un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Două detalii care arată de ce România este în situația în care este

26 Jul 2019  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

Două nebune îmbrăcate în călugărițe au împins un bărbat pe șinele de tren. N-a pățit nimic, că nu venea trenul chiar atunci, dar uitați amănuntul la care mă refeream: omul respectiv nu a depus plângere la poliție.

Băi, te împing unii în fața trenului și nici măcar plângere la poliție nu depui? Păi să ne mai mirăm atunci de faptul că oamenii nu sună la Poliției pentru diverse lucruri minore ce strică orașul și comunitatea, dacă nici măcar când te împing unii pe șine nu o fac?

Femeile alea, nebune fiind, s-au tot înjurat cu diverși prin oraș, au sărit la bătaie de câteva ori și au agresat o femeie pe stradă. Poliția le-a plimbat de colo-colo și a deschis câteva dosare, dar nu are autoritatea de a le ridica rapid de pe stradă, deși înțeleg că, după câteva zile, au fost într-un final internate la un spital de psihiatrie.

Apropo de asta, recent a fost un alt caz memorabil. Poliția l-a prins pe unul conducând beat și l-au sancționat conform legilor. Câteva ore mai târziu, omul s-a urcat la volanul altei mașini, în continuare beat, circula haotic prin oraș și a fost prins a doua oară de poliție în mai puțin de 5 ore. Poliția nu l-a putut reține nici măcar atunci, că nu le permite legea.

Prin filme mai vezi că pe unul beat îl țin polițiștii în secția de poliție până a doua zi, ca să nu-i pună pe alții în pericol până ce își revine din beție. Or fi doar filme, dar zău că nu-i rea ideea.

Așa și cu femeile din Vaslui. Sigur, ia amendă, ia dosar, dar ești liberă să pleci mai departe și să-l împingi pe unul în fața trenului!

Și oare când va avea loc în România o discuție serioasă despre toți nebunii care circulă pe străzi? Mergeți 30 de minute prin oraș și sigur îl vedeți pe unul care vorbește singur și se certă cu demonii săi. Așteptăm până împinge pe cineva în fața metroului, ca femeia aia de acum doi ani?


Câteva sute de oameni, poate o mie, au asistat gratuit la concertul Bon Jovi pentru că paznicii de la Palatul Parlamentului i-au lăsat să intre în grădina acestuia, de unde au văzut bine concertul.

Asta este România la 30 de ani după căderea comunismului: o țară în care în continuare pilele deschid orice ușă, inclusiv de la un obiectiv strategic precum Palatul Parlamentului.

Aceasta este definiția corupției. Oameni cu pile au avut acces la ceea ce alții cinstiți au plătit. Oamenii aceia sunt hoți. De fapt au furat, au “sărit gardul” și au intrat pe nedrept la un concert, în văzul tuturor. Jandarmii care asigură securitatea la Palatul Parlamentului sunt complici la o hoție, rol cu care probabil s-au obișnuit sub Carmen Dan.

Răspunsul Camerei Deputaților? Nu vă putem spune identitatea lor, că ar încălca GDPR-ul, și dă vine pe organizatori.  În primul rând că n-ar încălca GDPR-ul, că întrebarea are un interes legitim, și doi la mână chiar nu contează așa mult cum îi chema pe acei hoți. Mai important este cine și de ce i-a lăsat să intre acolo.

Camera Deputaților răspunde, însă, că ei protejează identitatea hoților. Asta nu-i musai de mirare, că protejează hoții la orice vot împotriva ridicării imunității parlamentare, nu doar acum, dar este de reținut cum se întâmplă lucrurile în văzul tuturor și cu tupeu “de borfaș”, cum spune cântecul.

Cei prezenți la concert ar fi trebuit să-i aștepte la ieșire și să-i scuipe în față. Măcar atât.

Apropo, cu gardul de la Palatul Parlamentului ce se mai aude? Când va fi dărâmat? Că Zgonea dădea primul ciocan simbolic în el pe vremea concertului The Wall, iar de atunci nu s-a întâmplat nimic. Ce-i drept, trăim vremuri când cei din Parlament își doresc garduri mai înalte, nu dispariția lor, că altfel s-ar putea să intre cetățenii peste ei, cu furci și torțe, ca în vremurile când te săturai de abuzurile clasei nobiliare.

Și dacă vreți, exemplu trei: sistemul cardului de sănătate este în continuare picat, iar Dăncilă l-a numit la șefia CNAS pe unul cercetat de DNA exact pentru nereguli în atribuirea contractului de informatizare a cardului de sănătate. Asta-i România.

    23 comentarii

  1. Inciți degeaba spectatorii plătitori către blatiști, la fel de bine ar putea fi flegmat și organizatorul care a preferat un amplasament mai ieftin decât o incintă mai ermetică.

      (Citează)

  2. Cred ca cea mai simpla solutie era, sa traga o prelata, fix in fata lor. Si mai vedeau fix p***a. Poate data viitoare or sa faca asa, sa inconjoare partea aia cu niste bannere gigant.

      (Citează)

    • Asta era bine daca se intampla fix inainte de concert, dupa ce se aseza lumea pe peluza.

      Oare cum au aflat ei cum va fi asezata scena si ca nu va exista o prelata ? Treaba parea organizata din timp, nu un mass pe Facebook.

      Chiar nu a avut nimeni curiozitatea sa verifice pe Instagram sau FB pe cei care au postat poze de la concert ? Sigur era cineva in peluza.

        (Citează)

  3. ala a fost concert?

      (Citează)

  4. Politia nu isi face treaba

      (Citează)

    • Asta intentionam si eu sa spun.Am cumparat ceva sh de pe un site, a fost ce am cumparat, doar ca fata de “aproape nou” era ceva uzat fizic si moral asa ca am facut plangere la politie. Raspunsul lor: nu e de competenta noastra.

        (Citează)

    • La asta ma gandeam si eu. Este a doua oara cand STS-ul da gres la identificarea unei locatii (dupa accidentul de avion din Apuseni) iar asta ma face sa cred ca ori au probleme tehnice ori nu se pricep. Apoi, politistii care au intervenit au cam frecat menta si n-au luat atitudine (puteau sa sara gardul si fara mandat sa arunce un ochi iar daca greseau se scuzau in fata omului care, daca era de buna credinta, nu le-ar fi zis nimic). Asa au asteptat …

        (Citează)

  5. ref la calugarite, ar fi inspaimantator sa traim intr-o tara in care Politia te “ridica rapid de pe strada” doar pentru ca esti “nebun”, sper ca intelege toata lumea de ce.

    ref la concert, da, este o magarie dubla: fata de noi pentru ca au avut acces doar casta de privilegiati pe bani publici si apoi fata de organizatori.

    al doilea aspect ma intereseaza mai putin, eventual se poate regla la judecata, insa primul e simptomatic pt tara intr-adevar

      (Citează)

  6. … ce-i drept, trăim vremuri când cei din Parlament își doresc garduri mai înalte, nu dispariția lor, că altfel s-ar putea să intre cetățenii peste ei, cu furci și torțe, ca în vremurile când te săturai de abuzurile clasei nobiliare.

    LOL

    https://streamable.com/dmuss

      (Citează)

  7. si eu as vrea sa mai eutanasiem din bolnavii psihic.

      (Citează)

  8. Ce treaba are Romania aici ? Nu trebuie sa generalizezi cazurile extreme si sa le legi de numele tarii sau poporului din care tu insuti faci parte.

      (Citează)

  9. Ai uitat de cazul cu fetita rapita ce a sunat la 112 chiar din casa rapitorului dand cate detalii a putut despre unde se afla. Rezultatul…nici unul. In era tehnologiei nu au fost in stare autoritatile sa o gaseasca si a sfarsit moarta. Daca nici dupa astfel de cazuri nu se schimba legi/proceduri…e clar.

      (Citează)

  10. Subscriu. Dar aparent aşa e moda printre “progresişti”. Asta nu face decât să creeze o imagina distorsionată mult faţă de realitate (şi relativ la alte ţări) şi în final face mai mult rău ţării pentru că îndeamnă mulţi oameni la emigrare creând mentalităţi distorsionate.

    Şi apoi care situaţie? Este drept, mai avem mult de parcurs, dar eu zic că suntem în cel mai înalt punct de după 89 şi economic şi social; astfel de articole nu sunt utile (sau îmi scapă utilitatea lor sau autorul nu ştie să le scrie pentru a le face utile), nu ne ajută să creştem şi mai mult ba dimpotrivă, ne dăunează după cum am scris mai mult.

      (Citează)

    • Mesajul meu era un răspuns pentru JeanValjean care spunea:

      “Ce treaba are Romania aici ? Nu trebuie sa generalizezi cazurile extreme si sa le legi de numele tarii sau poporului din care tu insuti faci parte.”

        (Citează)

  11. Da muta nene scena cau spatele la Casa oroikor si gata

      (Citează)

  12. plangere la politie, cred ca glumesti, esti trimis la plimbare ca oricum nu au ce sa le faca.

      (Citează)

  13. Ce crezi Radu ca se rezolva cu plangeri repetate la politie? Iti raspund din experienta proprie, mers prin tribunale 8 ani, si cheltuit ~10.000 EUR: nimic. (veri pe just.ro Andrei Potorac)

    Multi dintre voi se comporta ca si cum abia descopera cum e Romania, prin faptul ca experientele traite de altii nu au fost traite si de ei. Daca ar fi fost suficient sa intelegi cat de prost stau lucrurile din povestile altora, tara ar fi trebuit sa fie pustie deja.

      (Citează)

  14. dar de ce ti se pare normal ca zgomotul unui concert sa sara gardul catre vecinul?
    sau e ok cand e bon jovi dar nu mai e ok cand e adi minune la petrecerea din colt?

      (Citează)

  15. La Sibiu, acum cateva saptamani au intrat 3 malaci intr-un fast-food si l-au lasat pe unul intr-o balta de sange, l-au luat cu targa de acolo. N-a depus plangere, de frica sa nu pateasca din nou.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus