un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 18 octombrie 2019 (plus lansarea Oral-B Genius X)

18 Oct 2019  ·

ȘTIRI  ·

20 comentarii

Am fost ieri la lansarea noii periuțe electrice de dinți Oral-B Genius X. 40.000 de pulsații/minut, 8.800 de oscilații/minut, 6 moduri de periaj, aplicația de telefon care-ți spune cât timp să insiști pe fiecare dinte în timp ce te speli, senzori care semnalează dacă apeși prea tare, baterie LiIon șamd. Mai spun și de “inteligență artificială”, deși nu e clar cum au folosit-o.

Totuși, 1.199 lei redus de la 1.499 lei? Scumpă pentru o periuță care nu-i foarte diferită ca funcții și senzori de cea de acum 5-6 ani. Și include un singur cap de periere, deși cred că sunt mai multe disponibile, iar altădată erau incluse în pachet. Dacă o vreți musai, folosiți codul GeniusX pentru 25% reducere.

    20 comentarii

  1. Stirea aia cu posibila inchidere a fabricii Airbus imi da incredere in sansele Romaniei la fabrica Volkswagen.

      (Citează)

  2. Exista vreo statistica care sa arate cat de buna tehnic este o periuta din asta motorizata, fata de una manuala?
    Adica ce primesti in plus pentru banii aia – faptul ca nu mai misti mana nu ma convinge.
    Iar datele simple cu privire la oscilatii si pulsatii pe minut nu-mi spun nimic, scos din context – gen nu tin neaparat sa mi se miste scula cu viteza ultrasonica, ma intereseaza doar sa indepartez jegul de pe dinti, iar asta pare sa functioneze si de mana.

      (Citează)

    • Nu stiu daca exista statistici dar am luat un sonicare pe baza recomandarii stomatologilor. Sunt doi oameni super, amici, care au format cu altii din alte tari un fel de grup de studiu neoficial. Au testat diferite periute de dinti, motorizate si manuale, cu substanta de contrast. Au facut poze si le-au analizat si au zis ca sonicare e cea mai buna.

        (Citează)

    • Folosesc un kit de electrica + flosser din ala cu jet de apa. Nu am mai fost de vreo 5 ani la dentist pana de curand si mi-a confirmat ca ajuta foarte mult la ingrijirea dintilor.

      In principiu nu e mare diferenta daca esti foarte perseverent si meticulos cu aia manula, ceea ce eu nu sunt si pot pune pariu ca nici majoritatea oamenilor. In schimb se simte diferenta chair si la depunerea tartrului pe care il sesizei imediat cand misti limba la baza dintilor.

      Eu unul recomand, desi nu una de 1500 de lei.

        (Citează)

    • O periuta de dinti electrica este mai constiincioasa decat tine si asta face in primul rand diferenta fata de cea manuala.
      Toata familia avem periute electrice si s-a vazut in depunerea de tartru care acum este aproape inexistenta. Inainta trebuia sa facem detartraj la stomatolog cel mult la 1 an.

      Dar nu o periuta de 1000 lei. In zona 200 lei este foarte ok. De BF tot timpul Emag si Oral-B au avut super-promotii.

        (Citează)

    • Ar trebui să te convingă faptul că fără să miști mâna freci mai mult dinții decât dacă ai da din mână. Fă un calcul, că doar tu știi cât stai să dai cu periuța prin gură, dar ca numere o să ieși sub cât scoate periuță electrică.
      N-ai ce să pierzi, pentru că dai 200 de lei pe una, ține ani de zile (schimbi capetele la 2 luni sau ceva).

        (Citează)

    • De statistici as fi si eu interesata, insa intre diferite periute de dinti electrice, spre exemplu daca cele rotunde (ex. Oral B) sunt mai bune decat cele clasice (ex. Philips), sau daca un Sonicare de peste 1000 lei chiar e semnificativ mai bun decat un Orab B de 200 lei.

      Altfel, periuta de dinti electrica vs. manuala pot sa iti spun din proprie experienta (eu si probabil 80% din utilizatori) ca prima e vizibil mai eficienta. Lasa dintii mai curati (eu una simt diferenta cand dau cu limba peste dinti), tartrul se depune mai greu (inainte mergeam la dentist cam la 6 luni pt detartraj, acum rezist si aproape un an fara probleme) si intre vizitele la dentist dintii se ingalbenesc mult mai greu. Concret, cand plec in vacante iau o periuta normala si dupa 4-5 zile deja vad ca dintii se pateaza, ii simt incarcati, etc. Cand revin la periuta electrica, cred ca jumatate din pete dispar (sigur, fiind pete “proaspete” si neavand timp sa se impregneze pe dinti si sa formeze tartru).

        (Citează)

    • @Teniescu : Ca numere sintetice si faptul ca lucreaza mai repede si de mai multe ori, nu-s convins sa platesc suma. Vreau sa stiu doar daca e o diferenta masurabila in efecte.
      Ca, vorba aia, si la masturbat lucrez manual, desi sunt absolut sigur ca un fleshlight electric la numere sta mai bine, lol – si totusi nu simt nevoia sa cheltuiesc bani pe ceva electric.
      Ce zic @corny si @A., in schimb, suna mai interesant.

        (Citează)

    • @Catalinx: Nu e nicio diferenta, fii linistit. Doar daca o iei p-aia de 1000 de lei sa o vada musafirii cand se duc la baie. Ori daca consumi frecvent superglue, carbuni si smoala, s-ar putea sa curete mai bine aia electrica.

        (Citează)

    • Cătălinx, eu nu am văzut pe nimeni dezamăgit de periuță electrică, nu zic de una de 1.000 de lei, ci de 200.

      Tu ești ceva gen fierăstrău vs drujbă acum.

      Ce ți pare că a zis corny care nu e datorită cifrelor din specificațiile periuței? Nu îți aduce aminte, nu te curăță fără voia ta, oscilații, rotații etc care duc la curățare. Ca la polish, poți face manual în 2 ore sau cu o mașină in 10 minute.

        (Citează)

    • Ce ți pare că a zis corny care nu e datorită cifrelor din specificațiile periuței?

      Nu am zis ca rezultatele mai bune nu se datoreaza specificatiilor periutei, am zis ca as vrea sa stiu tocmai daca exista statictici/studii care masoara chiar asta -> faptul ca specificatiile astea duc la – genereaza si ceva util in afara de rotatii si nu-s in van. Pentru ca vezi tu, marketingul se bazeaza, in principiu, pe logica din asta inductiva ,la modul ” se stie ca daca te periezi pe dinti cu 20 de rotatii pe minut, ai o eficienta de [… aia pe care o vezi in oglinda .. ], prin urmare am marit numarul de rotatii la 20×100 -> deci iata o periuta de 100 de ori mai buna. Da, inductiv asa ar fi, ignorand alte aspecte.

      Iar ceea ce spun eu este : OK, dar avem dovezi ca chiar este asa, sau doar masuram si platim rpm si vibratii?
      Am spus ca faptul ca ma spal singur pe dinti vs. ma spala o drujba nu ma convinge, nu mi se pare atat de complicata treaba .

      M-ar convinge, in schimb, un studiu care ar spune ca drujba, legat sau nu rpm si consumul de carburant, imi ascute dintii, mi-i albeste si mi-i pastreaza in gura mai mult timp; asta da, pot aprecia, si pentru un asemenea progres masurabil 200-300-1000 de lei poate fi o suma acceptabila ( un implant m-a costat vreo 3000 de lei, fiecare detartraj peste 200 si ocazionalele lucrari de corectie mai adauga bani).

      Intelegi? Nu-ti dau 1000 de lei daca imi vinzi o periuta care se misca de 5-10 ori mai repede si mai fin decat una de 200, ca nu particip la Toothbrush F1 Championship . Nu-ti dau nici 200 daca-mi spui ca ai o periuta care se roteste de 200 de ori mai repede decat pot face eu cu mana, ci doar daca eu obtin un avantaj practic cu unealta ta, altceva decat rpm, senzori si alte aspecte tehnice , sau faptul ca obosesc – ca nu obosesc spalandu-ma pe dinti, e chiar relaxant.

      Inteleg ca pentru cineva poate e fascinant ca are o periuta de dinti automata super rapida, la care se conecteaza cu telefonul si o porneste remote, prin teamviewer, ssh, sau ceva, si plateste pentru asta. Serios, chiar inteleg, ca am si eu piticii mei, dar nu e cazul asta.

        (Citează)

    • *Am o astfel de periuta electrica acasa. Cred ca a cumparat-o sotia pentru unul din copii. Nu-i pasa de ea, se spala manual. Si cu aia tot manual se spala, lol. Nici mie nu imi pasa in mod deosebit. Adica, nu banii sunt problema.

        (Citează)

    • Incercati si o pasta de dinti cu argila. Folosesc de la GennaDent si pana acum e ok. Nu se mai fac depunerile acelea de la tutun, care inainte ieseau doar la detartraj dar se puneau imediat inapoi. Si in plus pastele acestea nu mai creeaza disconfort la burtica.

        (Citează)

  3. Si la periuta asta de dinti trebuie sa ai telefonul in fata ce sa te filmeze cu camera ca sa iti spuna pe unde sa te speli mai bine pe dinti?

    Am mai multe serii de periute Oral B plus Philips si pot spune ca Oral B imi place mai mult dar cand mi-am luat-o pe ultima ce se lauda ca iti spune in ce zone sa te speli mai mult am fost dezamagit ca a venit si cu un sistem de prindere al telefonului si ca depinde de acesta. Ma asteptam ca se descurce singura ca asa imi fac si eu in oglinda gura :)

      (Citează)

    • Iulian,nu iti spune unde sa te speli mai bine ca e un rahat de periuta nu sistem informatic cu camere de filmat si analizoare de suprafete sa isi dea seama unde esti murdar pe dinti.
      Toate povestile astea sunt pur marketing si in realitate vei regasi ceva rudimentar. Da, iti spune cand ai periat suficient in sensul in care la 30 de secunde vibreaza. Semn ca tre sa schimbi zona se periaj. O tampenie.
      Ce conteaza la o periuta electrica e bateria. Sa tina cat mai mult si sa iti indice nivelul ei. Sa nu te trezesti ca se opreste in mijlocu periajului. Si exact asta nu bifeaza majoritatea. Sau daca iti indica nivelul bateriei o fac printr-ul led ce palpaie cand se apropie de terminare. Adica ultra rudimentar.
      Si pentru cel care tot intreaba daca e mai buna sau nu…evident ca e mai buna. Daca nu ti se pare ca e mai ok sa tii doar de periuta in loc sa freci cu ea, atunci nu iti cumpara. Sa nu crezi ca o sa iti creasca dinti noi daca folosesti o periuta electrica in loc de una normala.

        (Citează)

  4. Ce as vrea sa vad o fabrica VW la Iasi… pfuaiiiii ce bine ar suna !

      (Citează)

    • Pfuai, nu ar face decât vreo 10 ore Iași – Oradea mașinile, ca să iasă spre vest. Cine nu și-ar dori asta. La asta probabil se mai adaugă niște ore la vamă.
      Probabil mai e puțin până nu o să avem noi fabrica VW, ci alții.

        (Citează)

  5. daa, clar. periuta de dinti cu AI, sa moara bibi.

    si faza cu conectat telefonu iti trece dupa prima saptamana, ai chef sa te speli pe dinti rapid, nu sa stai sa freci la telefon.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus