un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube.

Am descoperit că Philips Hue are și aplicație de Windows

22 May 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

23 comentarii

Știu, am descoperit apa caldă probabil la multă vreme după ce a fost lansată aplicația. Am trei becuri Philips Hue montate în cameră. Le-am luat cândva cu gândul că le micșorez intensitatea și le schimb culoarea în anumite momente când vrei lumină, dar nu puternică, de exemplu când mâncăm sau intrăm în atmosfera de Crăciun șamd.

So far so good, deși aplicația oficială Philips Hue de telefon este cam simplă, integrarea cu Google Assistant mai scârțâie și ar cam fi nevoie de întrerupătoare inteligente în sistem, că nu mai poți comanda becurile dacă le-ai tăiat de tot curentul când le-ai stins din întrerupătorul din perete.

Recent am aflat însă că există și aplicație de Windows 10 (și de Mac OS) pentru Philips Hue, numită Hue Sync. Asta este o veste bună pentru că, în timp ce lucrez la PC, poți schimba rapid becurile după dorință, mood, aplicație, chef șamd.

Aplicația s-a instalat rapid, dar mi-a cerut să creez un Entertainment Area. Singura problemă este că o astfel de zonă se poate face doar din aplicația de telefon, dar am rezolvat acolo din câteva clickuri (practic, am pus toate becurile din cameră într-o zonă și am indicat ce poziție au în cameră).

Din Windows, pot regla acum culoarea și intensitatea becurilor. În plus, pot activa sincronizarea becurilor cu muzică, jocuri sau video, câtă vreme rulează din același PC. Muzica a mers direct cu Spotify, dar de fapt cred că aplicația interceptează sunetul și probabil va merge cu orice aplicație.

Pentru jocuri și video, aplicația interceptează ecranul și, în funcție de culorile acestuia, modifică și becurile din tavan. Asta este de fapt ideea aplicației, de aceea se numește Hue Sync.

Problema aplicației este că nu ai acces la scenele predefinite de tine în aplicația de telefon. Vine ea cu câteva scene, dar nu le poți avea pe ale tale și nici nu poți modifica individual fiecare bec. Tot îmi este utilă, dar mi-ar plăcea să văd că producătorii de hardware nu uită și de PC-uri atunci când dezvoltă aplicații de mobil. Ca alt exemplu, YouTube Music are aplicație de mobil, dar nu de desktop; aceeași problemă o am și cu Google Assistant, mi-ar plăcea o aplicație de Windows.

A trecut un an de când Philips Lightning s-a redenumit în Signify, apropo. 

  23 comentarii

 1. Dacă nu ai un Google Home în camera respectiva poți să încerci comezi vocale cu Alexa de pe PC.

  http://bit.ly/2YGMNyU

    (Citează)

 2. Eu folosesc Huetro inca de pe cand aveam telefon cu Windows.

    (Citează)

 3. Eu merg pe KASA de la TP link si am 3 becuri inteligente ( 2 color si 1 cu lumina calda si rece ) + 1 prize + un intrerupator.
  Le folosesc fie prin aplicatia KASA fie prin google home mini (2 buc)
  HUE e scump.

    (Citează)

 4. Am fost foarte mare fan Philips HUE pana saptamana trecuta cand am vrut sa mai instalez un birdge pe acelasi cont ca sa le controlez din aceeasi aplicatie.

  Ei bine, am costatat cu foarte multa surprindere ca:
  1. pe aceleasi cont de Philips HUE nu pot avea decat un singur bridge. Nu suporta doua
  2. drept urmare integrarea cu Google Assistant o poti face numai prin niste workarounduri pe care inca nu le-am pus in practica.

  Motivul am inteles ca ar fi ca API-urile de la Philips nu stiu sa aiba 2 bridgeuri pe acelasi cont.

    (Citează)

  • De ce ti-ai mai cumpara inca un bridge? Imi e greu sa cred ca ai peste 50 de becuri, lampi, lumini de outdoor, benzi led astfel incat sa iti mai iei unul.

     (Citează)

  • Settings, hue bridge, add new bridge. Pe aplicația de Android philips hue.

     (Citează)

 5. Asta cu controlatul becului de pe telefon sau de la calculator mi se pare fitza. Iti ia 10 secunde sa ajungi la intrerupator.

    (Citează)

  • Cam tot ce presupune ergonomie si design e fita. O lungă perioadă de timp, oamenii au trăit in peșteri, ceea ce poate fi ok pt unii si acum, cât timp nevoile de baza le sunt asigurate. Nu judec, chiar ii apreciez pe cei cu simple needs dar eu gasesc util controlul la distanță pt diverse, nu doar pt lumini.

     (Citează)

  • daca ma trece cacarea dupa ce am stat 2 ore in trafic, alea 10 secunde fac diferenta intre viata si moarte, plus ca aceste becuri se aprind singure cand ma apropii de casa si se sting singure cand plec de acasa pe baza locatiei telefonului. Fetita mea de 5 ani nu ajunge la intrerupatoare dar cu google home controleaza toate becurile din casa. Televizorul cu ambilight sincronizeaza becurile din living si parca a fost mai frumos finalul de la GOT cu lumina de ambianta creata de philips.
   Da poti sa traiesti fara aceste becuri, dar parca viata e mai frumoasa si mai colorata cu ele.

     (Citează)

  • Eu le folosesc pentru ceva mai simplu. Stau la birou și reglez intensitatea din aplicații în funcție de nevoie, că uneori vrei 20% lumină ca să vezi ce mănânci, altădată vrei un bec roșu și unul albastru ca să ai ceva lumină ambientală șamd.

   Nu e vorba doar de on-off din întrerupător.

     (Citează)

 6. Am instalat de ceva vreme aplicația, dar nu am înțeles de ce insistă doar pe zona de entertainment area și nu pot porni și opri becurile dintr-o anume cameră așa cum fac din aplicația de mobile. Adică pur și simplu să pot porni un anume bec din dormitor șamd.
  Așa că nu am folosit-o niciodată. De ce nu ai duce logica din aplicația mobile în cea desktop mi-e greu să înțeleg.

    (Citează)

  • E problema Philips, aplicația aia este de entertainment (pentru sync), nu de control. Nici mie nu-mi place că mulți producători ignoră partea de Windows de parcă am sta și acasă non-stop cu telefonul în mână.

     (Citează)

 7. Eu am ales Nanoleaf Aurora și sunt foarte mulțumit de ele. Am control de pe telefon, Google home mini, ulterior și de pe telecomandă lor. Le-am ales că poți schimba și decorul încăperii puțin cu ele.

    (Citează)

 8. Eu folosesc OpenHab ca unitate de control si pot intra pe interfata web si am toate setările plus ca pot pune si NodeRed pentru automatizări

    (Citează)

 9. Sincronizeaza lumina cu aplicatia Sleep Cycle alarm clock, găsita pe reddit

    (Citează)

 10. Poate isi au rostul lor dar eu unul nu il vad….cum zicea cineva mai sus. Imi ia mult mai putin timp sa ma duc la variator (intrerupator) sau pentru lumini colorate am un bec difuz multicolor cu telecomanda sub polita de la pat, iar telecomanda e langa pat….deci daca e vb de atmosfera/futai doar iau telecomanda si dau pe ce intensitate/culoare vreau..etc

    (Citează)

 11. GabrielG:
  De ce ti-ai mai cumpara inca un bridge? Imi e greu sa cred ca ai peste 50 de becuri, lampi, lumini de outdoor, benzi led astfel incat sa iti mai iei unul.

  Nu am peste 50 dar am mai multe case :)

    (Citează)

 12. Iulian: Nu am peste 50 dar am mai multe case :)

  Bine baa, l ai lovit în moalele capului cu asta :))
  Acum o sa te ia la rost ca de ce ai pune hue in 2 case diferite

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus