un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 30 august 2019

30 Aug 2019  ·

ȘTIRI  ·

25 comentarii

A scos John Digweed o melodie ca-n vremurile de demult:

    25 comentarii

  1. Telekom nu doar că a mărit tarifele de două ori anul ăsta dar în primăvară a și schimbat cursul valutar la care convertește în lei de la cel BNR la cel ING care se știe că e printre cele mai mari din piață. Asta contravine inclusiv legislației ce spune că facturile emise în euro se calculează la cursul BNR.

      (Citează)

    • În primăvară măriseră prețurile findcă psd bla bla… acum văd că de fapt măresc prețurile pentru că pot și vor.

        (Citează)

    • Au mărit aceleași prețuri de două ori?

        (Citează)

    • Și tot scot posturi din serviciile de TV.

        (Citează)

    • @iulian

      Un link la legislatia aia care te obliga sa folosesti cursul BNR ai?

      Cand am verificat eu ultima oara, puteai folosi orice curs atat timp cat il marcai pe factura. Doar daca nu il marcai, erai obligat sa folosesti BNR.

        (Citează)

    • Primii care au mărit prețurile au fost chiar aia care au crezut că vor destabiliza concurența cu prețurile f mici. Adică Digi. După atâția ani, Digi a realizat că nu merge sa trăiești cu 3 euro etc. Apoi au mărit toti. Cred ca va trebui să ne obișnuim ca nu se poate sa avem telefonie cu 3-4 euro sau TV cu 120 de canale cu 26 de lei. Plus HBO, plus Liga Campionilor etc. Nu mai merge.

        (Citează)

    • @Adi, tarifele pentru telefonie la Digi au ramas nemodificate. Au fost crescute numai tarifele pentru Internet si Catv.

        (Citează)

    • La Digi au scăzut tarifele de Internet față de acum mulți ani când m-am abonat eu. Cred că în continuare plătesc 50+ lei pe abonamentul care acum este 39 lei.

        (Citează)

  2. Primul Burger king din repriza 2, că au mai dat o dată faliment parcă.

      (Citează)

    • Nu știu dacă faliment, ci s-au retras, că lumea francizorilor e complicată și depinde de mulți factori. Nu-i nici o garanție că va merge acum.

        (Citează)

  3. Un videoclip fain: Spike & Diana – Salcâmii – https://youtu.be/XlY60skTN54?t=110

      (Citează)

  4. aveti idee unde se va deschide BK?

      (Citează)

  5. “US Space Command a fost oficial înființat.”

    mi se pare si normal si de asteptat. adica e urmatorul pas logic dupa ce treci de faza in care crezi ca in ceruri e Dumnezeu sau alte entitati de genul, fiecare dupa caz.

      (Citează)

    • Doar va duce la înarmarea spațiului. Când îți pică racheta direct de sus în cap, nu vei mai fi fericit. Nici când într-un mic conflict prima decizie va fi distrugerea sateliților de comunicație, de o să te uiți doar la TVR în următorii 10 ani.

        (Citează)

  6. nwradu:
    Au mărit aceleași prețuri de două ori?

    Da. De două ori. Eu trec prin a doua mărire de prețuri. De la 7.5 cât era în 2018 se ajunge la 12 euro plus îmi scot HBO din pachet plus treaba cu cursul valutar.

    Mă rog, cred că e și ultima dată când mi-l măresc că la Orange ce e pe aceeași infrastructura e mai ieftin și măcar ăia nu se răzgândesc așa des cu preturile.

      (Citează)

  7. traiesti printre rachete nucleare ingropate peste tot pe pamant, ca le tin si in spatiu mi se pare mai safe.

    nwradu:
    Doar va duce la înarmarea spațiului. Când îți pică racheta direct de sus în cap, nu vei mai fi fericit. Nici când într-un mic conflict prima decizie va fi distrugerea sateliților de comunicație, de o să te uiți doar la TVR în următorii 10 ani.

      (Citează)

  8. nwradu:
    Nu știu dacă faliment, ci s-au retras, că lumea francizorilor e complicată și depinde de mulți factori. Nu-i nici o garanție că va merge acum.

      (Citează)

  9. nashu_mare:
    @iulian

    Un link la legislatia aia care te obliga sa folosesti cursul BNR ai?

    Cand am verificat eu ultima oara, puteai folosi orice curs atat timp cat il marcai pe factura.Doar daca nu il marcai, erai obligat sa folosesti BNR.

    Chiar daca nu-i cea mai iubita institutie din Romania, eu am gasit-o pe siteul ANAF si face referire la o reglementare contabila europeana: “Conform reglementărilor contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitaților Economice Europene aprobate prin OMFP 3055/2009 o tranzacție în valută trebuie înregistrata initial la cursul de schimb valutar, comunicat de Banca Nationala a României, de la data efectuării operatiunii (pct. 185 alin. (5)).”

    Documentul ANAF e aici: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OMFP_3055_2009.pdf

      (Citează)

    • Nu am gasit mentiunea spusa de tine in link. Cred ca nu merge cautarea cum trebuie. Insa, despre ce discutam noi nu este o tranzactie in valuta ci o tranzactie in lei. Tranzactie in valuta ar fi daca firma X din Romania ar achizitiona ceva de la firma Y din Germania si ar plati cu euro (sau de la un operator din Romania care are dreptul sa incasese valuta, cum ar fi o linie aeriana). Ce spui tu acolo pare sa se refere la cum inregistrezi in bilantul contabil a firmei (care e in lei) respectiva tranzactie.

        (Citează)

  10. La vodafone cand incarci de 5 euro platesti 6.11 la cursul bnr. Si nu poti sa platesti 5 euro cu cardul de euro. L-au trimis e ceo in india e promovare sau degradare?

      (Citează)

    • Eu cred ca omul o ia ca pe o povocare. Dupa experienta avuta intr-o tara din lumea a 2-a, de ce sa nu incerce una si in lumea a 3-a?

        (Citează)

  11. nashu_mare:
    Nu am gasit mentiunea spusa de tine in link. Cred ca nu merge cautarea cum trebuie. Insa, despre ce discutam noi nu este o tranzactie in valuta ci o tranzactie in lei. Tranzactie in valuta ar fi daca firma X din Romania ar achizitiona ceva de la firma Y din Germania si ar plati cu euro (sau de la un operator din Romania care are dreptul sa incasese valuta, cum ar fi o linie aeriana). Ce spui tu acolo pare sa se refere la cum inregistrezi in bilantul contabil a firmei (care e in lei) respectiva tranzactie.

    Am înțeles. Nuanța asta nu o sesizasem și nu o luasem în calcul și ai dreptate. Oricum, să pui cursul de schimb nenegociat pe care îl are orice zilier când își face cont la ING e oricum de mare finețe și arată profund respect și apreciere pentru client.

    Și mărești prețuri și mărești și cursul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus