blog demisec cu note fine de tehnologie

Robotesc și la canalul meu de YouTube. Aruncați un ochi aici.

Șeful Renault-Nissan-Mitsubishi a fost arestat pentru nereguli financiare

19 Nov 2018  ·

AUTO  ·

11 comentarii

Update ora 20: comunicat de la Renault:

Philippe Lagayette, as lead independent director of Renault, in liaison with Board Committee Chairs Marie-Annick Darmaillac and Patrick Thomas, have acknowledged the contents of Nissan’s press release of today.

Pending provision of precise information from Carlos Ghosn, Chairman and Chief Executive Officer of Renault, the above directors wish to express their dedication to the defense of Renault’s interest in the Alliance. The Board of Directors of Renault will be convened very shortly.


 

Iată o știre amuzantă despre Renault-Nissan-Mitsubishi: CEO-ul grupului, Carlos Ghosn, a fost arestat în Japonia și probabil va fi dat afară de la conducerea întregului grup pentru nereguli fiscale “semnificative” în ce privește propriile venituri.

Cu alte cuvinte, Ghosn este suspectat că ani de zile nu și-a raportat veniturile adevărate, plus multe alte nereguli semnificative ce țin de bucătăria internă a Nissan, precum utilizarea resurselor companiei în scopuri personale. Când auzi “semnificativ” despre acest nivel ierarhic, înseamnă de obicei fraude de milioane de euro.

Televiziunea japoneză spune că Ghosn a fost deja arestat. Ghinion dacă se afla în Japonia chiar atunci, că bănuiesc că acolo l-au arestat.

Ghosn conducea Nissan din anul 2000 și Renault din 2005. Japonezii de la Nissan urmează să-l concedieze și probabil va fi dat afară și din poziția pe care o ocupă la Renault, că nu văd de ce francezii ar păstra un om cu asemenea probleme.

Pare amuzant și fără mare legătură cu noi, dar un nou șef la conducerea Renault ar putea însemna și regândirea unor strategii privind Dacia și fabrica de la Mioveni, așa că rămâne de văzut ce se va mai întâmpla.

sursa: CNN, Autocar.

 

  11 comentarii

 1. E fake new sigur, strainii nu fac asa ceva. Doar la noi in Romania, cea mai corupta tara vezi asa ceva.

    (Citează)

  • A vorbit Șerban Nicolae.

     (Citează)

  • Scuza asta “ca si altii fura” ca justificare a rindas-ului psd-ist e penibila.

   Nu am avzut la ala sa se duca la primul ministru ca sa lese un biletel. Sa tipe ca inchide fabrica si lasa someri un milion de angajati. Nici sa acuze statul paralel, soros sau uniunea europeana. Nici sa il puna pe ministrul justitiei sa scoata procurorii din joc. Sau sa puna parlamentul sa voteze legi cu dedicatie.

   Cam asta e diferenta.

     (Citează)

  • @zippo: ai urmărit tu ce făcea Ghosn ca să știi sigur că nu făcea din-alea cu “bilețele la ministru” sau altele? De ce crezi tu că alții sînt sfinți? Nu au și ei corupții lor? Numai la noi sînt?

     (Citează)

  • Stie pentru ca ministrii aia nefiind romani nu primeau spaga. Ne primind spaga nu se putea da spaga. Logica lui este foarte buna si general valabila.

   Emil C:
   @zippo: ai urmărit tu ce făcea Ghosn ca să știi sigur că nu făcea din-alea cu “bilețele la ministru” sau altele? De ce crezi tu că alții sînt sfinți? Nu au și ei corupții lor? Numai la noi sînt?

     (Citează)

  • Da boss, ca daca un strain e corupt inseamna ca toata mizeria din partidul tau e justificata.

     (Citează)

  • Ce ii scapa postacului de serviciu marius m este asta: “Televiziunea japoneză spune că Ghosn a fost deja arestat”.

     (Citează)

  • Daaa, si “PSD” (a se citi Renault/Nissan) a facut scut in jurul lui si a amenintat ca opresc productia pana el nu scapa. NOT. “Colaboram deplin cu autoritatile”, concediat in secunda doi.
   Cum, nu beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, pana epuizeaza toate caile de atac? Ba da, in raport cu statul japonez. In raport cu firmele care il platesc si pe care le-a condus? Nu exista asa ceva.

     (Citează)

 2. “Public broadcaster NHK said prosecutors alleged that Mr. Ghosn understated his income in securities filings by about ¥5 billion ($44 million).”

  Un fleac, ce mai inseamna 44mil USD cand esti CEO :))
  Un exemplu foarte clar ca natura umana isi spune cuvantul si oamenii nu se pot abtine sa nu comita ilegalitati chiar si la acest nivel la care nu se poate spune ca duci lipsa de ceva, tu si cine stie cate generatii.

  “Last year, Mr. Ghosn earned a total of ¥962 million in cash and stock for his positions at Nissan and Mitsubishi, according to the companies’ securities reports. Renault paid Mr. Ghosn €7.4 million ($8.4 million) in cash and stock last year, according to that company’s securities report.”

  Si tot nu i-a ajuns. Insa cred ca mai are de invatat de la ai nostri. Se putea si mai bine.

  “Renault shares fell more than 10% in European trading on the news, which occurred after the close of trading in Tokyo” si asta doar pentru ca au asteptat sa se inchida Bursa din Tokio ca sa lanseze oficial stirea.

    (Citează)

 3. Ca si CEO si-a facut bine treaba. Pacat ca a fost si PSD-ist.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus