un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O zi neagră pentru România

20 Nov 2018  ·

GÂNDURI  ·

35 comentarii

Luni a fost o zi neagră pentru România, având în vedere ce s-a întâmplat în PSD și în Guvern.

Olguța Vasilescu la Transporturi este un dezastru în așteptare. După toate problemele făcute la Ministerul Muncii, unde a dat peste cap activitatea companiilor cu trecerea contribuțiilor de la angajatori la angajați, acum se mută la Ministerul Transporturilor ca să ce? Să-l dea peste cap și pe acela?

Transporturile nu se fac după ureche. E un domeniu complex, necesită expertiză, experiență, studii în domeniu, cunoașterea nevoilor și strategiilor de transport șamd. Dacă vreți un exemplu la scară locală, Bucureștiul plătește prețul primarilor habarniști în domeniu prin haosul din trafic și lipsa alternativelor. La scară națională, România plătește prețul miniștrilor incompetenți în domeniu, iar Vasilescu probabil că doar va continua această “tradiție”.

În plus, ați auzit-o vorbind într-o limbă străină? Cred că restul europenilor se vor cruci când Vasilescu va avea atribuții sporite când vom prelua președinția CE. De obicei miniștrii transporturilor pleacă pe ușa din dos a politicii, că-i un domeniu în care corupția și incompetența fac imposibile performanța, așa că poate scăpăm în viitor de stimata doamnă.

Nicolae Bădălău este noul ministru al Economiei. În 1988 a fost condamnat la închisoare pentru furt de grâu, dar sub PSD controlează mai multe firme abonate la contracte cu statul, pe lângă diverse alte probleme cu justiția avute de-a lungul timpului. Acum conduce economia României.

Gabriela Firea a demisionat de la conducerea PSD București. Este oficial certată cu PSD și va folosi acest lucru pentru a da vina pe Guvern pentru toate nerealizările ei ca primar. Peste doi ani, în campanie, va spune că a vrut să facă ceva pentru București, dar guvernul lui Dragnea nu a susținut-o cu nimic. A găsit un vinovat, să trecem mai departe (dar Bucureștiul rămâne la fel de rău)!

Tudorel Toader rămâne la Justiție. Omul a dovedit că este dispus să facă orice pentru a modifica legile și a sugruma independența justiției. Poate că altul ar fi avut o jenă mai mare în a face jocul hoților.

Carmen Dan rămâne în funcție. Definiția incompetenței, femeia căreia îi pusese sora microfoane în casă, care aștepta SMS-uri de la SRI ca metodă de informare, care a stricat poate iremediabil imaginea Jandarmeriei și a Poliției, rămâne tot acolo.

Petre Daea rămâne la Agricultură. Ce contează că n-a luat măsuri pentru a preveni gripa porcină ce a distrus industria de carne din România? E simpatic, dă interviuri în ploaie, îi place oaia, e bun în post!

Sunt curios ce reacție va avea președintele Iohannis.

    35 comentarii

  1. “Tudorel Toader rămâne la Justiție. Omul a dovedit că este dispus să facă orice pentru a modifica legile și a sugruma independența justiției. Poate că altul ar fi avut o jenă mai mare în a face jocul hoților.”
    Radu poti detalia cum anume face jocul hotilor? Cred ca e singurul ministru cu adevarat profesionist si probabil cel mai bun ministru de justitie al deceniului.

      (Citează)

    • Ahahahaha… buna ievaluare. Cred ca ai vrut sa scrii “comunist” si ai scris “profesionist”. Iti recomand sa vezi macar o sedinta inregistrata din CSM sau un interviu de al lui.

        (Citează)

    • “Privește cu îngrijorare… ”
      “Cântărește (cât poate trage de timp) pentru a decide…”
      De fapt, e supărat că reapar niște dosare (unele neînchise???) și că îl face Ciolosh la procentaj.
      Da!!! Trebuie distrus iar ceva, pentru a apărea salvatorul!!

        (Citează)

    • A facut sau nu jocul hotilor prin propunerea lui la conducerea DNA? Poate ma insel, insa nu cred ca Adina Florea a fost cel mai bun din cei 4 candidati.

        (Citează)

    • @Marius M, tu esti troll? Sau proaspat eliberat din penitenciar in baza recursului compensatoriu?

        (Citează)

    • “singurul ministru cu adevarat profesionist si probabil cel mai bun ministru de justitie al deceniului.”

      Am râs cu sughițuri. “avem o justitie, unii zic ca e buna, unii zic ca e rea”.

      Omul nu are tupeul lui Iordache – alta intrebare, are alt tip de tupeu. Atunci cand ocoleste raspunsurile are un aer de superioritate pe care doar pensionarii din RATB il au atunci cand considera ca li se cuvine locul. Nu pot uita modul ala in care nu a vrut sa explice ce a vrut sa faca cu OUG, de parca el era pe tarlaua lu’ ma-sa, nu un angajat al Statului Român in slujba cetateanului. “Nu ați citit ordonanța? Întrebarea e pusă de cine nu cunoaște legea “. Si intrebat de ce a introdus un anumit articol in OUG raspunde cu “face parte integrantă din reglementare”. Tudorel face jocuri de putere, dar actioneaza mai incet, cat sa il stranga cu usa pe Dragnea. Practic. ii da cu țârâita. Asteapta sa fie implorat (“Tudorele, fă ceva”), dar face. Bine, nu ii iese de fiecare dată. Mai trebuie să îi sară si CCR in ajutor cu clarificari. Dar, na, nimeni nu e perfect. Nici macar “singurul ministru cu adevarat profesionist si probabil cel mai bun ministru de justitie al deceniului.”

        (Citează)

    • Cred ca autorul s-a cam grabit cu concluziile.Iohannis tocmai le-a dat lovitura de gratie si nu a acceptat propunerea tzatzei la Transporturi.Tace, tace Iohannis ( care e mult mai destept decat cred habarnistii de pe net) dar cand le-o trage ii ustura la ficati!

        (Citează)

    • Al secolului, nu al deceniului.

      Ba daca ma gandesc mai bine, al mileniului. Nici Tepes Voda nu avea asa ministru de justitie.

        (Citează)

  2. Am vazut dezbateriile din CSM si ca de fiecare data le da dauna totala politrucilor de acolo. Procurorii din CSM nu au niciun argument palpabil impotriva lui.

    Mofo:
    Ahahahaha… buna ievaluare. Cred ca ai vrut sa scrii “comunist” si ai scris “profesionist”.Iti recomand sa vezi macar o sedinta inregistrata din CSM sau un interviu de al lui.

      (Citează)

    • cu tot respectu, nu intelegi nimic din justitie sau argumente juridice. stiu ca pe internet toti isi pot da cu parerea dar tu ai o parere tare proasta

        (Citează)

    • @sorin: pe tine cine te recomandă? tastatura ifonului luat în rate?

        (Citează)

    • Auzi breh marius m, unde ar trebui sa vorbim la partid sa ne trimita alt postac? :))
      Nu de alta, dar ai devenit cam plictisitor. Sincer a fost la frumos la inceput cand ne distram pe seama ta, dar cum te cam repeti ai cazut in ridicol…

      Asadar, care e procedura? Merge prin email sau trebuie cerere scrisa sau fax? Ni se da numar de inregistrare?

      Ceva de genul:
      “noi, cititorii blogului nwradu solicitam inlocuirea postacului marius m pe motiv de imbecilitate cronica. Solicitam unul mai spontan si mai amuzant” :)))

        (Citează)

    • Am inteles, sunt eu postac , dar voi fara niciun argument rational ci doar atacuri la persoana nu cred ca veti convinge pe cineva si sunt sigur ca asta e fisa postului la voi.

        (Citează)

    • Adica ce vrei sa spui, ca aberatiile de la debitezi aici sunt argumente? :))) Serios acum, inteleg ca trebuie sa iti faci numarul dar totusi sa ne desconsideri in halul asta …

      In rest daca imi permiti reiterez rugamintea de mai sus, cum trebuie procedat ca sa primim alt postac ?!?

        (Citează)

    • Faptul ca am cerut niste clarificari la ce consider eu aberatii consideri ca sunt aberatii??? Bine atunci, continua.

      Radu:
      Adica ce vrei sa spui, ca aberatiile de la debitezi aici sunt argumente? :))) Serios acum, inteleg ca trebuie sa iti faci numarul dar totusi sa ne desconsideri in halul asta …

      In rest daca imi permiti reiterez rugamintea de mai sus, cum trebuie procedat ca sa primim alt postac ?!?

        (Citează)

  3. e trist daca pana si aici au ajuns postacii :(((
    Refuz sa cred alta varianta … mai organica

      (Citează)

  4. Nu stiu voi dar eu d-aia votez cu PSD.

      (Citează)

  5. mi se intoarce pe stomacul pe dos cand vad lista aia de borfasi sinistri si de decerebrati pe post de ministri

      (Citează)

  6. Marius M:
    Am inteles, sunt eu postac , dar voi fara niciun argument rational ci doar atacuri la persoana nu cred ca veti convinge pe cineva si sunt sigur ca asta e fisa postului la voi.

    Politruc este Tudorel care este pus acolo de alde, partid politic. Cei din CSM sunt independenti, nici vorba de politruci. Continuam sau te-ai convins ca esti pe langa?

    @thesame corect, nu ma recomanda nimic pentru ca nu m-am prezentat si nu am dovedit ce studii sau competente in domeniu am. dar de unde si pana unde am iphone in rate?

      (Citează)

    • Citești ce zici căkomentezi?
      Mai ia un dicționar și deschide-l la cuvintele ce nu le înțelegi, dar totuși le lași în comentarii..
      Părerologi ‘e destui p’ aci’.
      Ia zi: cuvântul politruc îl vei căuta?

        (Citează)

    • Sunt maxim de independenti cu dosare la DNA. E confirmata treaba ca cel putin 2 dintre ei au dosare la DNA. Daca sunt asa impecabili de ce nu au un singur argument serios la cele 20 de puncte pentru demiterea lui Lazar? Mai mult, de ce il vor pe Lazar, un incapabil ce l-a recomandat clasarea lui Iohannis la dosarul de candidat? Cred ca in cele din urma te conving eu ca tu esti pe langa.

      sorin: Politruc este Tudorel care este pus acolo de alde, partid politic. Cei din CSM sunt independenti, nici vorba de politruci. Continuam sau te-ai convins ca esti pe langa?

        (Citează)

    • Și Dragnea și Tăriceanu au dosare la DNA. Ce vrei a shogi cu asta? Zici ca sunt pro DNA pentru ca au dosare la dna?

        (Citează)

    • Nu e niciun stres ca sa ai dosare la DNA, asta incerci ca sa ne convingi? Poate aia au dosare pe bune, cunosti cumva speta ca sa poti spune ca nu pot fi santajati? Lui Iohannis i s-au inchis doua dosarele cu doua zile inainte de a candida, deci exista un centru de putere ce decide cine e trimis in judecata si cine nu. Ahh am uitat, aici nu exista stat paralel, doar pure coincidente.

      nashu_mare:
      Și Dragnea și Tăriceanu au dosare la DNA. Ce vrei a shogi cu asta? Zici ca sunt pro DNA pentru ca au dosare la dna?

        (Citează)

  7. Nu cred că Toader e cea mai rea variantă posibilă pentru ministrul justiţiei (el are deja o carieră în spate în care a atins cele mai înalte funcţii – inclusiv de judecător la CCR, şi rector – şi va avea anumite reţineri să-şi păteze prea mult reputaţia inutil).

    Iordache ar fi fost mult mai rău. Dacă citeai chiar presa de opoziţie mai cu atenţie ai fi văzut că Dragnea e duşmanul lui Toader pentru că nu-i ascultă toate dorinţele şi nu vrea să dea OUG cu amnistiere, unii de la Digi chiar zic că el împreună cu Tăriceanu l-ar vrea pe Dragnea condamnat.

    Dar, tu nu spui astea pentru că trăieşti în bula ta de câteva bloguri şi site-uri radicale din care la rândul tău alegi cele mai radicale şi negre poziţii.

    Aş putea să spun lucruri similare şi despre ceilalţi miniştri şi interpretările tale.

      (Citează)

  8. Marius M:
    Am inteles, sunt eu postac , dar voi fara niciun argument rational ci doar atacuri la persoana nu cred ca veti convinge pe cineva si sunt sigur ca asta e fisa postului la voi.

    Asta ti se pare suficient de rational?
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/tanara-atacata-de-un-barbat-in-timp-ce-astepta-liftul-imaginile-de-pe-camera-de-supraveghere-1035082

      (Citează)

    • Un adevar incomplet este tot o minciuna. Uiti sa spui ca Romania are amenda pilot de la CEDO pentru aglomeratia din penitanciare, iar pentru asta sunt vinovati ministii anteriori care nu au construit penitenciare noi. Altceva mai ai sau doar asta s-a putut?

        (Citează)

    • Marius M: Un adevar incomplet este tot o minciuna. Uiti sa spui ca Romania are amenda pilot de la CEDO pentru aglomeratia din penitanciare,

      Ce are, mă? Amenda pilot? Ce e aia? Poate decizie-pilot. România trebuia să vină într-o anumita perioadă cu un plan de măsuri. Atât! Nici măcar nu era un termen limită pentru implementarea acestui plan.

        (Citează)

  9. Ziua neagra pentru Romania a fost aia din ziua votului cand lumea a hotarat sa nu iasa la vot. Ce vedem acum este doar din cauza prezentei slabe la vot, si vom mai avea multe de vazut

      (Citează)

  10. Adi:
    Cred ca autorul s-a cam grabit cu concluziile.Iohannis tocmai le-a dat lovitura de gratie si nu a acceptat propunerea tzatzei la Transporturi.Tace, tace Iohannis ( care e mult mai destept decat cred habarnistii de pe net) dar cand le-o trage ii ustura la ficati!

    Nu ca s-a grabit ci pur si simplu a scris articolul inainte de reactia presedintelui.

      (Citează)

  11. Luni fuse o zi neagra pentru Romania, dar azi fuse putin mai luminoasa pentru aceeasi tara napastuita de vremuri si de proprii cetateni: Guta Olguta nu va fi sinistra transporturilor. Partea totusi proasta este ca se schimba totusi ministrul.
    S-au tampit de tot cu schimbarile astea.

      (Citează)

  12. Firea sa mearga la prosti cu scuza asta ca nu o lasa Dragnea. Basescu a fost primar cand a fost PSD la putere. Sa faca cititoarea de prompter mai intai un sfert din ce a facut Basescu.

    Ca la tv toti prostii se fac ca le stiu pe toate.

      (Citează)

  13. O zi neagra a fost si cand au propus-o pe Abramburica la ME si domn Iohanis a acceptat. Sa fwtem in continuare educatia.

      (Citează)

  14. Marius M:
    Un adevar incomplet este tot o minciuna. Uiti sa spui ca Romania are amenda pilot de la CEDO pentru aglomeratia din penitanciare, iar pentru asta sunt vinovati ministii anteriori care nu au construit penitenciare noi. Altceva mai ai sau doar asta s-a putut?

    Eu de aici inteleg ca pentru tine e mai ok sa fie eliberati detinuti periculosi cu consecintele nefaste pe care le vedem, decat sa luam amenda aia.
    Nici T. Toader n-a finalizat vreun penitenciar nou. Au trecut doi ani si nimic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus