un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Câteva articole interesante de citit astăzi – 9 iunie 2019

9 Jun 2019  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Despre Theodore Roosevelt Jr. Mi se pare că, oricât ai citi despre WW2, întotdeauna mai descoperi niște oameni extraordinari. Roosevelt Jr. era fiul președintelui american Theodore Roosevelt, cel aventurier și inspirația pentru teddybears. În timpul debarcării din Normandia, avea gradul de general de brigadă, dar a insistat să debarce pe plaja Utah de D-Day în primul val, alături de primii soldați. La 56 de ani, ajutat de un baston și înarmat doar cu un pistol, a fost cel mai bătrân participant la debarcare și singurul de acest grad care a ajuns în primul val. A coordonat de pe plajă lupta, iar când a venit valul doi, i-a așteptat cu informații complete. Fiul lui, apropo, debarca în același timp pe plaja Omaha. Erau alte vremuri, dacă descendenții unor familii bogate și cu multă putere politică făceau așa ceva.

Cum arată Notre-Dame din Paris acum. Au montat schele, se apucă de treabă.

Fotografii de la D-Day: unu, doi, trei.

Fotografii de la Cernobîl, făcute în 1986. Văd că scena cu curățarea acoperișului de către lichidatori a fost bine realizată în serial. Nu știam însă că majoritatea și-au confecționat cum au putut haine de protecție pentru că autoritățile n-au avut unele disponibile.

Burn-out-ul este acum un sindrom recunoscut oficial de medici. Apare din cauza stresului la muncă, se caracterizează prin epuizare și negativism față de muncă.

Slide-ul care a omorât 7 oameniCineva analizează cum o prezentare PowerPoint ambiguă a făcut ca nimeni să nu ia acțiuni concrete pentru a corecta o posibilă problemă ce ulterior a dus la distrugerea navetei spațiale Columbia. Un pic far-fetched, dar na…

PSD recunoaște că a făcut social media cu ferme de boți.

Martorii din piața Tiananmen se tem să vorbească despre evenimentele de atunci.

Poliția șterge din Google informații despre abuzurile agenților. Metehnele comuniste mor greu.

În Londra se va construit un infinity pool pe întreg acoperișul unei clădiri. Cică ajungi acolo cu ajutorul unei scări care iese din apă.

Mai mulți americani au murit împușcați în perioada 1 ianuarie – 6 martie 2019 decât la debarcarea din Normandia. Probleme uzuale cu armele.

Același judecător, același dosar, două sentințe complet opuse. Din greșeală, o contestație la o amendă a fost înregistrată de două ori la tribunal. A fost judecată de două ori, dar de același judecător și același grefier. Odată a anulat amenda, altă dată a menținut-o. Să mai spună cineva că astfel de contestații nu se tratează la întâmplare.

Un influencer cu 2,6 milioane de urmăritori n-a putut vinde 36 de tricouri. Unu la mână, mi-aș fi cumpărat singur tricourile dacă era necesar acel prag pentru a deschide apoi un magazin. Doi la mână, de ce este femeia aceea urmărită de așa mulți? O găsiți pe Instagram. Cum faci 2,6M cu 142 de fotografii?

Jupiter poate fi văzut cu binoclul în această perioadă. Este aproape și luminos.

Keanu Reeves este un mister. Dacă v-ați uitat la comedia Always Be My Maybe de pe Netflix, se pare că în realitate este opusul acelui rol.

Primăria New York ridică mai multe camioane de înghețată. Proprietarii lor au strâns de-a lungul anilor multe amenzi pentru parcat ilegal și încărcat alte reguli. Ce credeți, vom vedea vreodată așa ceva în București cu toate mașinuțele alea parcate ilegal care fac reclamă la videochat?

Un primar din Teleorman și-a pus numele pe monumentul eroilor din al doilea război mondial. Nu-i mare supărare, și primarii sunt eroi.

Record mondial la castele de nisip.

Borderlands 1 și 2 și o tonă de expansion-uri costă 6 euro.

Cătălin Nițu mi-a arătat clipul acesta și mi se pare genial:

Formula 1, cursa din Canada, începe diseară la ora 21.

  15 comentarii

 1. bine ai venit pe internet https://i.imgur.com/Ud3YXS8.jpg

    (Citează)

 2. La stirea cu judecatorul in primul.caz au fost probe, inclusiv filmarea, in al doilea nu. Pentru judecator au fost 2 cazuri diferite.

    (Citează)

  • Toată lumea citește doar titlul din știrea aia. E mai funny asa.

     (Citează)

  • Fix asta voiam și eu să comentez, bine că ați fost voi harnici.

   Totuși, detaliile din articol tot arată un sistem cu multe lipsuri. Faptul ca nu a fost judecatorul natarau nu inseamna totusi ca niste oameni (sau femei) nu au de alergat suplimentar din cauza erorilor de procesare.

     (Citează)

 3. In loc sa pui atat de multe linkuri, mai bine pui mai putine dar citesti articolele si scrii ceva care sens, iar linkurile chiar sunt la articolele alea.

    (Citează)

  • Asta-i din cauza ca a gresit omul 1 link la ala cu politistii?
   Nu esti cam exigent Marean?

     (Citează)

  • Mmm, cred ca ai dreptate, am fost cam de rahat. Bine, eu ziceam in general despre rubrica asta, era mai mult o observatie generala, nu neaparat despre articolul de azi, dar da, presupun ca as putea sa imi tin gura si sa nu mai citesc rubrica daca ma nemultumeste.

   Asa ca imi cer scuze, my bad.

     (Citează)

  • Le citesc pe toate cu atenție și notez într-o listă pe cele care mi-au plăcut pentru acest articol de duminică.

     (Citează)

 4. Interesante linkurile, mai multe au semnificatii, multumesc.

    (Citează)

 5. nivelul extrem de radiatii de la Cernobyl a fost depasit doar de nivelul de prostie a celor care dadeau ordine in URSS.

    (Citează)

 6. Legat de primul articol, era o rușine maximă sa nu participi activ la WW2 ca și bărbat, de aceea au murit o groaza de fii de generali și oameni mari de stat.Donitz, care a fost numit de însuși Hitler ca și succesor, a pierdut 2 fii in ww2, de ex.

    (Citează)

 7. Ce aiurea, să supraviețuiești debarcării în Normandia și să mori de infarct.

  Poliția își șterge urmele și de pe bloguri, link-ul este pentru castelele de nisip.

  Tanti aia are mulți următori cumpărați iar pe restul nu îi interesează ce vinde ea. Plus că e urâtă.

    (Citează)

 8. Ce gheare are tipa aia care nu a reusit aia sa vanda 36 de tricouri… gretoase!

  Cu 2 milioane de followers si n-a reusit sa vanda 36 de tricouri. Sa zicem ca avea1,5 milioane de followers falsi, cumparati, etc, dar nici cei reali nu au cumparat ca s-o ajute? Mare “influencerita”!

    (Citează)

 9. Keanu va fi si in Cyberpunk 2077 :D

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus