blog demisec cu note fine de tehnologie

Robotesc și la canalul meu de YouTube. Aruncați un ochi aici.

TransferGo face gratuite transferurile internaționale de bani (p)

25 Oct 2018  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Gratuit în toate țările în care operează. Asta a anunțat TransferGo recent, în premieră pentru această piață: lansează serviciul internațional de transfer de bani complet gratuit. Comisioanele sunt zero pentru transferuri bancare, iar schimburile valutare se operează la cursul mediu interbancar al pieței.

Mi se pare un milestone important în piața acestor servicii de transferuri de bani. Țin minte că, acum vreo 5 ani, am făcut un transfer bancar internațional de vreo 250 de euro și cred că am plătit încă 70 de euro comisioane. Am fost atât de indignat încât am apăsat cu putere tasta Enter, să răsune.

Mă bucur că astfel de lucruri se schimbă și că se schimbă în bine. Românii au trimis până acum 145 de milioane de euro prin TransferGo, cu o valoare medie de 420 de euro, iar de acum pot face asta gratuit. Dacă vreți ca transferul să fie făcut în 30 de minute, există opțiunea premium numită ACUM, dar aceasta nu mai este gratuită.

Conform tabelului de mai jos, mi se pare că taxele pentru celelalte servicii mai rapide sunt oricum foarte mici, așa că aruncați un ochi pe TransferGo dacă aveți nevoie de astfel de servicii. La câți români sunt plecați în străinătate, mai mult ca sigur știți pe cineva care are nevoie.

Gratuitatea serviciului normal vine și cu bonusuri de tip afiliere: pentru fiecare prieten care se înregistrează din invitația ta, tu primești 10 lire în cont, prietenul primește 10 lire în cont. Sunt și diverse premii pentru mai mulți oameni înregistrați, iar toți participanții intră în tragerea la sorți pentru premiul mare de 1000 de lire, premiul doi de 750 de lire și încă 48 de premii de câte 50 de lire. Aflați detaliile aici.

TransferGo este o companie cu sediul central în Londra, Marea Britanie, înființată în 2012, iar din 2015 activează și pe piața românească. 

  12 comentarii

 1. cine e transferGo asta?

    (Citează)

  • “TransferGo este o companie cu sediul central în Londra, Marea Britanie, înființată în 2012, iar din 2015 activează și pe piața românească. ”

   Fintech-ul a generat o mulțime de companii ce oferă diverse servicii financiare la prețuri mici față de cele clasice ale băncilor sau altor companii vechi, deoarece vin cu o mentalitate antreprenorială și promoții pentru a atrage clienți noi.

     (Citează)

  • stiu ce e fintech si folosesc diverse, ziceam doar ca n-am auzit de astia pana acum. si am temele facute.

   ontopic, nu poti trimite din US.

     (Citează)

 2. Cel mai mic cost – livrare saptamana viitoare

  Glumesc, dar scopul trimiterii de bani e ca destinatarul sa intre in posesia lor cat mai repede, altfel trimit un porumbel.

    (Citează)

  • Depinde ce vrei. Nu vrei să plătești vreo taxă – durează 4 zile.
   Accepți să plătești o liră taxă – primește ziua următoare.

   Majoritatea oamenilor nu cred că au nevoie și de rapiditate extremă. Trimit bani acasă sau la copii plecați la studiu, să zicem lunar.

     (Citează)

 3. Daca vreti 10GBP http://trgo.co/en/r/freecredit (ref)

    (Citează)

 4. Dacă România ar avea un guvern decent care să-și protejeze cetățenii de abuzurile băncilor nu ar fi nevoie de asemenea firme https://en.wikipedia.org/wiki/Single_Euro_Payments_Area

    (Citează)

  • +1
   In romania toate bancile iti pun comision de swift pentru platile in strainatate sau valuta intern

     (Citează)

  • Avand in vedere ca fimele astea nu sunt romanesti, hai sa modific putin comentariul tau pentru relevanta.

   Dacă tarile ar avea guverne decente care să-și protejeze cetățenii de abuzurile băncilor nu ar fi nevoie de asemenea firme.

   Done.

   Bancile fac abuzuri mai peste tot in lume, de aici si nevoia de asemenea firme.

     (Citează)

  • Aici unde rulez eu șaorme guvernul are grijă ca băncile să nu facă cartel. Atât. De aia trebuie doar una să nu mai ceară comisioane și celelalte sunt obligate să facă la fel. În România în mod suspect nu se încumetă nici una, cu toate că ar rupe la clienți și autoritățile se fac că plouă.

   Și apropo, în afară de ING și câteva mai exotice, toate băncile sunt românești. Că profitul se duce la acționarii din străinătate, aia e altceva.

     (Citează)

 5. Revolut nu e mai ieftin, ca nu sunt comisioane?

    (Citează)

  • Revolut e gândit pentru alte tipuri de situații. De exemplu, la ei dacă scoți peste 800 de lei lunar de la bancomat, îți bagă 2% comision. Poți face și acolo transferuri avantajoase în diverse cazuri, dar cred că TransferGo și alte servicii asemănătoare se adresează altei nișe.

     (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus