blog demisec cu note fine de tehnologie

Robotesc și la canalul de YouTube.

Comic Con a fost arhiplin (și iată noutățile prezentate acolo)

28 May 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE, TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Am rămas plăcut impresionat de Comic Con. Poate ați văzut turul prin pavilionul expozițional (dacă nu, l-am pus din nou mai jos), iar pe acolo impresia celor din jurul meu era că evenimentul este un pic mai mic decât cel de anul trecut. Nu avem date statistice, dar ochiometric standurile păreau cu 5-10% mai mici.

Dispăruseră câțiva expozanți din 2018, dar apăruseră alții noi în schimbul lor. Chiar nu știam dacă va fi mai de succes sau nu față de anul trecut.

Ei bine, am fost și sâmbătă pe acolo, după o plimbare prin Herăstrău, mai degrabă ca să mâncăm la food truck-urile din fața Comic Con. Era mai multă lume decât am văzut vreodată la Romexpo până acum.

Afară, la mâncare pe iarbă și la mese, erau foarte mulți oameni, câteva mii pe puțin, iar înăuntru erau om lângă om. Nu aveai loc să arunci un ac, nu se mai vindeau bilete, abia aveai loc să te strecori printre cei prezenți. Mult cosplay, lumea cumpăra tot felul de tricouri, figurine, cărți și accesorii, se jucau Animaterra, se stătea la coadă la autografe de la actorii care au venit. Nu era nici un stand gol, ba chiar la Samsung fanii se întâlneau cu Mikey Hash și era extra-plin.

Luând în considerare că un bilet pentru sâmbătă a costat 65 de lei, iar asta îți oferea doar acces în pavilion (plăteai tot ce cumpărai, iar pentru un autograf de la actori mai plăteai minim 40 de lei, chiar mai mult dacă voiai și fotografii), succesul Comic Con pare și mai mare. Sunt curios cum va fi cel din Cluj (18-20 octombrie).

Am văzut-o de la depărtare pe Carice van Houten, interpreta personajului Melisandre din Game of Thrones. N-aș fi recunoscut-o nici dacă-mi bătea la ușă. În serial pare înaltă, cu acel păr roșu lung și fața albă. În realitate are 1,65 metri, pare silfidă, păr brunet până la umeri, ochelari mari.

Mi s-a părut însă ciudat că majoritatea companiilor parcă nu aveau un mecanism prin care să profite de toți acești vizitatori. Doar HyperX vindea produse și avea un număr mic de repere. Restul, însă, nu făceau nimic. Adică eMAG a participat pentru prima oară la o astfel de expoziție și eu, în locul lor, aș fi dat pe loc niște vouchere de comandă (3% reducere doar astăzi!) sau măcar aș fi pus acolo un infochioșc de pe care să comande lumea. Asus a expus niște laptopuri noi, dar ar fi putut să dea și niște vouchere de 100 de lei discount pentru achiziția lor. Majoritatea expozanților nici măcar nu colectau emailuri într-un fel sau altul pentru a trimite apoi newsletter-uri.

Am văzut câteva produse noi acolo. TP-Link prezenta noua serie Archer A de routere care vor fi găsite în retail-ul tradițional, în special la Altex și Media Galaxy.

 • Archer A6 – 199 lei, are wifi 867+300 Mbps
 • Archer A7 – 349 lei, are wifi 1300+450 Mbps, compatibilitate OneMesh.
 • Archer A9 – 489 lei, are wifi 1300+600 Mbps
 • Repetorul RE300 – 189 lei, wifi 867+300 Mbps.

RE300 pare una dintre cele mai bune soluții de repetor wireless de pe piață, dacă doriți să extindeți o rețea într-o zonă a casei unde nu aveți semnal (sau în curte/garaj).

OneMesh este răspunsul lui TP-Link la funcția AiMesh de pe mai multe routere Asus. Cu OneMesh, momentan disponibil doar între Archer A7 și repetorul RE300, acestea sunt conectate ca într-o rețea mesh, utilizatorul trecând rapid dintr-o zonă de acoperire în alta. La pachet, costă mai puțin decât o soluție mesh dedicată și includ mult mai multe opțiune de configurare. În curând TP-Link va extinde funcția pe mai multe modele.

La Asus am văzut noile laptopuri Strix Scar III și Strix Hero III. Acestea au fost proiectate împreună cu BMW Designworks Group și mi-a plăcut iluminarea multicoloră de pe fund, lumina ieșind discret de sub laptop și conturându-l pe masă.

Teoretic un model este mai potrivit pentru FPS-uri și altul pentru jocuri MOBA, dar în practică hardware-ul este practic același și urcă până la NVIDIA RTX 2070 cu 8 GB RAM și procesor până la Core i9-9880H, iar pe variantele de 15,6 inchi poate fi pus ecran de 240 Hz refresh.

Ambele vin și cu o cheie NFC numită ROG Keystone. O atingi de laptop într-o mică decupare laterală făcută în acesta și începe un joc de lumini, iar cheia îți transferă în laptop setările tale pentru software-ul Asus inclus și dă acces la un drive ascuns, dacă vrei să faci așa ceva.

Nu i-am înțeles exact rolul. Dacă împrumuți cuiva laptopul tău, bănuiesc că nu-ți va modifica în totalitate setările. Dacă sunt mai mulți utilizatori pe același laptop sau vrei un drive ascuns, are Windows 10 funcții pentru useri diferiți, nu trebuie un accesoriu NFC, o carcasă modificată și creșterea de preț, chiar dacă minoră, cu care vin acestea. Pare mai degrabă că Asus a considerat că utilizatorii laptopurilor vor să simtă că “bagă cheia în contact” și să le ofere un joc de lumini cu această ocazie.

La standul eMAG am văzut televizorul/monitorul Omen by HP Emperium 65, de 65 de inchi în diagonală. Este un monitor certificat G-Sync Ultimate, singurul de această diagonală și unul dintre puținele certificate Ultimate, cu display HDR1000, rezoluție nativă 4K la 144 Hz, USB 3.0 și local dimming cu 384 de zone. Costă 25.000 de lei și include soundbar-ul în acest preț.

Sunt două în România, cel deschis la Comic Con și cel nou din site-ul eMAG. Așteptăm resigilatul.

La standul Wacom am văzut noul laptop Acer Predator Helios 700 cu tastatură glisantă. Tragi de ea spre tine, primești un suport mai confortabil pentru încheietura mâinii, iar prin spațiul eliberat se mișcă mai bine aerul pentru a răci totul. Este un model “dur”, are RTX 2080, procesor Core i9-9980, tastatură MagForce cu switch-uri analogice, adică contează presiunea cu care apeși.

  15 comentarii

 1. Radule pentru un blog de tehnologie …nu ai zis nimic despre Rabla 2019 pentru Electrocasnice…pacat.

    (Citează)

 2. Și la Buchatest Tech Week era la fel de plin, mai ales că a fost intrarea liberă. Cei de la Quickmobile aveau o roată a norocului unde dădeau prostioare și se făcuse ditamai coada.

  Nu prea am văzut imagini cu Cosplays. Ai idee ce # a avut evenimentul?

    (Citează)

 3. Leonard Serban

  28/05/2019 la 7:19 AM

  Mie mi s-a părut mai slăbuț organizat și prezentat ca anul trecut. În plus, înainte de “actors panel”, băgau 2-3 trailere (la fel ca pe youtube), apoi 5-6 reclame de la Kaufland. Am numărat o tură și am ajuns la 8 reclame la Kaufland una după alta. Apoi câteva trailere…
  Plus că nu s-au mai acordat vouchere mai deloc. Anul trecut am plecat de la Comic-Con cu o droaie de pliante de vouchere sau diferite mici premii.
  Ce mi-a plăcut, a fost zona de langă Bloggers Lan Party, parcă organizată de Crazy Wolf. Aia cu acele “bean bags” între ghivecele cu copăcei.

  Totuși, nu cred că mai merg la anu.

    (Citează)

 4. The Gadgetist:
  Și la Buchatest Tech Week era la fel de plin, mai ales că a fost intrarea liberă. Cei de la Quickmobile aveau o roată a norocului unde dădeau prostioare și se făcuse ditamai coada.

  Nu prea am văzut imagini cu Cosplays. Ai idee ce # a avut evenimentul?

  incearca aici #comicconromania

    (Citează)

 5. Radu, daca vei avea vreodata ocazia/timpul sa faci un review cu RE300, l-as citi cu placere.

    (Citează)

 6. singura chestie care m-ar fi interesat ar fi fost Carice van Houten (mai precis sanii ei) dar presupun ca nu s-a dezbracat, deci nu am pierdut nimic

    (Citează)

 7. nu e nimic de spus
  “Fondul alocat pentru această sesiune a programului a fost epuizat.”

    (Citează)

 8. Au pus pret mare la bilete, nu ma asteptam sa fie atat de aglomerat.

    (Citează)

 9. Cand faci un review lui Helios 700?

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus