un blog de Radu Dumitru

Robotesc și la canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Câteva articole interesante de citit astăzi – 2 decembrie 2018

2 Dec 2018  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Dolce & Gabbana a dispărut din China. Poate vă amintiți de săptămâna trecută scandalul, au rulat niște reclame foarte jignitoare pentru chinezi ca teasing pentru un show în Shanghai, apoi s-au înjurat pe net cu diverși fani, apoi au spus că nu ei, le-a fost hăcuit contul. Nu i-a crezut nimeni. Acum au dispărut inclusiv articolele mai vechi despre D&G.

Un blogger (influencer?) făcea concursuri în care câștigau prietenii lui.

Neil deGrasse Tyson este acuzat de hărțuire sexuală. Trei femei îl acuză de diverse, inclusiv de viol.

Japonezii vor să cumpere F-35 pentru portavioane. Asta nu e ceva ieșit din comun. Totuși, constituția Japoniei le interzice să aibă forțe armate de uscat, aer sau apă, o prevedere inclusă după înfrângerea din WW2. Japonia are însă forțe armate sub numele de Self Defense Force, considerate o extensie a Poliției pentru a nu încălca articolul 9 din Constituție, dar când vrei să cumperi 100 de avioane pentru portavioane… parcă ar cam fi cazul să schimbe constituția țării și tratatele cu SUA. Mă îndoiesc că Japonia mai are pretențiile imperiale din era pre-WW2.

Studenții de medicină devin influenceri pe Instagram și cineva se întreabă dacă este etic să facă publicitate la diverse produse. Chiar dacă nu sunt medicamente. Întrebarea pare inutilă având în vedere că, în întreaga lume, medicii iau bani sau bonusuri pentru a prescrie anumite medicamente și nu altele.

Omul care a jucat un joc perfect de bowling chiar de 11 septembrie 2001. Într-un fel, cei din jur sunt uimiți că a făcut asta în momentele de criză din SUA.

Ca-n romanele dramatice de altădată: un bărbat se întorcea acasă când a fost atacat de un urs. A împușcat ursul. Ajuns acasă, a descoperit că ursul îi omorâse familia.

O actriță egipteană va fi judecată pentru indecență după ce a purtat o rochie prea transparentă. Mie nu mi se pare nimic indecent, dar așa sunt diferențele culturale.

Rețete de pui prăjit. Unele sunt și pentru cuptor.

ProTV a împlinit ieri 23 de ani. Citiți acest articol cu emisiunile din acea perioadă. Nu-i nou articolul, este din 2013, dar prezintă bine ce-a fost în 1995 și după aceea. Printre note: “După reluarea campaniei Ştirilor ProTV „Există viaţă după moarte“ numărul donatorilor de organe s-a dublat.”

Efectul Coandă. Dacă vreți să folosiți momentul patriotic de acum ca să-l înțelegeți mai bine. Flapsurile de pe avioanele comerciale sunt cel mai bun exemplu de aplicație practică.

Echipa de Formula 1 Ferrari se va numi oficial Scuderia Ferrari Mission Winnow. Dacă vă întrebați ce este sponsorul Mission Winnow, este un brand Philip Morris (țigări) pe care eu nu l-am înțeles, dar are legătură cu winnowers.

  16 comentarii

 1. De maine este interzisa geo-blocarea vanzarii produselor. De-abia astept sa pun reclamatie pentru Amazon ca nu vand tabletele, echo si fire stick in Romania.

    (Citează)

  • Ma alatur si eu!

     (Citează)

  • Îți bagă shopping 50USD și îți trece. :D

     (Citează)

  • La asta cu taxe mari de transport mă gândeam și eu.

     (Citează)

  • Realizati sper ca Amazon deja trimite TV-uri de 43″ in Romania, transport aberant la tablete si alte dispozitive mici si usoare ar fi inca un motiv de amenda.

   Aparent UE chiar tine la treaba aia cu piata comuna. Iar eu nu am pretenti sa imi livreze combinatie 2-in-1 frigider cu congelator in acelasi cost de transport ca un telefon mobil sau SSD.

   Fire TV stick simplu poate fi livrat in Romania, cel 4K nu se poate. Nici una din tabletele lor nu o livreaza in Romania, majoritatea Kindle-urilor se pot trimite cu exceptia Oasis. Este aberant si imposibil de justificat

     (Citează)

 2. Mădălin:
  Îți bagă shopping 50USD și îți trece. :D

  * Era shipping

    (Citează)

  • Esti putintel pe langa, reglementarea este doar pentru magazine online din UE. Stii vreun magazin din UE care iti vinde in $?

     (Citează)

 3. Drama ca a murit ursu, nu? Omul era trapper de meserie. Stii cam cum se simte sa iti prinzi piciorul intr-o capcana de urs? Putin mai tare ca la pedichiura.

    (Citează)

 4. As adauga stirea asta https://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/video-otokare-cu-probleme-zilnic-defectiuni-la-noile-autobuze-din-capitala-1041590

  Asa se intampla cand faci afaceri cu turcii si te mai cheama si Pandele…

    (Citează)

 5. Ce sa înțeleg din asta cu geoblocare? Că ce vinde google în state trebuie sa fie disponibil și pe magazinele din Europa?

    (Citează)

 6. florin:
  Eu știu ca se aplica doar in interiorul UE, adică amazon din Germania nu te poate refuza sa-ti trimită in Ro sau dacă ai cont de netflix de Franța sa il poți utiliza si în RO.

  Cu Netflix e mai delicat. Din ce știu, drepturile de autor se vând pe țară, și dacă Netflix nu le deține pentru Ro, cam greu sa îți de-a voie sa vizionezi conținutul. Cineva cu mai mult cunoștințe ar putea să îți spună. E vorba doar de comerț, la servicii nu știu dacă se aplică.

    (Citează)

  • Se aplica si la continut digital, dar este ceva mai complicat cand e vorba de drepturi de autor. In teorie trebuia ca pana acum orice continut digital disponibil intr-o tara UE sa fie disponibil in orice tara UE. Dar nu depinde doar de furnizorul serviciului.

   De asemenea reglementarea recunoaste ca sunt o exceptie anumite servicii financiare.

     (Citează)

 7. Armata “inexistenta ” a Japoniei e considerata a 4-a din lume ca putere, dupa SUA, Rusia si China. Dar ea nu exista, repet :)

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus