E uimitor ce resurse nebanuite isi descopera oamenii cand sunt arsi la buzunar.

     (Citează)

  • Vrei sa zici ca politica fiscala nu poate influenta comportamentul oamenilor in general, sau ca taxele sunt insuficiente in cazul asta?

     (Citează)

 4. pt ca nu merge altfel decat cu obligatul.
  asa functioneaza la noi, pus biciul, ca altfel nu face nimeni nimic – sau in cazul asta un procent f mic.
  si de ce m-ar deranja o lege care sa ne proteje pe toti pana la urma – aka un aer mai curat?
  daca ai eur 5 in jos, lasi masina pe centura si de acolo orice alt mijloc de transport. daca nu ai bani de eur 6, sau ce sa mai zic de electrice.

  Sorin:
  Da Mihai, avem nevoie de mai multi oameni care sa gandeasca fix ca tine! Sa stam toti pe diesel ca uite, are si vecinu.
  Sa ni se dea. Sau daca nu ni se da, macar sa ne oblige sa ne luam. N-ar fi rau sa fie bine, dar sa nu fac eu nimic.

    (Citează)

 5. Giani Mucea:
  Nu-mi pasa ce face cu banii aia, din partea mea poate sa-i lege cu o sarma si sa-i bage undeva adanc. Ma intereseaza doar sa dispara cat mai multe masini din oras.

  Perfect de acord. Ba chiar taxele inca mi se par foarte mici pentru cazanele non-euro, euro 1, euro 2, euro 3.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus