un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 19 iulie 2019

19 Jul 2019  ·

ȘTIRI  ·

26 comentarii

SpaceX testează diverse soluțîi de parașute pentru capsula Dragon:

    26 comentarii

  1. Comandantul militar suprem, Presedintele Comitetului Militar nu sunt peste secretarul general adjunct?

      (Citează)

    • SACEUR și CMC sunt sub NAC, al cărui secretar general este Jens Stoltenberg. Mircea Geoană este adjunctul celui din urmă, deci este nr. 2.

        (Citează)

  2. Pe bune, tristul ala de Mircea Geoana? Nu au gasit altul marginal mai putin prost? Nici unul?

      (Citează)

    • Geoana nu este prost, a fost doar “prostanac” (adica prea entuziasmat ca va deveni presedinte) si nu a mai gandit logic.

      Dar a fost ambasadorul Romaniei in SUA multi ani si si-a facut destule relatii in perioada respectiva.

        (Citează)

    • Ambasador este un mod elegant de a expedia din tara de un prost. Ce, Elena Basescu nu a fost in parlamentul UE? Dancila nu a fost cine naiba a fost atent ce sinecura avea si ea la Bruxelles?

      Poate Geoana i-a convins pe aia ca este un prost inofensiv si manipulabil, dar sunt convins ca nu pentru competente profesionale l-au ales.

        (Citează)

  3. “nu a mai gandit logic” adica a ignorat puterea serviciilor si manarelilor care au invartit un rezultat electoral peste noapte?
    si tot el e prost ey?

    Andrei G:
    Geoana nu este prost, a fost doar “prostanac” (adica prea entuziasmat ca va deveni presedinte) si nu a mai gandit logic.

    Dar a fost ambasadorul Romaniei in SUA multi ani si si-a facut destule relatii in perioada respectiva.

      (Citează)

    • Adica in loc sa astepte numaratoarea finala a voturilor, a sarit ca o primadona si s-a bucurat pe scena.
      Adica a ales sa ignore faptul ca diaspora este mereu impotriva PSD-ul si ca voturile de acolo nu fusesera inca numarate.
      Adica in loc sa accepte infrangere cu demnitate, i-a permis sotiei sale si lui Hrebenciuc sa afirme public ca a fost atacat cu flacara violeta de catre Basescu si nu s-a putut concentra la desbaterea televizata.

      Acum, tu poti sa visezi in continuare la “statul paralel” care controleaza Romania.
      Poti chiar sa nu te mai duci la nici un vot, pentru ca oricum ei au stabilit dinainte rezultatele.

      PS: daca citesti comentariul meu initial, o sa vezi ca am scris despre Goana ca nu este prost.

        (Citează)

    • Mihai:
      “nu a mai gandit logic” adica a ignorat puterea serviciilor si manarelilor care au invartit un rezultat electoral peste noapte?
      si tot el e prost ey?

      Exact. Episodul cu vizita la SOV e memorabil. Serviciile l-au scos din joc chiar in ultimul moment.

        (Citează)

    • Pentru cine nu-si aminteste: https://www.youtube.com/watch?v=qfMN5vVY2mA

        (Citează)

  4. Aveam audio only de vreo lună pe yt și yt music, premium

      (Citează)

  5. Încarcă un Model 3 pentru aproape 300 km în 15 minute. Tot prea încet, strigă “experții”!

    Pai, incarc cu motorina circa 700 de km in mai putin de 2 minute. Nu-s expert, da’ regula de trei simpla zice ca in 15 minute as incarca 5250 km daca as avea rezervor suficient de mare. De 17.5 ori mai incet nu este prea incet ?

      (Citează)

    • Si cat timp iti ia sa mergi in peco, sa stai la coada, sa platesti card/cash, sa astepti bonul, si sa te intorci inapoi la masina ?
      Anul trecut cat dura sa incarci aceeasi cantitate de energie, dar acu 2 ani, trebuie sa apreciezi progresul pe care il fac oamenii, nu sa te plangi ca inca dureaza prea mult.

        (Citează)

    • du-te ba cu motorina ta, daca te grabesti asa poti sa faci accident

        (Citează)

    • Si la revizii cat stai? Dar sa schimbi placutele de frana? Cand mergi pe jos, prin oras, cum respiri?

      Cred ca 80% din utilizatorii de masini (din europa cel putin) fac >90% din km in oras. Scopul electricelor e sa scoata acea poluare si sa o duca la centrale, unde este mult mai usor sa controlezi emisiile (sau sa le elimini complet, daca sunt solare / eoliene / nucleare / hidro)

      Acei 700km alimentati in 3 minute sunt utili cand ai nevoie de ei. Pentru naveta zilnica nu au nici o relevanta. 3 minute de stat in priza (cu regula de 3) iti ofera 60km (mai mult decat suficient). Unde mai pui ca, in general, iti poti incarca masina la priza standard de 220, peste noapte (presupunand ca ai loc), caz in care cele 3 minute petrecute de tine la pompa (+drumul pana acolo si inapoi) reprezinta mult mult mai mult timp decat cele 60 de secunde cat iti ia sa o conectezi la priza.

        (Citează)

    • Catalinx: Pai, incarc cu motorina circa 700 de km in mai putin de 2 minute. Nu-s expert, da’ regula de trei simplazice ca in 15 minute as incarca 5250 km daca as avea rezervor suficient de mare.De 17.5 orimai incet nu este prea incet ?

      N-are importanță cât de repede alimentezi tu cu motorină. Criticii aveau o problemă cu timpii morți, cauzați de durata prea mare de încărcare. Or, acum poți încărca 300km în 15 minute. Asta reprezintă 2,5-3 ore de mers. O pauză de 10-15 minute la fiecare 3 ore ar trebui să fie ceva firesc pentru un șofer responsabil. În pauza asta poți încărca pentru următoarele 3 ore, deci durata de încărcare nu mai este un impediment la drum lung.

        (Citează)

    • Da domle, dar după ce dai drumul la diesel și umpli toata parcarea cu miros de Petromidia și de platformă petrolieră mai scoți capul afară?

        (Citează)

  6. OnePlus 3 si 3T primesc si ele Android 9.

      (Citează)

  7. Lotusul ala nou se incarca in 8 minute parca. Daca ai statie de 800kw. Ajungem si acolo.

      (Citează)

  8. Cei de la elefant.ro ar trebui sa se lase de “promotii”. Cu sau fara codul “FREE”, ridicarea de la puncte elefant e tot lei.

      (Citează)

  9. Geoana numarul 2 in NATO? Este cel putin o persoana cu mult mai multa putere in NATO ca Jens Stoltenberg. Ce facem cu presedintele USA?

    Dar da, e o pozitie foarte importanta pentru Romania. Si nu pot sa nu ma gandesc la propaganda ca Geoana e omul rusilor…

      (Citează)

  10. oh come on man, lasa-ma cu diaspora.
    nu era excitarea asta maxima cu diaspora pe vremea aia.

    Andrei G:
    Adica in loc sa astepte numaratoarea finala a voturilor, a sarit ca o primadona si s-a bucurat pe scena.
    Adica a ales sa ignore faptul ca diaspora este mereu impotriva PSD-ul si ca voturile de acolo nu fusesera inca numarate.
    Adica in loc sa accepte infrangere cu demnitate, i-a permis sotiei sale si lui Hrebenciuc sa afirme public ca a fost atacat cu flacara violeta de catre Basescu si nu s-a putut concentra la desbaterea televizata.

    Acum, tu poti sa visezi in continuarela “statul paralel” care controleaza Romania.
    Poti chiar sa nu te mai duci la nici un vot, pentru ca oricum ei au stabilit dinainte rezultatele.

    PS: daca citesti comentariul meu initial, o sa vezi ca am scris despre Goana ca nu este prost.

      (Citează)

    • Dar reprezentantii PSD unde erau cand s-au facut fraudele astea la BEC ?
      Adica atunci cand s-au masluit voturile ?

      Dar da, haide sa credem in continuare in statul paralel condus de serviciile secrete.

        (Citează)

  11. Stefan: N-are importanță cât de repede alimentezi tu cu motorină. Criticii aveau o problemă cu timpii morți, cauzați de durata prea mare de încărcare. Or, acum poți încărca 300km în 15 minute. Asta reprezintă 2,5-3 ore de mers. O pauză de 10-15 minute la fiecare 3 ore ar trebui să fie ceva firesc pentru un șofer responsabil. În pauza asta poți încărca pentru următoarele 3 ore, deci durata de încărcare nu mai este un impediment la drum lung.

    unii au ei ambitie sa ajunga in spania in 10 ore cu passatu lor diesel de bulgaria .. prietene flintstone, e norocul copiilor vostri ca isi sacrifica altii timp sa ia electrica

      (Citează)

  12. Stefan: N-are importanță cât de repede alimentezi tu cu motorină. Criticii aveau o problemă cu timpii morți, cauzați de durata prea mare de încărcare. Or, acum poți încărca 300km în 15 minute. Asta reprezintă 2,5-3 ore de mers. O pauză de 10-15 minute la fiecare 3 ore ar trebui să fie ceva firesc pentru un șofer responsabil. În pauza asta poți încărca pentru următoarele 3 ore, deci durata de încărcare nu mai este un impediment la drum lung.

    E ok atât timp cât mașinile electrice reprezintă o mica parte din total. Dacă și jumătate ar fi electrice, gândește-te ce ar fi la un punct de încărcare pe o autostradă mai lungă.

      (Citează)

    • Altul care considera ca infrastructura de incarcare e ceva dat de dumnezeu si nu poate fi imbunatatit sau extins.

        (Citează)

  13. Nwradu:
    Nevermind, se referă la YouTube Music Premium și acolo oricum puteai să dezactivezi video, așa că nu înțeleg ce s-a schimbat, dincolo de a face interfața funcției mai simplă.

    Ce inteleg ca s-a schimbat e pentru videoclipurile suportate, cand treci de la versiunea audio la videoclip e sincronizat cu momentul din videoclip, gen sunt multe videoclipuri care sunt mai lungi pentru ca au un segment de expozitie la inceput care nu face parte din melodia propriuzisa.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus