un blog de Radu Dumitru

Canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru și youtube.com/NwraduBlog ••• Știri despre Ucraina

Noile laptopuri Huawei arată bine și includ plăci MX250

27 Feb 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Huawei își va prezenta noul P30 sau cum se va numi el pe la finalul lunii martie, așa că la MWC Barcelona am văzut două noi laptopuri MateBook și m-am uitat la câteva telefoane Honor.

Laptopurile arată bine. Cel mai performant dintre ele, Huawei MateBook X Pro, are carcasă integral metalică, o grosime de 14,6 mm și 1,33 kilograme, un ultrabook adevărat. Are și un design pe care l-am mai văzut pe un ultrabook Asus, adică două difuzoare dispuse de-o parte și de alta a tastaturii, ceea ce oferă un sunet mai puternic și mai plăcut decât soluția alternativă cu difuzoare orientate în jos.

MateBook X Pro are un ecran de 13,9 inchi cu aspect 3:2 și rezoluție 3.000 x 2.000 pixeli, ceea ce poate părea un pic extrem. Ecranul este tactil, deci acoperit cu sticlă, adică glossy. Pentru a-i păstra marginile cât mai mici, webcam-ul a fost mutat de pe ecran între tastele F1-F12 de pe tastatură. Chiar arată ca o tastă, o apeși și escamotează camera de acolo.

Ca hardware, ai procesoare Intel Core i5-8265U sau Core i7-8565U, 8 sau 16 GB RAM, stocare pe SSD tip PCI-Express. O noutate a generației, pe lângă trecerea la acest ecran de rezoluție mare, este prezența unei plăci video dedicate NVIDIA MX250 cu 2 GB memorie video. Huawei MateBook X Pro este printre primele laptopuri cu chipset MX250, acestea fiind nou lansate. Eu sunt încântat de MX150, ajută vizibil în codarea video dacă faci astfel de lucruri și-ți permite să te joci câte ceva pe laptop, iar MX250 cu siguranță este și mai performant.

Touchpad-ul este de mari dimensiuni, tastatura are taste mari și bine spațiate. Porturile sunt puține la număr, un USB în dreapta, două USB-C în stânga și am impresia că cel puțin unul dintre ele este de fapt un Thunderbolt 3. Autonomia promisă a bateriei este “full day”, chiar 12 ore de redare de filme Full HD.

MateBook X Pro vine și cu funcția avansată de sharing cu telefoane Huawei compatibile, când este mult mai simplu să schimbi imagini, fișiere, contacte, screenshot-uri și altele între laptop și telefon. Per total, mi-a plăcut laptopul, problema este că prețurile sunt între 1.600 și 2.000 de euro.

O variantă mai ieftină este MateBook 14. Arată similar, tot o carcasă metalică, tot un ecran cu margini foarte înguste, dar rezoluția este 2.160 x 1440 pixeli. Aceleași procesoare, aceeași placă MX250, 8/16 GB RAM, 512 GB stocare internă, singura diferență imediat vizibilă este la porturi (două USB-A, un HDMI și un USB-C) și la aspect, unde lipsesc difuzoarele orientate în sus despre care vorbeam anterior.

Nici miniaturizarea nu a mai fost la fel de eficientă. MateBook 14 are 15,9 mm grosime, 1,53 kilograme masă.

  11 comentarii

 1. Da’ spyware includ?

  Oricum, Macbook – MateBook ~ Adidas – Adibas ;)

    (Citează)

 2. Vai ce sexy e camera aia ascunsa in buton. Presimt un nou trend lansat. Macar asa nu-si mai acopera Zuckerberg camera cu leucoplast.

    (Citează)

  • Inclusiv cei care lucrează la producătorii de laptopuri își blochează camerele, ceea ce mi s-a părut ciudat.

     (Citează)

  • Ce e mai puțin sexy la poziționarea asta, e faptul că cel cu care vorbești se va uita fix la părul tău din nas… :D

   Și ca să compensăm și cu ceva sexy, aș aminti butonul de power cu cititor de amprentă integrat, care îți citește amprenta încă din faza de stand-by când îl atingi, și o folosește două secunde mai târziu pentru a te trece de lockscreen-ul din Windows…

     (Citează)

  • Dell pe XPS au pus camera in partea de jos a ecranului, din acelasi motiv (rama mai subtire sus) si mi se pare mai buna perspectiva. Pentru ca e la jumatate pe verticala, intre pozitia fetei cand scrii pe tastatura si si cand te uiti la ecran, fata de eterna privire in jos ca nu ma uitam niciodata in camera. Diferenta se vede clar cand faci un video call cu vreo 4 si ii vezi unul langa altul cu diverse pozitionari ale camerei.
   Ce-i drept cu ea pe ecran poti controla foarte fin si usor pozitia prin mișcarea ecranului, la asta pe tastatura nu stiu cum arata perspectiva si nici cum poti ajusta pe verticala.

     (Citează)

 3. adică două difuzoare dispuse de-o parte și de alta a tastaturii
  Adica ne uitam ce-a facut Apple si facem si noi

    (Citează)

 4. Am luat un Huawei Mediapad T3 7″, pentru Roborock v2 – prezentarea facuta aici a contribuit la decizia de cumparare. Aplicatia Mi Home nu este oficial compatibila cu tableta Huawei, a trebuit sa o instalez luand de pe net apk-ul ei.

  Incep sa cred ca e riscant sa iau ceva Huawei, daca au astfel de gargauni cu compatibilitatile cu produse facute 2 strazi mai jos de fabrica lor.

    (Citează)

 5. M-ai dus la extaz până ai zis prețul. La banii ăștia rămân la ROG și îmi asum greutatea.

    (Citează)

 6. Windows 10 are nativ o functie avansata de sharing cu telefoanele mobile (cu android sau ios), deci ce au adus ei nou ?
  Camera web mi se pare prost pozitionata, in loc sa te vezi fata in fata te vezi fata in barbie.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus