un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sezonul 3 din Daredevil este foarte bine făcut

29 Oct 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

6 comentarii

Am înțeles de ce Netflix a anulat Luke Cage și Iron Fist, urmând să nu mai dezvolte un sezon 3 al acestor seriale. Când am văzut sezoanele 2, am avut senzația că Netflix, sub presiunea de a scoate pe piață câte un nou sezon, a luat primul scenariu ieșit în cale, frust și neinteresant, și a mai turnat câteva episoade pentru că “trebuie”.

Le-am văzut pe ambele din inerție, dar nu m-a entuziasmat nici unul cu adevărat. Și cum zicea cineva în comentariile de la alt articol, ar fi interesant de văzut cum ar fi evoluat situația în viitor  pentru Iron Fist; ar fi… dar nu ceva ce aștept cu sufletul la gură. În ce privește Luke Cage, serialul mi s-a părut de la început problematic ca scenariu, având în vedere că vorbim de un om indestructibil.

Daredevil sezonul 3, însă, le-a ieșit excelent. Scenariul este complex, include genul de complot, de problemă, care are ramificații serioase în întreg orașul, nu doar o luptă obscură între două persoane. Asta te conectează mult mai bine la acțiunea serialului, iar diversele întorsături de situație transformă aproape fiecare episod într-unul palpitant.

Personajul principal negativ este din nou Wilson Fisk, “Kingpin”, iar actorul face din nou un rol foarte reușit, părând malefic de la cap la coadă, dar și sensibil în anumite privințe. Un alt personaj negativ foarte reușit este Dex (credeam că-i spune Bullseye); Daredevil sezonul 3 include un origin story lung pentru acest personaj negativ și le-a ieșit foarte bine, Dex fiind poate cel mai complex villain de până acum.

Sunt o mulțime de personaje, scenariul întinzându-se mult pe orizontală, și mor destul de mulți de ambele părți ale baricadei, ceea ce îmi dă impresia de poveste complexă. De fapt, singurul care nu evoluează este chiar Daredevil, actorul principal fiind în continuare destul de șters, un om mascat care vorbește întreg serialul în șoaptă.

Scenariștii și-au făcut treaba, iar regizorul și cameramanii au făcut și ei una grozavă. Sunt câteva scene filmate dintr-un singur take, deși durează câteva minute și sunt foarte complexe. Urmăriți episodul 3 pentru asta, scena de bătaie din închisoare, în camera medicală, și apoi când Murdock este scos de acolo. Totul este filmat continuu. Urmăriți sincronizarea perfectă, felul în care și cameramanul se strecoară alături de personaje pe culoarele înguste pe care se filmează și prin diversele uși, reușind să filmeze în continuu exact ce trebuie.

De admirat și faptul că Murdock reușește să ducă scena dintr-o singură etapă, deși include multe bătăi și mult efort. Cred că felul în care gâfâie nu este simulat. Astfel de scene nu apar de obicei în seriale făcute pe repede-înainte, așa că admir și mai mult reușita echipei ce a lucrat la aceasta.

    6 comentarii

  1. Blondul din Iron Fist era ca nuca-n perete in rol, nicieu nu ma uit cu placere la serialul acela.

      (Citează)

  2. Din ce-am citit, Disney, care detine Marvel, s-a apucat de luat drepturile inapoi, ca isi dezvolta propriul serviciu de streaming. Recte, licentele de supereroi nu se mai dau altora, asa ca sa nu te miri daca si DD va fi anulat la anul din cauza ca va fi disponibil exclusiv pe platforma Disney. Imi inchipui ca si Jessica Jones va avea aceeasi soarta. Practic, in momentul de fata, au ramas pe Netflix doar doua seriale bazate pe Marvel – DD (deocamdata) – si Black Lightning (care e prost si care e difuzat cite-un episod pe saptamina). Mira-m-as sa mai produca ceva de la anul.

      (Citează)

  3. villain – antagonist
    Black Lightning e proprietate DC, nu Marvel.

      (Citează)

  4. hai ba ma lasi?
    cate sezoane poti face cu un orb bataus? (suna urat dar asta e bottom line)
    se pare ca cel putin 3 sezoane…

    ia bataie si el din cand in cand, se vindeca in 3 zile si apoi iar la scandal.
    un om normal era mort demult

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus