blog demisec cu note fine de tehnologie

Căutați o trotinetă electrică? Citiți review-ul de la Ninebot ES2. Urmăriți-mă și pe Instagram și YouTube.

O carte interesantă: Istoria benzii desenate românești 1891-2010

9 Jan 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

9 comentarii

Am văzut cartea asta pe biroul cuiva și mi s-a părut foarte interesantă pentru cei pasionați: Istoria Benzii Desenate Românești 1891-2010, de Dodo Nită și Alexandru Ciubotariu, apărută la editura Vellant.

Nu știam că avem o istorie așa bogată în acest domeniu, de începe tocmai de la 1891. Cartea o urmărește pe perioada, cu exemple și comentarii și imagini de mari dimensiuni. Văd că la un moment dat am avut în țară și benzi desenate cu Becali și Angelina Jolie.

Foarte bună ideea, cred că poate fi un cadou bun pentru cei interesați de așa ceva. Am găsit-o la eMAG și Elefant, costă 70 lei.

Pe eMAG văd că cineva vinde un comic numit Barbarian Chicks and Demons, cu coperta de mai jos. Cu voce de bătrân îngrijorat: “ce citesc copiii noștri?!”

 

  9 comentarii

 1. You should really put NSFW on this article. Unii din noi nu am plecat inca de la munca.

    (Citează)

 2. Am avut si eu Istoria Benzii Desenate, chiar sunt curios pe unde am pierdut-o.

  Îmi aduc aminte de revistele Rahan aduse din Franța, acum vreo 10 ani găsisem un torrent cu toată colecția scanata si transformata în ebook-uri, poate o sa le recitesc la pensie.

  Ce vremuri, prin 2011, la Muzeul National de Arta Contemporana (Casa Poporului) a fost amenajat o perioada un Muzeul al Benzii Desenate.

  Când eram Șoim al Patriei citeam cu interes benzile desenate din revistele Cutezătorii, Licurici, Universul copiilor ..

  Pentru cei pasionați exista Revista Comics – revistacomics .ro si blog-ul revistacutezatorii.blogspot.com cu articole scanate din revistele vechi

    (Citează)

 3. Dacă sunt fani recomand o revistă foarte bună de benzi desenate de la noi din țară, HAC – Harap Alb Continua.
  http://www.harapalbcontinua.ro/

    (Citează)

 4. Noi suntem foarte inapoiati din acest punct de vedere, al benzilor desenate. Japonezii i americanii sunt la mare departare in fata noastra.
  Romania nu conteaza in acest domeniu.

    (Citează)

 5. Pacat ca generatia tânără nu-i senzibilizata la BD, daca asta-i pretul care trebuie platit.. atunci erotism sa fie..(Fairy Tales)
  BD iubit mai este in Serbia,moștenire comunista, in Italia (incep sa coloreze Tex, Dylan Dog sau Martin Mystere..), Franța..deja la rang de artă

  Alminteri scanari interesante dupa BD vechi (Harap Alb) se găsesc si pe cartilecopilarieimele .blogspot.etc

    (Citează)

 6. Eu as interzice vânzarea către bărbați a benzilor desenate.
  N-ai cum ma, ca mascul adult sa te bucuri la niște desene animate încât sa zici că-i pasiune. E împotriva definiției masculinității și tot ceea ce a însemnat vreodată sexul puternic.

    (Citează)

  • Hahaha, asta e trolleala zilei!
   Cum, ma, sa definesti masculinitatea prin prisma unui hobby?? Daca esti pasionat de benzi desenate, ti se anihileaza testosteronul….sau cum?!
   Efectiv mi s-a blocat neuronul, n-ai cum sa fii pe bune.
   Baietel, mai ai multe de invatat despre lumea in care traiesti. Poti sa incepi spunandu-ti zilnic ca lumea din jur nu iti datoreaza nimic si ca nimeni nu are datoria sa se conformeze pseudo-criteriilor tale de evaluare si etichetare a altora.

     (Citează)

 7. Au ajuns doar la volumul 5 :)))

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus