un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Super Bowl 2019 a fost mișto, în ciuda scorului mic

5 Feb 2019  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

M-am uitat la Super Bowl 2019 și am fost încântat de ce am văzut, în ciuda scorului mic. Meciul s-a terminat 13-3 pentru Patriots, după ce 80% din partidă scorul a stat la 3-3. Prin comparație, cel de anul trecut s-a terminat 41-33. Super Bowl 2019 a devenit meciul cu cele mai puține puncte din istorie.

Mi-a plăcut pentru că, în ciuda scorului mic, meciul a fost disputat, cu faze spectaculoase. Am văzut apărări foarte bune, dar și pase spectaculoase în atac; singura problemă a meciului a fost că atacurile n-au ajuns și după linia de touchdown.

Mi-a plăcut și întreg spectacolul de pe lângă meci. Americanii se pricep la spectacol, e clar asta, de la introducerea partidei, foști jucători pe teren, imn, cântec, soldați, ceremonia aruncării monedei șamd. La Super Bowl ai motive bune să vezi pre-show-ul; la fotbal, de exemplu, dai pe meci cu 4 minute înainte de fluierul inițial.

Mă gândeam și la următoarea treabă: Tom Brady are 6 inele de campion SuperBowl, deja nu-i mai încap pe o singură mână. M-am uitat într-un top de Wikipedia și este singurul jucător cu acest record. Există oameni cu mai multe inele, dar au făcut parte din staff-ul echipelor campioane, nu din jucători.

A rulat într-o pauză un clip oficial NFL, cu mulți jucători care încep să joace fotbal într-o sală de bal. Brady îi spune unuia “hold my rings”, îi dă un pumn de inele și se bagă și el la joc; acum are un inel în plus, este cel mai de succes jucător din istoria NFL, are cele mai multe prezențe în finală și cele mai multe victorii. Ca să fie totul complet, este căsătorit și cu Gisele Bundchen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

Mi-au plăcut și câteva reclame. Cele mai reușite mi s-au părut cele Amazon, dar mi-au plăcut și Bud Light și referințele la filme vechi din reclamele la Walmart și Stella Artois. În rest, am văzut reclame normale cu tente de amuzament și vedete aruncate prin ele, cu mai mult sau mai puțin succes. Am văzut și două reclame anti-roboți care iau joburi, interesant

Iată un top cu reclame:

Și cea Walmart:

Și rezumatul oficial NFL pentru întreaga partidă:

Și concertul Maroon 5 și invitați de la pauză:

Și clipul cu 100 years:

    11 comentarii

  1. nu stiu ce iti place la amatorii astia, de la jucatori pana la arbitrii. am vazut o gramada de henturi nesanctionate, am schimbat repede canalul.

      (Citează)

  2. Si de CTE nu zicem nimic?
    70% din jucatori cica ar fi afectati.

    Cei care urmariti si platiti (direct/indirect) puneti umarul la “macelaria” umana.

      (Citează)

  3. Realizezi ca nu exista “Super” bowl. Nu exista decat un singur “bowl” si in nici un caz nu este super.

    Daca baietasii astia au curaj, sa ii vedem la rugby impotriva All Blacks, care sunt cea mai jenanta echipa din campionatul mondial. Sau macar impotriva Dinamo, ca sa aiba niste sanse cat de cat.

    Fotbalul american este la fel de fake ca wrestling-ul, alta imbecilitate “mondiala” care exista doar in SUA. Sa ii duca la lupte greco romane, sa ii vedem cum plang dupa mami mai repede decat Mircea Badea.

    Americanii au inventat o gramada de sporturi “mondiale” la care sunt unici pentru ca nu au nici talentul si nici priciperea sa participe la fotbal, rugby, lupte etc. Asta se vede pana si in Rocky II, unde Stallone tragea pe forta bruta si alerga pe trepte, Drago folosea toate avansurile stiintei.

      (Citează)

    • Adevarul e ca mult mai misto la fotbal , mai ales la noi unde auzi tot repertoriul de injuraturi. Sa nu mai zic ca si ai nostri cam pacalesc fotbalul, tot un fel de fake e…

      Ei merg la relaxare, cu familia, e un spectacol. In sport nu ar trebui sa fie loc de injuraturi si rasisim. Mi-ar placea sa-mi duc si eu copiii la noi la orice meci, ca e fotbal, handbal, hokey, etc, dar ce vede acolo?

        (Citează)

    • Realizezi ca “super bowl” e doar numele finalei, si n-are nici o conotatie mondiala sau internationala?

      Fotbalul american e fake? Tocmai vorbea cineva mai sus despre CTE si cati jucatori sunt afectati.

      Americanii au inventat sporturi pe care le joaca doar ei, ca sa se proclame campioni mondiali? D-aia ruleaza fin la toate olimpiadele?

      Nu ma intelege gresit, ii urasc si eu pe americani cu cultura lor de cacat, dar ce incerci tu sa spui e de-a dreptul prostesc.

        (Citează)

    • Ruleaza asa de fin ca ii fac rusii, chinezii, romanii din toate pozitiile

        (Citează)

  4. Fotbalul american e cel mai insipid sport. Ce ar putea sa-ti placa la el, daca nu esti american si n-ai crescut de mic cu asa ceva?!

      (Citează)

  5. Vorba lu’ Ronaldo ( ala vechi si gras) de ce il cheama fotbal daca nu e minge si nu se foloseste piciorul. ( traducere aproximativa din portugheza braziliana in engleza si dupa in romana)
    Alguém pode me explicar por que chamam esse esporte de futebol se isso não é uma bola e não jogam com o pé?

      (Citează)

  6. mai bine bagi un Voluntari – Chiajna sau Botosani – Sepsi…

      (Citează)

  7. L-ai vazut live. Unde.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus