un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ați avut roboți din pachete de țigări?

17 Sep 2018  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

Am întrebat recent asta pe Facebook și am fost uimit de cât de mulți oameni au avut roboți din pachete de țigări când erau mici, așa că deschid subiectul și aici. Voi ați avut? Cât de mare era? Îl mai aveți? Dacă nu, ce-ați făcut cu el?

Eu n-am avut. Părinții mei au fumat, dar puțin și când eram prea mic ca să știu ce-i un robot. Nici nu cred că fumau pachete cartonate, de fapt. Am văzut însă roboți pe la alții și țin minte că eram intrigat și ușor invidios.

Personal îi consider un alt semn al vieții triste din comunism, ca și toată nostalgia după țevi de cornete, rațele și vânătorii și fotbalul cu bidoane goale de ulei, că minge nu aveam. Jucăriile noastre erau roboți făcuți din pachete goale de țigări în timp ce străinii se jucau cu Transformers.

Cei de la TVdece au făcut un Optimus Prime obez, probabil cel mai mare robot construit vreodată în România.

    21 comentarii

  1. Da. ~1 metru inaltime. Nu il mai am, l-a faramat tata de suparare, cand a descoperit ca de fapt nu-l foloseam pe post de jucarie, ci pe post de ascunzatoare de tigari. Parintii nu fumau si ar fi gasit tigarile alea oriunde altundeva in casa, dupa miros.Ehm, le-au gasit si acolo. Da’ era frumos, avea leduri de casetofon in loc de ochi. Cam ca transformerii strainilor, dar mai misto, ca strainii nu cred ca-si puteau ascunde tigarile in roboti.

      (Citează)

  2. Nu știu de ce legi țevile de cornete de epoca comunistă. Eu personal as ieși și acum la o distracție prin pădure cu acele țevi hand crafted.

      (Citează)

  3. the_real_blue

    17/09/2018 la 8:25 AM

    Roboti din pachete de LM, ai mei fumau amandoi (eu nu am fumat niciodata). Cracane cu invizoace, “tubermane” cu cornete facute din ziare – uneori si cu bolduri in varf, frunza, castelul, bidonasul, portofelul, gropita (pe surprize turbo – sau chiar serii), si “tunuri cu spray-uri cu carbit”… nu cunosc pe nimeni din cartier sa fi fost ranit vreodata cu aceste jucarii “perioculoase” care azi cred ca ar fi considerate adevarate arme letale. Parerea mea e ca am fost o generatie foarte tare…din toate punctele de vedere.

      (Citează)

  4. Una din cele mai tari distractii din copilarie, pe care mi le mai amintesc si acum, a foat pac-pac-ul cu cornete, cum le zic sudistii, noi in moldova le ziceam “tuburi”. Eram o gasca mare de la bloc si jucam in constructii, ca ai mei s-au mutat in ’90 intr-un cartier care era in constructie. Nu mi se pare nimic trist, mai trist mi se pare acum faptul ca copiii nu mai au gasca la bloc, ca stau toata ziua la ecrane si ca parintii trebuie sa plateasca pentru un loc de joaca pentru ca parcurile sunt supra aglomerate si de la un punct incolo devine plictisitor si pentru copii.
    Robot din ala nu am avut, tata fuma Carpati.

      (Citează)

    • Pai “tubul” era arma, “cornetul” era munitia.

        (Citează)

    • da stiu, dar parca asa se zicea la jocul in sine, “cornete”, pe cand noi ziceam ca ne jucam “pac pac cu tuburile” – stiu si eu de la niste bucuresteni care veneau in vacanta la noi in oras :)

      iar la “cornete” noi le ziceam “sageti”

        (Citează)

    • Copiii stau si acum in gasca,…doar ca acum au si telefoane langa ei.

      Nu e ceva rau in sine dar depinde foarte mult de educatia fiecaruia.

        (Citează)

  5. am avut mai multi. nu fumau ai mei, dar maicamea muncea la alimentara si vindeau tigari la bucata, hence pachete goale.
    si tuburi cu cornete. si tunuri cu carbid, si injectoare…

      (Citează)

  6. Patrik Fecheta

    17/09/2018 la 10:21 AM

    Mi-am făcut robot din pachete de Assos de la ai mei (fumători), pe vremea când încă pachetele de țigări nu aveau timbru de accize. Deși, după cum spuneam mai sus, ambii părinți erau fumători, am adunat destul de greu numărul necesar de pachete.

      (Citează)

  7. Nu cred că are vreo legătură cu tristețea comunismului, s-au făcut “roboți” din pachete de țigări în toată lumea.

      (Citează)

  8. Eu am avut proiect la scoală generala sa aduc la ora de Lucru Manual un robot din cutii de țigări, problema era ca ai mei nu fumau asa ca ma rugam de vecini sa-mi dea pachete goale. Eram super bucuros când cineva mi-a dat un Davidov rosu care l-am folosit pentru capul robotului.
    Pe lângă injector, tun cu carbid mai era moda sa confecționezi o parașută mica dintr-o batista care avea un șurub ca greutate.
    Mai aveam si o racheta adică doua șuruburi filetate in aceeași piuliță in care puneai vârful de la chibrituri, apoi le aruncai in sus si când loveau asfaltul produceau un zgomot asurzitor.

      (Citează)

  9. Eu zic ca am copilarit mai frumos decat generatia din ziua de astazi. Au fost si lipsuri din cauza comunismului, dar paradoxal copiii aveau o libertate mai mare :)

      (Citează)

  10. Daca urmatoarea intrebare este daca am avut “oracol”, raspunsul este nu, dar im scris in “oracolul” colegilor. :)

      (Citează)

  11. copiii sînt creativi peste tot, diferența e că străinii aveau mult mai mult “cu ce”, de ex cîte poți face din Lego, Mecano și alte jocuri de construcții și cîte poți face din pachete de țigări și alte deșeuri.

    dacă la vîrsta aia nu știi că se poate și mai bine e ok, problema e cînd știi că se poate, dar nu poți TU.

    De aia tot poporul ajunsese să-l urască pe Ceașcă prin anii 80, pt că se știa (de la televizor, din discuțiile cu foarte mulții români emigrați) ce se găsește în magazine în Occident și ce [nu] se găsește la noi. Inclusiv eu ca copil eram foarte supărat că nu se mai găsesc baloane, reviste Pif și multe altele (se găsiseră un timp deci apucasem să știu de ele, dar în anii 80 nu se mai găseau)

      (Citează)

  12. de ce ai cataloga jocurile gen țevi de cornete, rațele și vânătorii, etc la un alt semn al vieții triste din comunism,

    Alergam ,stateam pe afara , stateam la aer ,socializam cu alti copii. Ce este asa de frumos acum cand toti copii stau in casa pe tableta sau pe telefon ?

      (Citează)

  13. Da, am avut robot din pachete de tigari.
    Fumau ai mei, dar imi mai aduceau si de pe la colegii lor de lucru pachete mai exotice. Tin minte ceva pache Rothmans parca, cu ceva albastru, si care era un fel de pachet dublu.
    Si da, am avut si tuberman cu cornete.

      (Citează)

  14. Voi făceați pocnitori din două șuruburi de calibru mare cu o piuliță intre ele?Iar Intr-un capăt avea atașată o pungă pt stabilitate.https://lh3.googleusercontent.com/-k1oevtulmyk/VSVxGqz14KI/AAAAAAAAA6s/dpNOgQ0WJpg/w1590-h2385-n-rw/17290_834707313233428_3488320769853489091_n.jpg

      (Citează)

  15. Am avut robot din pachete de tigari 2 ani pana a fost anihilat de robotul din cutii de cafea, care era mult mai rezistent. Eventual i l-am vandut unuia in targ, Elon Musk, mi-a dat un set de baterii pe el.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus