un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Review: Samsung Galaxy Buds, căști in-ear fără fir

23 Jul 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Și prin asta mă refer la stilul buds, nu doar wireless. Samsung a avut anterior și modelul IconX, iar Galaxy Buds sunt generația mai nouă, lansată o dată cu Samsung S10 și inclusiv oferite împreună cu telefonul în perioada de precomandă.

Specificații Galaxy Buds:

  • conectivitate Bluetooth 5 LE
  • autonomie 6 ore, baterie 58 mAh
  • microfon integrat pentru apeluri
  • cutie cu baterie integrată de 252 mAh
  • încărcare wireless și USB-C în cutiuța lor
  • greutate 6 grame per cască
  • dimensiuni cutie 26,5 x 70 x 38,8 mm, greutate totală 52 grame cu tot cu căști
  • alte detalii găsiți pe site-ul oficial.

Preț: 578 lei la eMAG și PC Garage.

CE CONȚINE PACHETUL

Cutia cu căști, un cablu USB-C și încă două seturi de “silicoane” pentru ureche, pe lângă cel montat deja pe căști.

CUM ARATĂ

Corpul principal este mai degrabă sferic decât lunguieț, fiind făcut să stea în interiorul lobului urechii, iar din acesta iese canalul “in-ear”. Un inel siliconic cu un soi de “aripă de rechin” pe el asigură fixarea de lobul urechii.

Pe partea interioară sunt doi pini aurii pentru încărcarea în interiorul carcasei, iar pe cască puteți vedea și gaura pentru microfon.

Partea exterioară a căștilor este tactilă, apropo, și prin apăsări lungi sau scurte pe aceasta se poate controla muzica.

Ambele căști intră în carcasa de transport, unde se încarcă de la bateria inclusă în carcasă sau de la încărcător extern. Carcasa îmi place pentru că este foarte rotunjită și de mici dimensiuni încât nu m-a deranjat niciodată în buzunar. Capacul se închide bine, are și un mic LED de stare sub el.

Carcasa are o baterie proprie și încarcă cele două căști imediat ce le pui înăuntru. Conform specificațiilor, căștile au acumulatori de 58 mAh, iar cutia de 252 mAh, deci cutia poate încărca de peste două ori căștile de la zero la 100%.

Cutia și căștile din ea se pot încărca folosind un cablu USB-C, dar eu le-am încărcat mereu wireless, punându-le pe un încărcător marca ADATA compatibil Qi pe care-l am lângă birou. Cutia poate fi încărcată și de la un telefon Samsung S10, punându-le pe spatele acestuia, ceea ce este o funcție foarte mișto în special prin deplasări sau concedii. Pui telefonul noaptea la încărcat, pui cutia cu căști peste el și după câteva ore sunt încărcate amândouă.

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Astfel de căști tip earbuds sunt făcute în primul rând pentru aspectul lor practic, nu pentru redarea de înaltă calitate. Au difuzoare mult prea mici pentru a putea cere o redare de înaltă calitate sau un volum foarte puternic al sunetului, iar Galaxy Buds nu excelează la aceste două caracteristici, ci oferă performanțe medii în ambele privințe, dar la egalitate cu toate celelalte modele încercate de mine până acum.

Altfel spus, muzica se aude bine, dar nu strălucit, iar la volum maxim nu pot acoperi zgomotul dintr-o zonă foarte gălăgioasă, ci cel mult și cu ușoară indulgență pe cel al metroului.

Faptul că ocupă întreg lobul urechii este un avantaj față de Airpods, că izolează mai bine de zgomotele ambientale, dar nu se apropie de căști cu anulare activă de zgomot. În același timp, faptul că sunt băgate în lobul urechii face ca vocea ta să se audă mai slab în conversațiile telefonice și trebuie să vorbiți mai tare pentru ca microfonul să capteze ceea ce trebuie.

Spuneam însă că sunt făcute pentru aspectul lor practic, iar la acest capitol stau foarte bine. Le-am luat de multe ori cu mine și am ascultat multe ore muzică practic fără a le simți în ureche, unde sunt foarte ușoare și stau bine fixate. Sunt ușor de transportat în cutiuța lor, nu cad din ureche nici dacă alergi, nu te încurcă prin cabluri și nu te limitează în mișcări așa cum fac uneori chiar și căștile wireless ce sunt totuși conectate între ele printr-o bandă deasupra capului sau vreo altă formă de cablu.

Sunt multe momente când astfel de căști earbuds total independente sunt foarte utile și exact acest aspect practic m-a făcut să le prefer de multe ori în detrimentul altor căști de-ale mele. Le-am folosit cu succes atât la drumuri scurte precum până la cumpărături prin cartier, dar și la drumuri lungi în afara orașului, când am vrut la mine un “pachet” total cât mai mic și confortabil.

Sunt și ușor de controlat. Software-ul din telefon permite configurarea unor opțiuni, iar eu le am configurate astfel:

  • apăsare scurtă: start/stop muzică.
  • apăsare dublă: skip următoarea melodie.
  • apăsare triplă: înapoi la melodia anterioară. Comanda asta nu mi-a mers niciodată, nici la căștile cu fir, și cred că are Android-ul o problemă sau nu apăs eu cum trebuie.
  • apăsare lungă pe casca dreaptă: volume up.
  • apăsare lungă pe casca stângă: volume down.

Singura problemă este că uneori le atingi din greșeală cu mâna și îți oprești singur muzica, dar o apăsare suplimentară o pornește din nou.

Mi-e greu să calculez autonomia totală, dar cu siguranță este lungă. Samsung vorbește de 6 ore de muzică. Cutiuța lor le poate încărca de încă două ori și într-un timp destul de scurt, deci o mică pauză îți dă din nou câteva ore de muzică. Întreg ansamblul este foarte ușor de încărcat de la priză sau telefon, iar recent am văzut că Samsung are și o baterie externă ce oferă inclusiv încărcare wireless.

N-am ajuns niciodată să-mi doresc autonomie mai mare, ci doar anulare activă de zgomot. Interfața are un mod în care amplifică, nu elimină sunetele ambientale, ca să auzi și mai bine ce se întâmplă în jurul tău, dar căștile nu izolează atât de bine sunetele ambientale ca să fie nevoie de o astfel de funcție și n-am utilizat-o niciodată.

Interfața, apropo, este asigurată de programul Galaxy Wearable. Dacă ai telefon Samsung cu SmartThings instalat, căștile sunt detectate de telefon imediat ce le deschizi cutia, chiar și cu bluetooth-ul telefonului oprit, că se bazează pe opțiunea aceea de a scana după obiecte în jurul tău. Merg însă cu orice telefon Android, desigur.

Apoi, din aplicația Galaxy Wearable, poți vedea nivelul de încărcare al fiecărei căști, poți configura apăsările tactile, poți umbla la un egalizator și poți activa un Find My Earbuds. Mai există și o opțiune de notificări prin care, în timp ce asculți muzică, poți afla de notificările noi din telefon, că o voce îți recită ce program a trimis notificare.

Dincolo de setarea inițială, nu am interacționat prea mult cu acest program, că nu am de ce. De obicei desfaci cutiuța, pui căștile în urechi, telefonul tău le-a detectat și s-a conectat la ele între timp, apoi pornești muzica și aia este.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Autonomie lungă.
  • Interfață simplă.
  • Fixare bună în ureche.
  • Microfonul nu este foarte performant.

CONCLUZIE

Galaxy Buds sunt practice. Nu excelează prin performanța muzicală, dar sunt mai ieftine decât alte tipuri de earbuds din piață și sunt foarte ușor de utilizat de către cei ce nu-și doresc cabluri sau formele clasice de căști wireless, ci vor ceva practic pentru a asculta muzică în timp ce merg pe stradă sau fac și alte activități.

Preț: 578 lei la eMAG și PC Garage.

    15 comentarii

  1. Le-am avut și le-am returnat. Am fost mulțumit, își făceau treaba, dar pur și simplu nu am putut sa ma adaptez la ascultatul muzicii pe stradă, acolo unde chiar face diferența dpdv usability faptul ca-s wireless.
    Am constatat ca cel puțin pt mine ascultatul muzicii în drum spre ceva îmi face mai mult rău. Nu mai sunt în niciun moment eu cu gândurile mele, mă distrage muzica, am o preocupare constantă sa schimb melodia, sa ma ma uit în playlist, etc și nu mai sunt atent la ce e în mediul înconjurător. Nu îmi dau seama de ce nu poți sa te abții din a asculta muzică cât timp mergi la magazin.

      (Citează)

    • oooo ce problema noua a aparut , oamenii asculta muzica pe strada , traim in viitor!

        (Citează)

    • Asta e fix problema ta si putin cam irelevant pentru noi restul :) .
      Nici mie de ex nu-mi plac anumite radio-uri sau stiluri de muzica ( ma agita inutil) – dar n-as lega chestia asta de review-ul unei perechi de casti :) .

      In alta ordine de idei – ma tot uit si eu la ele de ceva timp . Mie mi-ar folosi cand tai iarba ( sau orice as mai face prin curte), pe bicicleta etc. Le consider insa prea scumpe pentru treaba asta – doar pentru ca nu mai am fir sa platesc diferenta intre 30-40-50 RON ( cat ar fi niste casti in-ear cu fir bunicele) si 549 RON cat sunt Galaxy buds…

        (Citează)

    • e ca si cum ai da review unui hotel si ai scrie ca nu ti a placut orasul in care e.

        (Citează)

  2. Am avut si eu o pereche vreo 2 luni pana le-a inghitit bunica-mea cu un pahar de apa. Acum nu-i mai ghiorlaie mațele, se aude “Trăiască berea – Spitalul de urgenta”

      (Citează)

  3. nu sunt f scumpe, dar sunt suficient de scumpe ca sa fie o achizitie inutila avand in vedere ca nu se aud calumea.

    eu nu prea inteleg de ce lumea tine neaparat sa aiba bud-uri, pe mine nu ma deranjeaza deloc banda, ba mi se pare foarte practica pentru ca sunt sigur ca nu le pierd si pot sa le dau jos oricand fara sa am mana ocupata, de ex daca imi zice cineva ceva sau sunt pe bicicleta

    cu 200 de lei mi-am luat skullcandy method de care sunt f multumit, de la baterie pana la calitatea sunetului.
    si ink’d sunt f ok, desi un pic mai slabe la build quality.

      (Citează)

  4. geretus:
    Asta e fix problema ta si putin cam irelevant pentru noi restul :) .
    Nici mie de ex nu-mi plac anumite radio-uri sau stiluri de muzica ( ma agita inutil) – dar n-as lega chestia asta de review-ul unei perechi de casti :) .

    In alta ordine de idei – ma tot uit si eu la ele de ceva timp . Mie mi-ar folosi cand tai iarba ( sau orice as mai face prin curte), pe bicicleta etc.Le consider insa prea scumpe pentru treaba asta – doar pentru ca nu mai am fir sa platesc diferenta intre 30-40-50 RON ( cat ar fi niste casti in-ear cu fir bunicele) si 549 RON cat sunt Galaxy buds…

    Cauta QCY T1 Pro – sunt excelente pentru pretul lor. Din pacate nu prea sunt disponibile in Ro, dar in 7-8 zile le ai de pe Ali.

    Sunetul e bun, singurul minus e ca nu ar avea ‘volum’ pe casca, trebuie sa-l aranjezi din telefon. Au insa play/pause/stop si next. Evident au microfon, incarcare wireless in carcasa etc. Calitatea fabricatiei e foarte buna.

    PS: QCY e brand Xiaomi.

      (Citează)

  5. Le-a folosit cineva la alergat? Ar sta in urechi in timpul alergarii?

      (Citează)

  6. Eu am Bose Soundsport Free de ceva vreme, pentru muzica sunt super, insa la video se aud cu delay si de asta ma gandesc sa le schimb. Acestea sunt ok pentru video?

      (Citează)

    • Mama mama, casti de 1000 ron sa se auda cu delay. Le spargeam capul alora de la Bose cu ele.

      Eu personal am terminat-o cu Bose din momentul in care QC35-urile pe care am dat o gramada de bani au inceput sa porneasca singure, out of the blue, consumand toata bateria. E un bug hardware arhicunoscut si nu prea ai ce sa-i faci. Si vorbim aici de casti luate special pt avion si folosite exclusiv acolo, deci nu frecate zi de zi. Sunt tipla.

      Adio Bose, raman cu Audiotehnica, Sennheiser sau Sony.

        (Citează)

    • salutare, am o pereche de Galaxy Buds, se aud foarte clar cand ascult muzica sau cand sunt in convorbiri, dar interlocutorul meu nu aude decat baraituri, pacanituri, etc. A mai patit cineva acest fenomen

        (Citează)

    • Poate e microfonul bulit.

        (Citează)

  7. Marius Popescu

    23/07/2019 la 2:47 PM

    Nu vad sensul in a purta așa căști pe strada doar pt a asculta muzica. Cumva încerci să fugi de realitate sa te ascunzi in propriile refulări… Inadaptabilitate. Mai ajungi și cu capul sub roțile tramvaiului sau ale vreunei mașini

    Iar legat de partea funcționării ca headset calling… Ținând cont de poziția microfonul fata de gura , nu știu ce să zic, sunt practic inutile daca in jurul tau sunt ai alte surse de zgomot sau alte persoane care discuta.
    Interlocutorul , practic, ii va auzi pe toți ceilalți mult mai clar decât pe tine

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus