un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 17 noiembrie 2018

18 Nov 2018  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Fotografierea aurei este noua modă pe Instagram. Nici nu știu ce să zic legat de asta. Sunt curios dacă a venit și la noi moda.

20 de ani de la suspendarea lui Bill Clinton și cei implicați povestesc cum a fost. Acum 20 de ani, președintele SUA trecea prin impeachment pentru minciună și obstrucționarea justiției. Astăzi, standardele de moralitate privind comportamentul președintelui nu mai sunt atât de înalte, se pare. Dacă nu mă înșel, acela a fost cazul care a stabilit că sexul oral nu este sex. Citiți aici ca să vedeți cum a fost definit în termeni avocățești.

Cum rating-urile cu 5 stele ne modifică viața. Nu m-am gândit niciodată la asta, dar foarte multe produse și servicii depind de ele. Uber, Tripadvisor, produse despre care nu știu nimic pe eMAG sau Amazon șamd. N-am conștientizat niciodată până acum cum acest sistem s-a insinuat în viața noastră.

Fotografie amuzantă cu o veveriță.

Robot de făcut cocktailuri. Ar fi bun și acasă, pui sticlele și nu te mai preocupi tu cu dozajul fiecărei băuturi.

Norvegienii au pierdut o fregată. S-a lovit cu un petrolier, dar apoi au greșit când au încercat să o scoată de la locul accidentului. Poate o recuperează, cine știe.

Spa-uri bune din Europa. Este și una din România… dar nu Therme.

Star Citizen va fi gratuit pentru o săptămână, începând cu 23 noiembrie.

Kilogramul va fi oficial redefinit pentru a fi legat de o constantă fundamentală.

    10 comentarii

  1. Despre rating este un episod in Black Mirror prin sezonul 2 sau 3 și descria cu unii “luptă” zi de zi pentru like-uri și cum poți să-ți faci praf ratingul. (E vorba de rating la persoane în general nu la business-uri)

      (Citează)

  2. Referitor la articolul cu fotografierea aurei, îți recomand https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kirlian_photography

      (Citează)

  3. Radu, sunt curios si eu de ce plata cu qr code la nu stiu ce metrou din nu stiu ce tara ai considerat-o stire de mentionat…dar ca acelasi tip de plata se intampla in cateva orase din romania nu ai mai considerat a fi stire de mentionat. Sau ai scris de asta si mi-a scapat mie? Atunci de unde surprinderea ca acelasi lucru, banal deja, se mai intampla in alta tara?

      (Citează)

  4. Nici moda cu mâncatul de tide pods nu a prins la noi, deci mai avem o șansă
    De ce le dai idei idioate?

      (Citează)

  5. Presimt ca o sa auzim cum costurile de repunere in functiune ale fregatei vor ajunge pana la pretul uneia noi.

    Sunt curios cine e capitanul ei, dar vad ca nu e numit nicaieri.

      (Citează)

  6. @Marean: E vreun motiv anume pentru care dai link la pagina businessinsider ca o redirectare de la google?
    in loc sa vad link-ul tau vad doar:
    Redirect Notice
    The page you were on is trying to send you to https://www.businessinsider.com/china-social-credit-system-punishments-and-rewards-explained-2018-4.

      (Citează)

    • nu, nici un motiv, am cautat linkul pe telefon si asta s-a copiat, m-am mirat si eu dar am vazut ca merge asa ca na

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus