un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Promenada a introdus plata parcării cu cardul și sper să o facă și celelalte malluri

3 Sep 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

O veste bună de la mallul Promenada:

Promenada Mall implementează, începând din 28 august, plata parcării cu cardul și medii contactless (carduri, telefoane mobile sau smartwatch-uri), cu scopul de a veni în sprijinul clienților săi și de a scurta timpul petrecut la automatele de plată. Promenada va avea una dintre puținele parcări off-street din România unde se poate plăti cu card bancar, direct cu telefonul mobil sau cu smartwatch-ul. Centrul comercial pune la dispoziția clienților 8 POS-uri instalate la automatele pentru plată deja existente și introduce, astfel, noi facilități care vor reduce timpul de așteptare […]

Îmi place treaba asta. Eu de obicei nu plătesc nimic cash, dar pentru plata parcării trebuie de obicei să am câteva bancnote la mine, ceea ce devine și mai enervant când e nevoie de bancnote mici. Avantajul și mai mare este, însă, în scurtarea timpului petrecut la automatul de plată.

Nu știu dacă ați prins vreodată o coadă de 5-6 persoane la plata parcării, când fiecare trebuie să bage pe rând diverse bancnote în aparat, iar aparatul returnează unele dintre ele pentru că nu sunt suficient de drepte sau ce alt criteriu cunoscut doar de producător o avea acel acceptor de bancnote. La un moment dat mi-a împrumutat cineva 1 leu pentru că ultima mea bancnotă de 1 leu nu voia să fie primită de aparat și pace.

Acum, dacă toți ar plăti cu cardul, trebuie doar să atingi aparatul și pleci mai departe.

De fapt, poți plăti parcarea cu cardul în mai multe malluri, dar nu la automate. În Băneasa și în AFI poți merge la ghișeul de informații cu tichetul de parcare și se poate plăti acolo cu cardul, că am făcut asta de câteva ori. Probabil este ceva asemănător și în Mega Mall. De altele nu știu. Sper însă ca ce face Promenada să fie un imbold pentru toate celelalte malluri.

    9 comentarii

  1. La Baneasa see poate plati de câțiva ani cu cardul prin intermediul aplicației lor City iLove. Scanezi card uit spune cat ai de plată și te direcționează s plătești cu cardul pe care îl poți salva pentru plati ulterioare

      (Citează)

  2. Promenada a luat-o inaintea Otopeni-ului! Eu sper ca Promenada sa fie un imbold pentru parcarea aeroportului, mandria noastra nationala, poarta de intrare si impresia de pe urma a celui care ne paraseste tara.

      (Citează)

  3. Octav: Promenada a luat-o inaintea Otopeni-ului! Eu sper ca Promenada sa fie un imbold pentru parcarea aeroportului, mandria noastra nationala, poarta de intrare si impresia de pe urma a celui care ne paraseste tara.

    Or sa aduca primul aparat de plata cu cardul odata cu metroul :))

      (Citează)

  4. De curând au introdus și la Mega Mall chestia asta.

      (Citează)

  5. Si la Veranda Mall se va putea plati cu cardul, sistemul de parcare va deveni functional luna aceasta.

      (Citează)

  6. Off-topic: cautam sa ii recomand cuiva review-urile tale pentru router-ele archer. Ar fi foarte util daca ai avea tag-ul router la articolele despre routere :). Am intrat de ex: pe “Cel mai bun router de 1000mbs” si cel pentru Archer C6 si nici macar un tag comun nu au. Cel pentru Archer c1200 are “review” si “retele”.

      (Citează)

  7. Eu vreau sa stiu cum încurajează aceste mall-uri posesorii de masini electrice. O statie de incarcare gratis sau la pret redus, o parcare gratis cateva ore, etc.

      (Citează)

  8. Mie imi place in Baneasa. Nici nu trebuie sa mai trec pe la automat. Nu am nici o emotie ca am uitat tichetul pe bordul masinii (unde il las de obicei dupa ce il “scuipa” aparatul). Ajung in masina si il scanez frumos cu aplicatia si platesc. Chiar mi se pare un standard ce ar trebui urmat de toate mall-urile.

      (Citează)

  9. E ok, suntem pe drumul cel bun. Următorul pas e să se instaleze camere de vedere care recunosc numărul la intrare și la ieșire și ceva aplicație de mobil în care-ți înregistrezi mașina și cardul ca să-ți ia banii direct.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus