un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Câteva articole interesante de citit astăzi – 12 mai 2019

12 May 2019  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Singurul test complet al unei rachete nucleare a fost făcut acum 57 de ani. Un submarin american a lansat o rachetă nucleară balistică ce a explodat într-un atol din Pacific. Este singura dată când a fost testată o astfel de rachetă inclusiv cu focos nuclear la bord și detonație.

O femeie povestește cum a câștigat The Mongolian Derby. Este o cursă de 1000 de kilometri, în Mongolia, de-a lungul căreia trebuie schimbați 25 de cai pentru a nu-i obosi. Este foarte solicitantă pentru călăreți, mai puțin de jumătate ajung la final. Articolul m-a făcut să vreau să citesc întreaga carte sau ce-a scris despre asta.

Un judecător și secretar de stat în MJ spune că femeile nu sunt bune în Justiție. Motivația mi se pare că trădează niște frustrări sexuale acumulate într-o viață întreagă. Este ceva despre cum femeia magistrat are puține “opțiuni de cuplu” și poate primi o ofertă de nerefuzat de la un bărbat potent financiar, iar apoi ea se obișnuiește cu un nivel înalt de trai, prieteni influenți, bijuterii și haine de firmă, iar acel bărbat o are deci la mână și-i poate solicita anumite decizii judecătorești pentru că acesta a fost de la început planul său.

Poliția din Los Angeles a găsit peste o mie de arme de foc în casa unui cetățean. Unii sunt hoarderi de prostii inutile, alții de arme.

The yips. Un termen despre pierderea capacității sportivilor de a face mișcări fine, manifestată prin mișcări involuntare în momente de concentrare maximă. Pentru mulți, este sfârșitul carierei, nu se știe ce cauzează această problemă și nu are o soluție. Dacă știe cineva termenul în română, să mi-l spună și mie.

De ce ne plac teoriile conspirative. Și despre creșterea lor de la niște nebuni pe care nu-i băga nimeni în seamă și până la cele mai înalte niveluri ale politicii și societății.

Etiopienii sunt cel mai prost plătiți angajați din industria de haine. În fabricile de acolo se câștigă în medie 26 de dolari/lună, deci cam 1 dolar per zi. Obișnuiam să zic, la mișto, “doi dolari pe zi”, dar văd că realitatea este mult mai sumbră.

Nu vă puneți cu fanii lui Taylor Swift. Cineva a spus, într-un tweet, că nu-i place ultimul cântec T.S. și apoi s-a rupt cerul.

Oamenii se întreabă de ce finala Europa League are loc în Baku, Azerbaijan. Și pe bună dreptate, că e mult mai greu de ajuns acolo.

Un grănicer era și criminal în serie. Nu se știe exact de ce, dar măcar puteți citi cum a fost prins.

Cernobîl, pe HBO, este o mini-serie bună.

O rețetă de pui teriyaki la cuptor.

Cursa de Formula 1 de la Barcelona are loc astăzi, la ora 16:10. Bottas pleacă din pole-position.

Cum arată un penthouse de lux în Four Seasons din New York:

  17 comentarii

 1. 2 arhitecti ca sa faca un apartament, care costa pe noaptea mai mult decat castigam noi intr-un an? Lumea e plina de idoti care nu au ce face cu banii castigati prea usor.

  Judecatorul acela nu abereaza prea mult, are sustinerea tuturor cazurilor de femei abuzate care au ramas langa cel care le abuza.

  Poate omul se pregatea pentru apocalipsa cu zombies. Sau facea si el un ban cinstit cu un comert care este legal in SUA.

  Ce treaba au Europa League, Eurovision cu tari care nu sunt in Europa? Ne-am umplut de imbecili care permit prea multe batai de joc la adresa unor chestii evidente.

    (Citează)

  • Ai un procentaj bun astazi, Gaelex, ai reusit sa scrii doar 3.5 prostii in 4 paragrafe, deci 12.5% din comentariul tau nu e “I hate everything”.
   Keep up the good work!

     (Citează)

 2. “Fosta judecatoare Geanina Terceanu spune ca Borcea i-a lasat in geanta 10.000 de euro: Am crezut ca banii erau pentru ca ne-am placut reciproc”

  Probabil că moșul ăla sinistru ajuns secretar de stat mai știe câte una alta.

    (Citează)

 3. Foarte interesant articolul despre granicerul criminal. Pacat ca nu ajunge la o concluzie, decat, poate, aceea ca, intr-o tara cu atatea arme de foc, un individ care o ia razna poate sa faca oricand multe victime

    (Citează)

 4. Reportajul Recorder de la Mitingul PSD din Iași ar trebui sa fie prima știre de pe ziua de azi:
  https://recorder.ro/mitingul-de-la-iasi-ne-uram-si-asta-e-tot-ce-mai-conteaza

    (Citează)

  • Mersi. Îl așteptam că pe GOT S08E05!

     (Citează)

  • N-am urmărit cu mare atenție.

   Mi se pare că lucrurile s-au așezat pe un făgaș clar. Există oameni care vor susține PSD-ul din convingere, alții pentru 50 de lei, alții care vor face mișto de ei șamd.
   Astfel de reportaje mi se pare că doar confirmă cele de mai sus.

     (Citează)

 5. Mădălina Pavăl a scos o melodie nouă: https://www.youtube.com/watch?v=vNR1ZLrKHkk

    (Citează)

 6. Primul episod din Cernobîl mi se pare ca realizare cinematografică de nivelul GOT. Aștept ep 2 pt confirmare!

    (Citează)

 7. Reportajul Recorder de la Mitingul PSD din Iași ar trebui sa fie prima știre de pe ziua de azi:

  Nu prima, ci exact ultima. Sau mai bine Shift + Del. Recorder dezinformeaza masiv.

    (Citează)

 8. Man, seria Cernobil este foarte buna, nu doar buna!

    (Citează)

 9. Marean:
  Ai un procentaj bun astazi, Gaelex, ai reusit sa scrii doar 3.5 prostii in 4 paragrafe, deci 12.5% din comentariul tau nu e “I hate everything”.
  Keep up the good work!

  Cum dau “like” acestui raspuns? :))

    (Citează)

 10. Marean:
  Ai un procentaj bun astazi, Gaelex, ai reusit sa scrii doar 3.5 prostii in 4 paragrafe, deci 12.5% din comentariul tau nu e “I hate everything”.
  Keep up the good work!

  @Marean: Râde ciob de oală spartă.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus