un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Seriale: Wu Assassins și Another Life (Netflix)

22 Aug 2019  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Wu Assassins este un serial mediocru, dar amuzant. Premiza este următoarea: în San Francisco, în Chinatown, un tânăr bucătar primește titlul de Wu Assassin și puterile supranaturale care vin cu acesta, plus misiunea de a-i găsi și omorî pe cei cinci Wu, un fel de oameni foarte răi ce aveau și ei puteri supranaturale derivate din foc, apă, lemn, metal și pământ.

Clasic, până acum, nu? Urmează 10 episoade de bătăi bune, cu diverse situații în care este atras bucătarul, prietenii săi, polițista sub acoperire, ceilalți Wu șamd, inclusiv cu câteva răsturnări de situație. Mai vezi crime, mai vezi și sânge; Wu Assassins este, de fapt, ceea ce-ar fi trebuit să fie Iron Fist dacă nu se ducea în plictiseală și filosofie.

Problema lui Wu Assassins este că toți actorii sunt o stană de piatră, fără pic de expresivitate sau talent artistic. În special cel principal este piatra pietrelor, are mereu aceeași expresie, vorbește mereu lent, nu te convinge prin nimic de importanța situației. Excepția este polițista blondă, jucată de o actriță care a avut mult mai multe roluri în cariera ei și asta se cunoaște.

O problemă secundară este și că scenariștii n-au decis dacă vor un serial supranatural sau nu. Puterile acelea speciale sunt practic inutile; serialul putea fi exact la fel și dacă scenariul urmărea cum un bucătar caftește 5 mafioți normali. Serialul pornește tare, dar după vreo 4 episoade și cam pierde și revine abia pe final. În opinia mea, a fost o greșeală să includă toți Wu-ii în același sezon.

Totuși, a fost amuzant de urmărit până la capăt și, dacă nu aveți altele mai bune în listă, dați-i o șansă și nu-l luați în serios și nu vă așteptați la minuni. Ah, și nu vizitați niciodată San Francisco, acolo se pare că fiecare om este karatist de top.


Another Life este probabil cel mai prost serial pe care l-am văzut vreodată. Chiar nu cred că este altul mai prost.

Scenariul este următorul: un artefact extraterestru misterios aterizează pe Pământ și dă semne că ar fi venit dinspre un sistem solar cu nume complicat. O navă spațială, condusă de Katee Sackhoff (Starbuck din Battlestar Galactica), este trimisă acolo să investigheze.

Problema serialului este că toți membrii echipajului, vreo 10 la număr, par a fi liceeni în călduri, dotați cu inteligență medie și zero antrenament pentru ce trebuie să facă pe o navă spațială. Sunt unii mai interesați de contactul sexual într-un threesome decât de contactul cu extratereștri, iar episoadele ne poartă prin clasicele situații legate de infecție cu virus misterios rezolvată însă prin sintetizarea rapidă a antidotului, parazitul care intră în corp și iese de acolo ca-n Alien, decompresia navei, pasagerul care înnebunește și vrea să saboteze totul șamd, dar cu mențiunea suplimentară că orice astfel de scenariu este extrem de pueril și foarte prost jucat.

Ah, iar aparent pământenii aveau tehnologia necesară de a călători mai rapid decât lumina, ba chiar foarte rapid (câteva săptămâni până la destinație), dar din motive doar de ei știute nu o făcuseră până acum. Așa că pentru un prim contact cu extratereștri au trimis echivalentul concurenților de la Insula Iubirii.

Nici pe Pământ lucrurile nu stau mai bine. Cercetătorul total neserios care studiază artefactul este întrecut în tâmpenie doar de șefi și mai ridicoli și deciziile foarte proaste și ilogice pe care le iau aceștia. În plus, este constant urmărit de o vloggeriță/influenceră care se tot bagă pe acolo ca să afle secretele cercetării și de fiica sa care are talentul de a scăpa nesupravegheată și de a se băga în belele.

Nu vă uitați la Another Life!

Îmi place că Netflix încearcă diverse scenarii originale și că investește în SF-uri, dar dacă le face la acest nivel calitativ, doar își face un deserviciu platformei. Another Life, cel puțin, este exemplu perfect de potențial mare total irosit.

 

    12 comentarii

  1. Mie mi-a plăcut Another Life pentru că e atât de prost încât e amuzant. L-am urmărit pe tot pentru că eram curios până unde se duce cu scenariul. Aștept și sezonul 2 :))

      (Citează)

    • Scuza-ma, dar faptul ca tu consumi nutret de genul acesta face Netflix sa produca in continuare astfel de mizerii. Daca o masa critica de abonati ar spune: “nu ma uit la asa ceva” atunci poate s-ar schimba ceva in linia lor de a produce gunoi pe banda rulanta. Insa cu turma care consuma “ironic” toate porcariile, standradele vor scadea mereu… si asa sunt la limita. 90% din ce e pe Netflix este gunoi.

        (Citează)

  2. “Mie mi-a plăcut Another Life pentru că e atât de prost încât e amuzant. L-am urmărit pe tot pentru că eram curios până unde se duce cu scenariul. Aștept și sezonul 2 :))”

    Asta am vrut sa zic si eu. E atat de prost si au bagat toate cliseele posibile incat poti sa te uiti la el. l-as pozitiona mai degraba spre sharknado decat spre ceva mai serios gen BSG.

    PS: merge aiurea raspunde cu comment. Imi lua ceva aliniat din text in loc de comentariul lui The Gadgetist.

      (Citează)

  3. Pe Another Life l-am văzut până la capăt doar datorită lui Katee Sackhoff care mi-a plăcut în tinerețea ei din Battlestar Galactica.

    Wu Assassins n-am văzut. Din ce-a mai apărut recent recomand The Boys de pe Amazon.

      (Citează)

  4. Pe Another Life l-am văzut până la capăt doar datorită lui Katee Sackhoff, dar nu il poți compara cu Wu Assassins. Efectele speciale sunt mult prea proaste. Wu Assassins am văzut 2 dau 3 episoade pentru actorul care a jucat în Raid. Dar când am văzut scena cu sparta piatra am zis ce e clară. Nu merită timpul pierdut, indiferent de poveste

      (Citează)

  5. After Life ar fi fost un serial bun fara melodrama cu robotul indragostit si daca ar fi avut mai putine episoade. Cat priveste echipajul, cam asta ne asteapta cu Milenicii, superficialitate si gargara. Insa s-a sfarsitul a fost destul de bun, se poate continua interesant cu un sezon 2.

      (Citează)

  6. Another life mi sa părut interesanta povestea inițială dar am sărit peste toate fazele plictisitoare în care își povesteau viata din trecut plus altele. Iar wu assasins e ok dacă nu ai altceva la ce sa te uiți, într-adevăr personajele zici ca sunt de Stanca mai ales personajul principal, foarte slab!

      (Citează)

    • Păi și cu ce-ai rămas din Another Life dacă ai sărit peste fazele alea? Că în rest nu se întâmplă nimic dincolo de plot twistul previzibil de la final..

        (Citează)

  7. La another life am rezistat 3 minute pana a aterizat obiectul ala. Dupa care rationament a fost “daca asta e bugetul pt efecte speciale in episodul 1 probabil s-au zgârcit la tot si e super prost”. Parr ca am judecat corect

      (Citează)

  8. nutreț…e plin de academicieni pe aici…

      (Citează)

  9. Kopa_Kopan:
    Scuza-ma, dar faptul ca tu consumi nutret de genul acesta face Netflix sa produca in continuare astfel de mizerii. Daca o masa critica de abonati ar spune: “nu ma uit la asa ceva” atunci poate s-ar schimba ceva in linia lor de a produce gunoi pe banda rulanta. Insa cu turma care consuma “ironic” toate porcariile, standradele vor scadea mereu… si asa sunt la limita. 90% din ce e pe Netflix este gunoi.

    Poate omul așa se relaxează da un switch Off la creier și se uita la prostioare, nu toți avem
    cultura cinefila sa ne uitam numai la Tarkovsky și ciorbe mâncate in slow motion sugerând apoplexia sufletului uman

    PS: Crezi ca Netflix sau Amazon bu ar vrea sa investească in francize gen Alien, Terminator etc? Sunt o grămada de dureri de cap cu cine deține ce și s-a văzut asta cu Spiderman

      (Citează)

  10. Pot confirma ca The Boys de pe Amazon este foarte bun.

    Wu assassins și Another life mi-au plăcut, nu sunt excepționale, dar ajută neuronul sa facă pauză din efortul de procesare a informației.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus