un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Review: aparat de tuns corporal și barbă Philips MG5730/15

14 Aug 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

29 comentarii

Uneori vrei să te razi pe burtă și ai nevoie de un aparat pentru asta.

Să reformulez un pic, ca să nu sperii pe toată lumea. Nu vă temeți, nu sunt fotografii before și after mai jos.

Uneori bărbații vor să se radă în diverse zone, poate pe cap, poate pe piept, poate în alte părți. Eu am avut două aparate Remington cu toate seturile de accesorii și ambele s-au stricat după un an de utilizare ocazională: primul n-a mai pornit într-o zi, al doilea nu funcționa nici măcar 1 minut după 24 de ore de ținut la încărcare. Așa că am renunțat la această marcă și am luat un Philips MG5730/15 la finalul anului trecut, la o campanie de reduceri.

Specificații Philips MG5730/15:

  • aparat 11 în 1 de tuns barbă sau păr corporal
  • autonomie 80 de ore
  • poate fi folosit în duș
  • husă și perie de curățat incluse
  • acumulator Ni-MH, se încarcă total în 16 ore
  • tehnologie Dual Cut cu 2 lame suplimentare

Preț: între 190 și 250 lei la eMAG și PC Garage.

CUM ARATĂ

În sfârșit, un review unde “cum arată” este partea cea mai importantă.

Aparatul este mărișor, stă bine în mână și are mâner cauciucat pentru o prindere bună. Butonul este glisant și ușor de folosit chiar și cu mâna udă, în duș, având o aderență bună spre deosebire de aparatul meu vechi, unde trebuie să trag cu unghia de buton pentru că-mi aluneca mâna pe plasticul său lucios.

Trimmerul principal este aproape în întregime metalic, ceea ce mi-a plăcut, că pare mai solid. Philips spune și de o tehnologie cu două lame de tăiere ce se ating ușor una pe alta în timpul utilizării, astfel încât stau mereu ascuțite. Așa o fi.

Rezistă la apă și poate fi utilizat în duș și spălat ulterior. Autonomia de 80 de minute cu o încărcare completă este mai mult decât suficientă, zic eu, iar încărcarea de 16 ore nu mă sperie foarte mult: îl pot ține 4 ore în priză pentru 20 de minute autonomie, ceea ce oricum este mult peste nevoile mele epilatoristice.

Kitul 11 în 1 include:

  • aparatul
  • trimmerul principal metalic, care-i cel mai lat
  • aparat de tuns pentru detalii, adică cilindrul rotitor cu găurele
  • aparat de ras de precizie, adică un trimmer ceva mai îngust, pentru cioc sau bărbi și mustăți luate la milimetru
  • aparat de tuns părul din nas și urechi
  • pieptăne ajustabil între 3 și 7 mm
  • 2 pieptăni pentru aspect nebărbierit de 1 și 2 mm
  • 3 pieptăni pentru utilizări generale de 9, 12 și 16 mm
  • 1 pieptăne de 3 mm pentru corp
  • o mică perie de curățat
  • husă de transport
  • încărcător

Husa este din tipul “cel mai ieftin posibil”, iar peria putea fi mai lungă pentru a ușura curățirea aparatului, dar asta este.

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Funcționează foarte bine, sunt mulțumit de achiziție după acest timp.

Pentru tuns corporal este foarte bun, lamele taie gazonul foarte bine și întreaga operațiune ia puțin timp. Sunt mulțumit și de cum stă aparatul în mână, de greutatea sa potrivită și de faptul că-i destul de silențios când te tunzi sau razi în diverse zone corporale, de exemplu pe piept.

Nu mai pare așa silențios când tai părul din urechi folosind accesoriul special pentru asta. Atunci duci aparatul la ureche și zgomotul acestuia mi s-a părut ușor deranjant, dar nu ceva de nesuportat. Trimmerul de nas și urechi își face bine treaba, deși e cam ciudat să introduci acel cilindru pe acolo și să-l miști sperând să prinzi toate firele de păr.

Pentru barbă și păr nu l-am folosit, dar pare foarte capabil și în aceste operațiuni. Cum spuneam, lamele își fac bine treaba, iar accesoriile sunt în număr mare.

Trimmerele sunt în principal metalice și au o prindere solidă cu aparatul. Pieptănii mi s-au părut că au piciorușele de prindere cam mici și firave și sper să nu se rupă vreunul, deși până acum nu mi s-a întâmplat asta. Recomandarea mea, dacă luați acest aparat, este să montați și demontați pieptănii cu gesturi line și atenție pentru a nu forța acele piciorușe.

Ce nu-mi place este că intră fire de păr sub trimmer, în zona pistonului de antrenare a lamelor. La Remington-urile deținute de mine asta bloca în cele din urmă motorul, dacă nu curățai părul de acolo. Nu știu dacă Philips este mai puternic, că l-am curățat după fiecare utilizare, însă această curățare este dificilă și nu iese perfect. Peria inclusă e prea mică, iar firele respective, mai ales dacă sunt ude pentru că tocmai ai spălat trimmerul sau l-ai clătit cu apă în duș între reprizele de utilizare, se lipsesc bine pe acel piston.

Eu le scot mai ușor cu degetul decât cu peria, iar mai nou am descoperit că pot fura de la Matilda o dischetă demachiantă cu care curăț mai ușor totul pentru că se mulează mai bine pe diversele piese și părul se lipește de ea.

Cum ar fi, nu-i o problemă majoră, dar speram să găsesc aparatul la care părul nu intră în interior.

Cam asta este concluzia: este mai bun decât Remington-urile avute de mine și sunt mulțumit de întreg kitul.

Preț: între 190 și 250 lei la eMAG și PC Garage.

Vă interesează astfel de review-uri? Să scriu mai mult despre astfel de produse?

    29 comentarii

  1. Domnu’, la oua cum este ? Ciupeste ? :-D

      (Citează)

    • Cu asta ar fi trebuit început articolul. Să știm dacă are rost să citim mai departe sau nu.

        (Citează)

    • O fi pentru fete review-ul :)))

        (Citează)

    • Nu mi s-a părut foarte eficient. Un aparat de ras clasic, din acela de unică folosință Bic sau Gillette de taie bine, este mai bun și mai rapid.

      Culmea, alea prea complexe, gen Mach 3, nu sunt la fel de bune pentru că au unghiul lamelor prea mic, fiind gândite să nu te tai pe față.

        (Citează)

  2. Am avut un Remington foarte bun si foarte ieftin, m-a tinut ani de zile pana a cazut pe podeaua din baie si s-a desfacut in piese componente. Al doilea Remington, model scump si de fitze, a ajuns la cosul de gunoi pentru ca ciupea orice setare ii faceam eu.

    Acum am un Philips, cu plaja foarte larga de ajustare, i-am lipit “maxilarul” cand s-a desprins si sistemul de prindere s-a rupt, il folosesc in continuare. Ma uit pe la modele noi de Philips, dar inca nu m-am convins sa fac schimbarea.

      (Citează)

  3. yeah, am si eu un aparat de tuns phillips. e o mizerie sinistra. si n-a fost ieftin. bonus, dupa vreun an, bateria nu mai tine deloc, merge numa in piza.

      (Citează)

  4. Am si eu un aparat la fel, pe care il folosesc pentru barba. Sunt foarte multumit de el.

    Intradevar, este destul de dificil de curatat cu acea periuta din set. Eu bag feohn-ul in priza si il ventilez deasupra cazii. Zboara toate firele din el.

    Inainte am avut 2 Remingtons. Unul s-a innecat cu gel de dus prin valiza si a ruginit vazand cu ochii, iar celalalt a ramas “stirb” la acele capete pt barba.

      (Citează)

  5. Acelasi model este si in posesia mea de cateva luni, este perfect pentru nevoile mele – strict barba etc.

    Mai am unul Philips mai vechi pentru alte zone care nu mai facea fata chiar asa bine la barba dar in continuare dupa 8+ ani functioneaza excelent la ce nevoi am eu.

    Per total, sunt foarte multumit de Philips in acest domeniu. Ca idee, eu l-am luat cu aprox 100 ron – era o campanie Vodafone cu reduceri acum ceva vreme.

      (Citează)

  6. mai in gluma mai in serios, ne raspunzi la comentariul lui Dragos ?
    Cred ca principala functie pe care o utilizam toti este tuns/ras corporal .
    Este ok? Taie, ciupeste, trebuie insistat, rade tot ?

      (Citează)

    • Deci poate fi folosit și acolo, dar mi se pare că trebuie prea multă atenție și nu este foarte eficient. Un aparat de unică folosință, din ăla de 3 lei, este mult mai bun.

      Aparatul din review este mai degrabă gândit pentru tuns părul corporal sau barbă la aceeași lungime, dar în ritm mai rapid, ca la frizer.

        (Citează)

  7. De ce sai iei Ni-MH cand exista atatea aparate cu baterii lithium? Se si degradeaza mai repede bateria si cand ramai tuns de jumate n-ai chef sa astepti 4 ore…
    Banuiesc ca nu functioneaza cu alimentarea direct de la priza … ar fi o optiune benefica pentru protejarea speciei :)

      (Citează)

    • Da, unul cu Li-Ion ar fi mai bun, dar nu e un element crucial.

        (Citează)

    • Am uitat să zic, după sunetul lamelor îmi dau seama când bateria e pe ducă și trebuie încărcat. N-am nevoie urgentă de aparat, așa că pot să amân ce fac cu câteva ore sau o zi și să-l încarc între timp.

        (Citează)

  8. https://www.emag.ro/aparat-de-tuns-cu-vacuum-rowenta-tn9300-lama-de-taiere-cu-invelis-de-titaniu-setare-de-precizie-de-pana-la-1mm-17-dimensiuni-ajustabile-tn9300f5/pd/DTKMRNBBM/

    Cumparat – testat si foarte multumit!
    Ideea cu vacuum mi se pare geniala…trage parul si nu mai stau sa curat chiuveta si sa dau cu aspiratorul prin baie! Nu agata , nu ciupeste! Am 4-5 tunsuri si sunt f multumit!
    Pt partea de jos am niste o chestie de la Philips..face treaba ff bine!
    Pentru burta si spate…la trei luni sufar in tacere epilat cu ceara…asta e..dar firul se subtiaza si in timp s-a mai rarit zona..de la maimuta acum arat rezonabil…zic eu!
    Asa ca observatie..de ce noi cu inceput timid de chelie spre ceafa suntem parosi pe piept ca nu inteleg…:))!

      (Citează)

  9. Aș adăuga la review și un detaliu pe care l-am descoperit eu abia după o lună de utilizare: după descărcarea bateriei aparatul nu poate fi folosit alimentat la priză . Mai precis necesită mai mult de 30 de minute de încărcare ca să îl poți folosi câteva minute . Cum nu are indicator pentru nivelul de încărcare al bateriei mai mult ca sigur vei fi surprins măcar o dată de bateria descărcată și cu barba pe jumătate aranjată. Și nu am avut ce face .
    Așadar acele 16 ore necesare de încărcare în combinație cu alimentatorul slab și care nu poate alimenta aparatul în utilizarea la priză limitează viața trimer-ului la viața bateriei.
    Am și eu un Remington de 3 ani care face ca naiba acum dar tot mai are baterie, iar în lipsa bateriei merge și direct la priză .

      (Citează)

    • Nu functioneaza cand e alimentat la priza ca masura de protectie, sa nu te curentezi la dus :)) oficiaal si neoficial ca sa te enervezi dupa 1-2 ani cand bateria mai functioneaza la 30-40% din capacitate si sa iei altceva …
      Am avut un seria 5 acum cativa ani si am experimentat pe pielea mea confortul bateriei nimh cu incarcare super lenta si m-am simtit protejat cand ramasesem fara baterie si cu barba taiata pe jumate …

        (Citează)

  10. orice ai face, te rog sa nu pui poze folosind aparatul, ca dupa ce am vazut poze din astea la zoso, cand a facut review la phillips one blade, nu am mai putut sa mananc 5 ore.

    altfel, aparatul de tuns corporal e o mare inventie, am unul de vreo 5 ani, tot un phillips, si nu, nu pisca la oo (intr-adevar asta e primul criteriu de selectie :))

      (Citează)

  11. Am eu philips one blade, am avut cam tot ce’i pe piata, de la panasonic la no name.
    Problema e ca ciupeste sau rugineste.
    N-as schimba one blade pt nimic dar lama dupa ce’o bagi peste tot (pe bune peste tot) de 3-4 ori nu mai taie.
    Un defrisat la mine e la 3-4 saptamani.
    As cumpara modelul asta din review, e super ieftin aici… Dar, ciupeste?

      (Citează)

  12. 80 de ore? Îmi ascund aparatul de rușine că ține 15m

      (Citează)

  13. Pe măsură ce îmbătrânesc îmi dau seama că am tot mai mare nevoie de așa ceva, mai ales pt. nas și urechi.
    Off-topic: cuvântul “pieptăne” nu există. E fie “pieptăn”, fie “pieptene”. Pluralul e “piepteni” în ambele cazuri.

      (Citează)

  14. N-aș mai lua niciodată aparat cu baterie nimh, am unul și e aiurea rău, după un timp bateria nu mai ține cât zic ei și trebuie încărcat fix înainte de folosire, că altfel e mort după ceva timp de nefolosire. Pt barbă am oneblade pe li-ion, altă viață, nu am grija bateriei, are și indicator cu cât curent mai are, nu se descarcă cât stă nefolosit. Pe scurt, luați fraților li-ion neapărat, nu înțeleg de ce se mai fac aparate cu nimh.

      (Citează)

  15. Pentru cei interesați de oua eu îl am pe asta, folosesc minim o dată pe lună, nu m-am trimit până acum.

    https://www.philips.ro/shop/ingrijire-personala/kituri-ingrijire-indepartare-par/multigroom-series-3000-aparat-de-tuns-pentru-tot-corpul-6-in-1/p/QG3335_15

      (Citează)

  16. Ziceai tu ceva de un spray cu aer comprimat. De ce nu il folosesti ca sa cureti parul de sub trimmer?

      (Citează)

  17. Gaelex:
    Ma uit pe la modele noi de Philips, dar inca nu m-am convins sa fac schimbarea.

    Anul trecut prin mai, am luat un Philips Series 7000 HC7460/15 care s-a dovedit a fi una din cele mai proaste cheltuieli facute in 2019.

    Intai s-a apucat sa porneasca singur lasat pe rafturi in baie, poate de la umidiatea din aer, mergand pana i s-a terminat bateria. Lasat sa se usuce bine si-a revenit, a raspuns la butoane si l-am mai folosit de cateva ori. Dar clar nu era semn bun privind calitatea produsului.

    Dupa cateva curatari ale lamei folosind si apa de la dus si-a dat demisia definitiv, refuza sa mai porneasca, nici nu se incarca. Mortua est in cuvintele poetului.

    Are semn pe el sa nu il bagi sub jet de apa, e adevarat, dar in mintea mea de idiot nu am conceput ca poti face aparat de tuns la care sa nu ii speli lamele. Nu l-am facut submarin in cada, nici nu am pus dusul pe corpul aparatului, doar varful l-am spalat sub jet de apa.

    Produsele Philips nu mai sunt ce erau, calitatea lasa de dorit, o lectie care m-a costat 40 de euro.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus