un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Asociațiile împotriva vaccinării mint fără rușine și nimeni nu ia măsuri

5 Sep 2018  ·

GÂNDURI  ·

32 comentarii

Cineva a primit în cutia poștală următoarea broșură ce spune, printre altele, că vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați. Pliantul conține siglele Unicef, World Health Organization și Ministerul Sănătății.

Toate cele trei organizații au spus că logo-urile le sunt utilizate fără voia lor și că, de altfel susțin vaccinarea. În cuvintele UNICEF:

UNICEF subliniază că vaccinurile sunt sigure și salvează viețile copiilor.

Lucrăm împreună cu Ministerul Sănătății și cu Organizația Mondială a Sănătății pentru promovarea imunizării. Vaccinurile sunt sigure, eficiente din punct de vedere financiar și salvează viețile a milioane de copii.

UNICEF încurajează toți părinții să își vaccineze copiii.

iar Ministerul a declarat “Vaccinurile utilizate în România sunt sigure și eficace, fiind verificate după cele mai înalte standarde de calitate existente în lume”

Acum mă întreb și eu:

  1. De ce ministrul sănătății, Sorina Pintea, nu dă în judecată asociația care a răspândit pliantele, și se mulțumește doar să “condamne ferm” acest lucru? Adică mâine pot și eu să pun siglele cărui minister vreau pe ce materiale eu, inclusiv pe treburi de informare în domenii cruciale, și risc doar vorbe grele la adresa mea din partea celor mai înalți demnitari ai statului?
  2. Asociația care a împărțit pliantele se numește Pro Decizii Informate și este din București. Cine o conduce? Cine o finanțează și cine finanțează această campanie? De ce vor acești oameni ca mai mulți copii să moară? Nu se întreabă nimeni dacă nu cumva există o conspirație mai mare de a rupe încrederea poporului în instituțiile clasice, inclusiv cele europene-vestice, și cine și de ce ar vrea acest lucru?
  3. Aceeași asociație este membru al Coaliției pentru Familie. Dacă furi și minți cu așa nerușinare în pliante, de ce i se permite acestei coaliții să își continue activitatea, ba chiar să solicite referendumuri în baza unor milioane de semnături pe care ei pretind că le-au strâns. Cum le-au strâns, ca pe siglele Unicef și WHO?
  4. De ce nu cercetează nimeni o astfel de campanie de dezinformare? Serios, de ce avem poliție în țară, dincolo de a sta la pândă cu radarul și a-l escorta pe Oprea la femei?

În ce țară de doi lei, aflată la cheremul hoților și mincinoșilor ce profită de o populație credulă și needucată (și pe care nu au nici un motiv să o scoată din această situație), am ajuns să trăim?!

    32 comentarii

  1. Chiar dacă în teorie ai dreptate, în practică e mai greu de demonstrat că ei sunt răspunzători pentru acele pliante.

      (Citează)

    • Nu se face nimic pentru ca Ministerul Sanatatii nu are vaccinurile iar Politia nu vrea sa se deranjeze cu investigatii, e mai simplu la panda cu radarul

        (Citează)

    • De ce ar fi greu? Fluturasii aia au fost printati undeva, chiar si fara sa existe facturi(desi nu cred) au existat niste schimburi de mailuri pe tema lor, deci o perchezitie informatica la asociatia curului le-ar gasi.
      A, greu la modul ca trebuie sa-ti pui problema, apoi sa ceri mandat, apoi sa muncesti cateva zile.

        (Citează)

  2. Nu-mi dau seama, care este scopul real al acestor asociatii anti-vaccin ?
    Pornind de la premiza ca ei gandesc, ca nu sunt idioti sau sectanti.

      (Citează)

  3. In afara de re-aparitia / raspandirea unor boli aproape uitate si, pana la urma, de epurarea unor oameni mai saraci cu duhul, nu vad logica acestor campanii anti vaccinare.
    Auzi tu, “celule de fetusi avortati”. What the actual fuck?!

      (Citează)

  4. Astfel de oameni trebuie puși la zid și împușcați. Auzi la ei “celule de fetuși avortați”. Ce naiba?!!

      (Citează)

  5. Nu înțeleg de ce te preocupă. Lasă-i! Tu vaccinează-ți copiii! Iar restul vor dispărea în mod natural. Selecția funcționează de milioane de ani.

      (Citează)

    • S-a mai explicat: un copil pana pe la un an nu apuca sa faca toate vaccinurile “obligatorii” deci e foarte vulnerabil in fata unei epidemii. Daca ceilalti nu sunt vaccinati, epidemia se produce foarte usor (rujeola, vreo 60 de decese, 2017-2018).
      Degeaba esti tu un parinte responsabil, s-ar putea sa nu mai ai ocazia :(

        (Citează)

    • bai Cristi, raspunsul tau e parte din problema.

      chiar si vaccinat fiind al tau, epidemiile tind sa creeze tulpini noi, imunitate la medicamente, forme cu complicatii etc

        (Citează)

  6. Cînd te gîndești că asta se întâmplă în București, nu la Cuca Măcăii…

      (Citează)

  7. Andi Moisescu este insurat cu Olivia Steer, care este principala figura impotriva vaccinarii. Imi vin in minte 2 chestii care se pot face:
    – intrebat prostul de Moisescu cum doarme noaptea cu zeci de copii morti de rujeola pe constiinta, mie nu mi-a raspuns pe instagram.
    – urmarit in ce reclame apare prostul si comentat pe paginile de fb ale respectivelor produse, firme, branduri ca nu iei produse vandute de ucigas de copii.

      (Citează)

    • Ultimul cuvant il au parintii, daca ei iau aceasta decizie sa isi asume.

      Daca x iti spune sa te arunci cu masina in rapa si tu te duci e doar vina ta, selectie naturala.

        (Citează)

    • Daca iti zice unul sa dai in cap cuiva si tu o faci, amandoi va duceti la puscarie. Instigare, complicitate, chestii din astea.

        (Citează)

    • Și eu am aceeași problema cu moisescu, mi se pare cel mai mare impostor. Pozează în intelectual fin și rasat prin emisiuni și reclame, dar nu se dezice de nevastă-sa, macar așa, de ochii lumii. Am multe colege de birou care sunt extaziate de ‘apropo tv’ și o vad drept una din ‘marile emisiuni de (asa zisa) cultura’ de pe sticla. Chiar sa nu vezi impostura?!
      A, ca e o emisiune peste nivelul obișnuit e ok, pot sa accept asta, dar de aici pana la a-l urca pe un piedestal e distanță lungă.
      În lista mea de impostori e în top, alături de alt mare om de cultură, teo trandafir.
      Dar asta e societatea actuală.

        (Citează)

    • si ce-ati vrea sa faca mai precis Moisescu, sa iasa public si sa zica ca nevasta-sa e o tampita?
      voi ati face asa ceva?
      de unde stiti voi ce se intampla la ei in familie, de unde stiti ca nu se cearta in fiecare zi, de unde stiti ca nu sunt pe cale sa se desparta sau nu sunt separati deja si asa mai departe.

      nu-l apar, dar repet: voi daca ati fi in situatia lui, ati iesi public sa spuneti ca nevasta voastra, cu care aveti copii si casa si toate cele, e nebuna?

      ca eu nu as face asta, m-as certa cu ea in privat dar nu as iesi public cu nimic.

        (Citează)

    • @Marean: înțeleg ce zici, nu știu, nu zic s-o facă p-aia de cacao în public, dar sa se dezica cumva, sau sa-si asume opiniile ăleia. Când ai un elefant în camera nu prea merge s-o arzi neutru, te dai ori de-o parte, ori de alta, și-ți asumi consecințele.
      Ai putea sa spui ca “eu și cu soția mea avem opinii diferite în privința asta” sau “îmi susțin soția 100%”.

        (Citează)

    • Ar putea sa nu ii mai puna pile proastei sa prind contracte, sa nu mai fie bagata in seama de nici un sponsor, nici o emisiune.

      Circulau pe net poze despre care se spunea ca sunt cu copiii lor si urmele clare si evident de vaccin pe mana.

      Deci niste gunoaie ipocrite amandoi.

        (Citează)

  8. E socant sa vezi cati oameni spun “lasa-i in pace in durerea lor, e selectie naturala”. Si in timpul asta cresc tulpini noi pe copiii nevaccinati care vor ajunge sa ii omoare si pe aia vaccinati.

      (Citează)

  9. Se vorbeste cu mare usurinta de selectie naturala. Nu copiii iau decizia sa nu se vaccineze, ci parintii care sunt deja vaccinati. Asa ca selectia naturala actioneaza asupra unor nevinovati, nu impotriva dobitocilor care decid sa nu ii vaccineze.
    In plus sunt anumiti copii care nu pot fi vaccinati din motive medicale, iar pt anumite vaccinuri trebuie atinsa o varsta minima. In mod normal acesti copii ar fi protejati de masa de oameni vaccinati care impiedica raspandirea bolii. Atunci cand aceasta masa scade sub un anumit prag incepe epidemia si cei care inca nu pot fi vaccinati se pot imbolnavi fara vreo vina.

    Selectie naturala ar fi s-ar publica adresele dobitocilor care au refuzat vaccinarea astfel incat sa stii unde sa te duci cu bata atunci cand se imbolnaveste/moare copilul pe care inca nu ai putut sa-l vaccinezi.

      (Citează)

  10. Morrissey:
    E socant sa vezi cati oameni spun “lasa-i in pace in durerea lor, e selectie naturala”. Si in timpul asta cresc tulpini noi pe copiii nevaccinati care vor ajunge sa ii omoare si pe aia vaccinati.

    Zombie Apocalypse

      (Citează)

  11. Cătălin Tănase

    06/09/2018 la 10:14 AM

    Din păcate oamenii înclină să creadă în poveștile antivaxxerilor pentru că școala nu te învață să gândești logic, sa verifici o informație, sa îți pui întrebări normale: oare e adevărat? As putea sa verific din surse de încredere? Ce înseamnă surse de încredere? Etc…

    Fix pe același mecanism se bazează orice inepție vedem prin presă, cum ar fi povestea aia cu ambulanța care răpește copiii

    Pur și simplu oamenii nu sunt învățați să gândească critic, logic

      (Citează)

  12. Sorina Pintea a declarat ca Ministerul urmeaza sa faca plangere la Parchet ca sa deschida un dosar penal pentru treaba asta.

    In rest, ai dreptate.

      (Citează)

  13. Ai dreptate cu ce zici si ai dreptate sa fii revoltat…desi acum sincer? ce te-ai fi asteptat? ca prin minune sa se declanseze ancheta? sa rapunde cineva? uiti in ce tara traiesti? e doar vina ta ca ramai acolo pentru ca lucrurile nu se pot schimba. societatea romaneasca e mult prea putreda. oricum peste 2 zile lumea va uita complet de asta, mai zice dancila o prostie, mai apare un burger interesant, mai un concert moca…cine vrea ca rezultatul unei situatii de genul acesta sa fie o ancheta si condamnari sa plece din tara.

      (Citează)

  14. Oribil e si ca au copiat designul unei brosuri editate de cele 3 institutii, cu aceleasi culori, design, fix cu fotografia respectiva, in care apare un medic de familie pro-vaccin.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus