un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sezonul 3 din Jessica Jones este reușit

20 Jun 2019  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Jessica Jones sezonul 3 este foarte bun, mult mai bun decât sezonul 2, ceea ce face cu atât mai tristă despărțirea de universul Marvel de pe Netflix, toți super-eroii lor mergând de acum la viitorul serviciu de streaming Disney+.

Jessica Jones s-a dovedit din nou cel mai plăcut super-erou, o femeie cu probleme, care nu are chef să fie eroină, dar… trebuie. Serialul păstrează acel nu-știu-ce care pentru mine l-a făcut cel mai plăcut în concurența cu Luke Cage, Iron Fist și Daredevil; pur și simplu pare mai natural decât celelalte, iar Jones un super-erou mai credibil.

Și sezonul 3 a fost biiiiine făcut. În sezonul 1, Jessica Jones s-a luptat cu un criminal foarte puternic și înfricoșător, emblematic aș spune, dar sezonul 2 a fost mai slab, cu Jones deprimată, ceva încurcături cu maică-sa naturală care prinde puteri șamd. A fost complicat, toți actorii păreau că nu au chef de viață și asta s-a transmis și asupra telespectatorului.

Eh, în sezonul 3 am văzut un ton optimist care m-a făcut să urmăresc cu plăcere serialul. A fost entertaining. Jones se luptă cu alt criminal în serie, dar este și ea altă femeie. I-a trecut deprimarea, face ordine prin birou, ba chiar are o canapea nouă, plus că acum lucrează alături de poliție și vrea să strângă probe pentru a prinde criminalul, nu se duce să-i dea în cap chiar dacă știe că ar fi o idee proastă. De fapt, asta chiar duce la vreo două episoade destul de proaste în mijlocul sezonului, când Jones îl tot salvează pe criminal pentru că vrea să-l vadă condamnat pe cale legală, dar nimic nu-i perfect.

Intriga este însă complexă, bine construită de-a lungul episoadelor, cu o evoluție bună a personajelor, cu suficiente fire epice care avansează natural și se îmbină, uhm, bine. Chiar dacă serialul rămâne deschis pentru viitoare sezoane, Marvel și eroii lor mai mici au plecat de pe Netflix într-un mod plăcut.

Dacă vreți alt serial cu “strong female lead”, cum ar zice Netflix, uitați-vă la Good Girls, un fel de Breaking Bad cu femei.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus