un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Protestele trec la următorul nivel și asta e bine

13 Aug 2018  ·

GÂNDURI  ·

43 comentarii

Cea mai mare problemă la protestul din 10 august este că Jandarmeria a pierdut două arme de foc, fiindu-le furate de huliganii cu care s-au bătut. Și bătuți, și furați, cum s-ar zice.

Am văzut că importanța acestui fapt nu este discutată pe îndelete, așa că să-l punem în alt context: pentru câteva ore, doi huligani au fost înarmați cu arme de foc, lângă o mulțime mare de protestatari liniștiți. Dacă le utilizau? Dacă trăgeau în jandarmi când erau din nou atacați sau la întâmplare în mulțime, în isteria de moment?

Oficialii Jandarmeriei nu și-au asumat nici o vină pentru incompetența aceasta, ceea ce doar demonstrează incompetența celor ce îi conduc și ne conduc, în funcție cu ministrul “am găsit microfoane în priză și parchez la spital pe locul ambulanțelor“. Femeia aceasta este cel mai mare dezastru ce a lovit Ministerul de Interne de la Revoluție încoace, reușind să distrugă orice urmă de încredere pe care o aveau oamenii în Poliție și Jandarmerie.

Acțiunile Jandarmeriei mi-au lăsat impresia că s-au antrenat prea mult pentru lupte cu galerii de fotbal, în tribune, și nu știu ce să facă în fața unei mulțimi mixte dintr-o piață deschisă. Faptul că n-au reușit, în mai multe ore, să izoleze și să ridice de acolo niște huligani veniți pentru scandal arată incompetență de zile mari.

Știu că mulți zic că a fost un complot făcut de PSD, nu incompetență. Dacă este așa, s-a dovedit cel mai prost complot din istorie, reușind doar să reafirme nivelul de incompetență din toate nivelurile ierarhice. Dacă planul lor a fost să ia bătaie, să se chinuie să liniștească 100 de oameni cu chef de bătaie (fără să reușească) și să piardă două pistoale de 9 mm, enervând în paralel zeci de mii de oameni cu gaz lacrimogen — atunci a fost un plan deosebit de prost.

Voi fi optimist și voi numi asta doar incompetență, nu conspirație marcată de incompetență. Orice ar fi, mi se pare că au dovedit doar nevoia unei schimbări.

Povestea mea de la protest este banală. Am ajuns pe la 19 și am stat cam unde începe Calea Victoriei. N-am făcut selfie-uri ca să mă laud cu asta. Gaze lacrimogene ne-au alungat de acolo spre intersecția cu Buzești, iar un nou val de gaze ne-a făcut să mergem în fața muzeului Antipa, unde erau protestatarii uzuali de la astfel de adunări, oameni de toate vârstele, unii cu copii, alții cu câini.

Pe la ora 22 am plecat și am traversat din nou întreaga Piață, mergând pe jos spre Romană. Totul părea calm, pașnic, atmosferă plăcută, bulevardul Lascăr Catargiu era plin de oameni, mulți abia acum venind la protest. Am oprit la o bere la Grădina Verona înainte de a pleca spre casă; scandalul mare abia atunci începea.

Nu regret ce s-a întâmplat. Adică îmi pare rău să văd oameni răniți, dar mi se pare că protestul a reușit din alt motiv foarte, foarte important: mulțimea a arătat că este îndârjită împotriva PSD-ului și nu este intimidată de jandarmi.

Protestele anterioare ajunseseră într-un punct trist. Lumea își făcea selfie-uri ca pe plajă, se cânta imnul, se aprindeau luminițe, era o atmosferă ca de Revelion. Mulțimea uitase să transmită celor de la putere un mesaj clar referitor la de ce s-au adunat acolo, iar cei de la putere continua să fure nestingheriți, că nu se tem de lanterne aprinse spre cer.

10 august a arătat, dincolo de ciocnirile cu huliganii, că restul oamenilor din piață nu pot fi intimidați de PSD, de tunuri de apă, de gaze lacrimogene, de abuzuri, de cai alergați în galop spre mulțime, de garduri sau scuturi. Mi se pare că s-a trecut la un nou nivel și asta e bine. Pe hoți nu-i combați cântându-le imnul sub ferestre.

    43 comentarii

  1. Nu s-a ajuns nici pe departe la nivelul de violenta necesar pentru ca Dragnea sa se teama de protestatari.

    Da, oamenii au inceput sa vina cu masti de zugravit. Dar tot nu au venit cu rosii, cu cofraje cu oua, cu pietre de caldaram – si sunt destule locuri in Bucuresti unde te poti aproviziona, cocktail-uri Molotov.

    Tipic romanesc, nici asa nu suntem in stare sa organizam si sa facem corect. Iar PSD inca are o masa electorala de vreo 8~10 milioane de voturi potentiale pentru ei, de la bugetari si pensionari. Trebuie doar sa ii scoata din case in ziua alegerilor.

      (Citează)

    • Oua, roșii, pietre… Ca să arunci în cine? Protestele se fac la mare distanță de o clădire a Guvernului goală.

        (Citează)

    • In jandarmi, desigur. O rosie sau un ou pe vizor si nu mai vede, deci sau pleaca sau scoate casca. Si nu cred ca o scoate, pentru ca urmeaza piatra din caldaram.

      Au fost destule exemple la stiri despre cum se fac proteste in alte tari.

        (Citează)

    • Pai hai mai Gaelex, viteazule anonim, hai sa facem noi molotoave si sacosi de rosii si tot ce trebuie!!! De ce sa asteptam de la altii? Ca de razboinici d’astia acneici e plin internetul. Zi-mi unde vrei sa ne vedem si hai sa ne pregatim sa facem noi doi ceva memorabil, plm!

        (Citează)

    • Sfatul meu este sa fii putin mai lucid. Visele astea umede cu anarhisti care darama guverne sunt ok pentru adolescentii puberi care o ard teribilistic prin online.
      O masa de oameni (civili), oricat de mare ar fi ea, nu are sansa de reusita in fata unei armate. Pentru ca jandarmeria asta este, o armata bine instruita si dotata cu tot ce trebuie pentru a inabusi orice fel de proteste.

        (Citează)

    • Bine instruita si bine dotata? Nu prea pare, dupa lipsa de control si disciplina. Reusesc sa se impuna pentru ca opozitia lor este si mai dezorganizata si n-are habar cum se face.

        (Citează)

    • Gaelex e dus cu pluta, asta e clar, dar nici cu cei care zic ca problema ar fi ca protestatarii nu au cum sa castige nu mi-e rusine.

      Hai sa ne inchipuim ce s-ar intampla daca totusi protestatarii ar reusi sa bata jandarmii (prin absurd)…. ce s-ar intampla ar fi ca am trai intr-un stat in care ar fi dincolo de orice dubiu ca institutiile de forta nu sunt capabile sa asigure ordinea si siguranta.

      babaetz, cred ca voi nu stiti la ce foloseste statul, este?

      hai sa va explic: ratiunea de a exista a statului este, in primul si in primul rand, de a pastra ordinea si siguranta cetateanului prin detinerea monopolului asupra violentei.

      credeti-ma ca nu vreti sa traiti intr-o tara in care statul ia bataie de la tot felul de grupari, gen protestatari sau, de ce nu, armate private.

      de asemenea, nu vreti sa traiti intr-o tara in care guvernul este dat jos prin violenta.

      e simplu de ce: pentru ca de data asta om fi noi impotriva guvernului, dar data viitoare s-ar putea sa fiti impotriva celor care vor sa-l rastoarne ca sa vina ei.

        (Citează)

    • Iti vei fi dat seama, sper, cat de tampit esti, dupa ce iti vei aduce aminte de orele de istorie unde ai studiat despre revolutii, pasoptisti, Boston tea party, cadrea Bastillei si alte asemenea.

        (Citează)

    • Gaelex, las-o asa, serios, sunt lucruri prea complicate pentru tine.
      Intai si intai, Romania e un stat democratic, deci nu ai de ce sa faci o revolutie decat daca vrei sa instaurezi o dictatura. Apoi, o revolutie nu se face batandu-te cu jandarmii, ca ei sunt doar niste executanti. Chiar si daca ii bati si apoi intri in guvern, nu vei reusi decat sa te trezesti fata in fata cu mitralierele armatei.

      Ca sa faci revolutie sau lovitura de stat trebuie sa fii pregatit sa iei puterea prin eliminarea fizica a conducerii actuale a statului, nu sa dai cu pietre in jandarmi;
      si sincer, ma indoiesc ca esti pregatit de asa ceva, mai ales ca din cate ai spus tu nici macar nu ai fost la proteste.

      Asa ca stai chill si lasa adultii sa vorbeasca, bine?

        (Citează)

    • Nene, mai relaxeaza-te un pic.

      Orice forma de violenta si de hartuire individuala asupra membrilor PSD nu doar ca e ilegala, dar e si complet gresita.

      Transforma psd-istii in victime. E calea sigura spre a da PSD-ului puterea din nou din 2020 incolo, caci marea majoritate a votantilor nu agreaza violenta de niciun fel: nici aia de la tara, nici aia de la oras.

      “iar PSD inca are o masa electorala de vreo 8~10 milioane de voturi potentiale pentru ei”

      Din 2000 incoace, PSD-ul nici nu a visat vreodata la asemenea numere. Ei sunt votanti in mod normal de 3-4 milioane de votanti si cam asta e tot. Mai mult, de la alegerile din 2016 incoace, PSD-ul s-a prabusit in sondaje: de la 49% (ianuarie 2017) la 28% (iulie 2018)! In 20 de luni de guvernare in care au aruncat cu sacii de bani!

      Calmeaza-te! Renunta la incitarile la violenta, la hartuire, la nu stiu ce manifestatii la nunta lui Dragnea junior. Demonstratiile pasnice, de mare amploare, sunt calea cea mai sigura sa blocam guvernarea PSD-ul, chiar daca asta dureaza. E singura, de fapt. Nu suntem in Romania lui Ceausescu.

        (Citează)

  2. > Pe hoți nu-i combați cântându-le imnul sub ferestre.

    Sigur ca nu, ii combati aratandu-le spatele o zi mai tarziu parca pregatindu-te pentru un anal fara alifie, in loc sa recomanzi sa aduca fiecare cate o rosie/ou si sa le scape din mana din greseala. Cine naiba are idele alea cretine ?

      (Citează)

  3. Lasa ca au recuperat zilele urmatoare cu hore si alte lucruri de genul. Plus ca am vazut ca cei de la USR vor sa isi faca o baza de date imensa (pentru newslettere, probabil)
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215456528779107&set=a.3926704598781.164655.1014638534&type=3

      (Citează)

  4. aparatul de represiune a trecut la alt nivel! cred ca vezi problema din unghiul gresit!
    Proteste la sfarsitul saptamanii in fata unei cladiri goale-Psd ul este speriat,mai trimite 1000 de pensionari la mare in vacanta.Lupta asta este pierduta.

      (Citează)

  5. eu niciodata nu am inteles de ce se protesteaza in weekend cand cladirea e goala? chiar daca multi sunt la servici tot se pot invoi cateva ore

      (Citează)

    • E comod. La fel de comod cum e să vii în August în țară să protestezi pentru că n-ai altceva de făcut. La vot nu și-a a sacrificat nimeni zile de concediu. Vii, țipi un pic, te agiți și după aia pleci bătându-te singur pe umăr că tu ai încercat dar na, nu s-a putut.

        (Citează)

    • de ce aveti voi impresia ca aia care merg la proteste nu au fost la vot, sincer nu stiu.
      eu cred ca aia care merg la proteste sunt FIX aia care au fost la vot, iar aia care nu au fost la vot stau acasa si cand sunt proteste.

      am cateva specimene din astea pe la munca, baga placa cretina cu “nu ma intereseaza / nu fac politica”, fara sa-si dea seama ca atunci cand injura ca stau in trafic sau ca stau la cozi la ANAF de fapt fac politica cat cuprinde.

        (Citează)

  6. “eu niciodata nu am inteles de ce se protesteaza in weekend cand cladirea e goala? ”

    Pentru că protestul e doar tangențial împotriva guvernării. E împotriva unui partid mafiot, a unui fel de a face politică, împotriva atacurilor la justiție. Pentru că indiferent daca proasta e în clădire, cel care o manevrează e altundeva.

    “Nu s-a ajuns nici pe departe la nivelul de violenta necesar pentru ca Dragnea sa se teama de protestatari.”

    În România protestează oamenii de bun simț, tineri și bătrâni, cu copii și persoane cu handicap. Nu e genul de protest care își propune doborârea guvernului prin lupte de stradă. Te uiți la filme greșite.

      (Citează)

  7. Ion Iliescu:
    “eu niciodata nu am inteles de ce se protesteaza in weekend cand cladirea e goala? ”

    În România protestează oamenii de bun simț, tineri și bătrâni, cu copii și persoane cu handicap. Nu e genul de protest care își propune doborârea guvernului prin lupte de stradă. Te uiți la filme greșite.

    Din pacate acesti oameni de bun simt nu au alta alternativa decat sa puna mana pe ceva mai dur si sa doboare guvernul prin metode mai dure. Nu ma refer aici la lupte de strada, astea ar trebui sa fie ultima solutie, dar trebuie facut ceva mai mult. De exemplu sa se stranga 5.000 de oameni sa mearga la nunta fiului lui Dragnea sa ii ureze ceva de bine. Trebuie sa ii ataci cumva acolo unde chiar ii doare, altfel ei sunt prea nesimtiti sa simta si sa le pese de ceva.
    Citez un text de pe facebook pe care il consider ca exprima cel mai bine ce se intampla :
    “Să n-aud vreun imbecil că pesediştii au câştigat alegerile şi trebuie lăsaţi să facă ce vor ei.
    Şi comuniştii le-au câştigat la fel şi hitleriştii tot aşa.
    Asta nu-ţi dă dreptul să te consideri stăpân peste-o ţară, să schimbi legile cum vrei tu şi să furi de unde-ţi place.
    Tot ce se câştigă la alegeri este dreptul de a administra o ţară în interesul cetăţenilor ei.
    Dacă o faci bine rămâi, dacă nu – trebuie să pleci.
    De bună voie sau forţat!”

      (Citează)

    • Apropo de urmatorul nivel: duminica 26.August se insoara dragnea jr. Biserica Sf.Elefterie, ora 18, pe la Eroilor. Zic si eu asa.

        (Citează)

    • “De exemplu sa se stranga 5.000 de oameni sa mearga la nunta fiului lui Dragnea sa ii ureze ceva de bine. Trebuie sa ii ataci cumva acolo unde chiar ii doare, altfel ei sunt prea nesimtiti sa simta si sa le pese de ceva.”

      Terminati cu mentalitatea asta de razboi prin orice mijloace. Acolo este o adunare privata, nu ai nici un drept sa distrugi evenimentul. Poti sa demonstrazi in spatiul public orict de mult doresti.
      Problema este ca nu avem o alternativa solida la vot. Cei ce nu mai suporta asta ar trebui sa se implice in gasirea si promovarea candidatilor capabili sa schimbe mentalitati si modul in care se face politica. Cei ce merg la protest ar trebui sa incerce la urmatoare campanie sa sprijine prin discutii si chiar financiar candidatii alternativi.

        (Citează)

    • Valentinul, am fost la vot, am fost in piata, am semnat petitii, am scris pe facebook, am scris pe bloguri, am explicat in emisiuni TV, in comunicate ale ambasadelor, in Comisia Europeana, FMI, Banca Monetara, pe arena de tenis, daca avea Romania prezenta pe statia spatiala probabil ar fi venit comunicate si de la NASA, cred ca si Papa i-a zis in latina lu Dancila un Fellatio Pesedeus.
      Omul Dragnea, ala dupa viata privata a caruia plangi tu, desi viata lui privata e construita pe banii furati de la tine, a aratat si arata ca n-a inteles nimic. Poate ar fi totusi momentul sa i se explice fata in fata. Si cum nu suntem statul paralel, sa-l urmarim cand pleaca dimineata de la el de acasa din Fortalezza si sa-l oprim la semafor, ne ducem si noi in singurul loc public in care stim ca va fi cu siguranta si va avea sansa sa ne auda.

        (Citează)

  8. jesus man, cea mai mare problema cu protestul din 10 august este că Jandarmeria a pierdut două arme de foc ??!!

    citind articolul, iarasi am avut impresia ca aici pe blog scrie un robot din cand in cand, la fel ca la postul in care ziceai ca poate totusi depresia nu e un moft ….

    cea mai mare problema e ca jandarmii au agresat lumea la gramada si au actionat conform unui plan pre-stabilit de a escalada violentele ca sa ii poata intimida pe toti aia care indraznesc sa comenteze la adresa PSD – adica un inceput de dictatura.

    asta e cea mai mare problema.

      (Citează)

    • Când am citit fraza asta am crezut că articolul este scris de Fluture.

      După ce am văzut imagini în care tinerii erau bătuți doar pentru că se aflau în piață, imagini cu femei agresate de jandarmi și peste 400 de civili răniți …. astea sunt lucruri mai grave decât faptul ca s-a pierdut un pistol.

      Pe https://www.facebook.com/myrecorder/ sunt câteva filme interesante despre protest.

        (Citează)

  9. “Protestele trec la următorul nivel și asta e bine” cum asa? Eu nu am inteles in primul rand de ce protesteaza cei din piata? Doar ca nu mai vor PSD-ul la guvernare, partid care oricum nu l-au votat? Atat timp cat votul nu este fradulat te duci frumos la vot si alegi. Cine ia cele mai multe voturi guverneaza urmatorii 4 ani, insa se pare ca democratia ii incurca grav pe unii.

      (Citează)

    • Cat de psd-ist prost si lingator de funduri poti sa fii ?

      De cand un vot dat pe baza de promisiuni electorale gen 100 de lei la pensie inseamna ca de fapt le dai voie sa faca tot ce le trece prin tartacuta timp de 4 ani ?

        (Citează)

    • Mai usor cu retorica: “Lasati-i in pace daca au fost votati”!

      Sa zicem ca eu candidez pentru primarie. Iau 51% din voturi. Marius M nu ma voteaza pe mine. Prima chestie pe care o fac dupa ce am iesit invingator?

      Dau cu buldozerul peste casa lui.
      Marius M: “Alo alo, ce-i cu abuzul asta pe capul meu?”
      Eu: “Am luat cele mai multe voturi pentru urmatorii 4 ani. Te deranjeaza democratia?”

      Conform logicii si retoricii tale ar trebui ca tu insuti sa taci si sa inghiti cand puterea politica face un abuz direct asupra ta. Dar e cat se poate de evident ca nu vei face asta si intelegi cat se poate de clar de ce noi protestam impotriva abuzurilor comise de catre PSD-ALDE de cand au preluat puterea.

      Si-atunci, are rost sa mai arunci asupra noastra acea retorica penibila? De ce aceasta retorica sa fie valabila doar atunci cand aia pe care ii sustii tu comit abuzuri la adresa noastra dar nu si invers cand ai fi tu supus aceluiasi tip de abuzuri?

        (Citează)

    • Din pacate multe comentarii mi-au ramas in m o d e r a r e si nu prea pot sa va raspund.

      @user care este dictatorul tau preferat?

      @Tudor asta inseamna ca protestatatii sa aiba argumente concrete, ceea ce momentan nu au.

        (Citează)

    • “asta inseamna ca protestatatii sa aiba argumente concrete, ceea ce momentan nu au.”

      Esti constient ca asta inseamna ca argumentul asta:
      “Alo alo, ce-i cu abuzul asta pe capul meu?” intra in acea categorie si iti renegi propriile argumente cu care ai sesiza un abuz comis asupra ta?

      Sau nu esti capabil sa iesi din rutina robitica in care daca nu ti-a mers o mizerie de argument treci la urmatoarea mizerie din stoc?

      Dar hai sa te ajut, tot suntem aici civilizati:
      1. OUG 13. Abuz la adresa justitiei pentru a-si spala dosarele.
      2. Mutarea contributiilor de la angajator la angajat. Haos fiscal, multi oameni mutati pe salariul minim pe economie.
      3. Aruncarea la gunoi a 2 guverne proprii pentru simplul fapt ca nu i-au facut toate poftele lui Domn Dragnea.
      4. Mutilarea partiala a pilonului 2 de pensii.
      5. Criza vaccinurilor.

      Poate ca totusi raspunsurile tale intra in moderare din cauza faptului ca vii cu mizerii de afirmatii de tipul acesta: “asta inseamna ca protestatatii sa aiba argumente concrete, ceea ce momentan nu au” prin care incerci sa sugerezi ca motivele principale de la care au pornit protestele [listate mai sus] nu ar fi de fapt motive.

      Imi pare rau, mai baga o fisa. Ai venit de prea multe ori cu aceasta strategie de a ignora argumentele concrete puse deja pe tava.

        (Citează)

    • 1. OUG13 se va da pentru ca asa a decis curtea constitutionala, numai ca pragul va fi mai mic, insa tot va fi prag. In urma protestelor au scapat multi de la parnaie ca incalcasera doar o horarare de guvern, nu si o lege, asa ca las-o moale.
      2. Asa si?? esti contabil si ai de printat multe hartii? Eu la munca am semnat o foaie si aia a fost tot.
      3. Asa si? Ai votat PDS pentru Grindeanu sau Tudose?
      4. Fake news
      5. Abia aici e ceva de discutat, poate e pe bune, nu am informatii, insa comparabil cu ministrul ala din guvernul Ciolos de mureau copii pe banda rulanta si el nu facuse nimic macar celula de criza, e totusi diferenta si atunci nu a mai iesit nimeni.

      Era cat pe ce sa dea PSD-ul gazele naturale din Marea Neagra pe gratis si nu am vazut pe nimeni sa se agite, din contra, USR si PNL au afirmat ca nu e bine ca ne pleaca investitorii. Sa mai zic ca nu a iesit nimeni cand s-au taiat salariile cu 25%, a crescut TVA si ne-am si indatorat la F M I?

        (Citează)

  10. “Știu că mulți zic că a fost un complot făcut de PSD”

    La protestele din ianuarie 2012 jandarmii au actionat exact la fel reusind sa elibereze Piata Universitatii in 10 minute adica aproximativ cam in acelasi timp cat le-au luat sa elibereze Piata Victoriei in seara de vineri. Jandarmii au aplicat aceeasi tactica si a functionat asta inseamna ca si-au facut treaba cu brio.

    Teoria ca a fost un complot instrumentat de PSD cade deoarece in 2012 la guvernare se afla PDL-ul iar la Cotroceni trona Traian Basescu. Deci, dupa parerea mea, indiferent de ce partid se afla la putere in Romania, jandarmeria intervine la fel atunci cand i se ordona sa inabuse un protest. Aplica aceeasi tactica deoarece ea da roade de fiecare data.

    Cat despre proteste in general, ele nu au trecut la niciun nivel superior, sunt exact in acelasi loc, in fata cladirilor goale. Guvernul asta nu o sa cada decat poate la alegerile viitoare. Si ca sa mai iau putin din elanul #rezistilor, pe Victor Ponta nu l-a demis strada ci PSD-uu. Ca dovada, Victoras a ajuns acum sa muste mana care l-a hranit.

    Concluzia este ca nu aveti nicio sansa de reusita cu protestele astea. PSD-ul este un partid omogen sustinut de milioane de romani. In schimb, opozitia e varza. Take it or leave it.

      (Citează)

  11. Nu se intreaba nimeni de ce jandarmii erau dotati cu arme de foc*? Se anuntatesera razboi? Era stare de asediu? Trebuiau sa lupte cu forte paramilitare la fel inarmate?

    Oare daca lucrurile se precipitau putin mai mult, ce faceau? Impuscau in stanga si in dreapta?

    asta daca a fost adevarat si nu doar una din multele “fake news”

      (Citează)

    • pai e adevarat, ca daca nu ar fi avut arme de foc nu s-ar fi furat arme de foc.

      nu ma pricep, dar probabil arma face parte din echiparea standard.

      deci intrebarea nu e de ce aveau arme de foc, ci de ce au fost adusi jandarmi echipati pentru interventie ofensiva sau “lupta” sau cum se zice.

      iar raspunsul e clar: pentru ca asta a fost planul, sa excaladeze violentele ca sa aiba pretext sa intervina agresiv, ca sa bage lumea in sperieti.

        (Citează)

  12. nu stiu ce sa zic…alt nivel ar insemna ca toti parlamentarii PSD si ALDE sa nu mai poata iesi din casa fara paza, atunci ar fi ceva.

      (Citează)

  13. gabi:
    Nu se intreaba nimeni de ce jandarmii erau dotati cu arme de foc*? Se anuntatesera razboi? Era stare de asediu? Trebuiau sa lupte cu forte paramilitare la fel inarmate?

    Oare daca lucrurile se precipitau putin mai mult, ce faceau? Impuscau in stanga si in dreapta?

    asta daca a fost adevarat si nu doar una din multele “fake news”

    +1! Și eu ma întreb oare în ce scenariu ar fi putut folosi arme de foc cu muniție letală împotriva protestatarilor… ce cautau jandarmii înarmați cu arme de foc la un protest, nu ma pot dumiri și pace!

      (Citează)

    • Pentru a putea riposta in cazul in care unii precum aia de au batut-o pe jandarmerita, sau aia de aruncau cu bucati de bordura veneau inarmati si pusi pe treaba.

        (Citează)

  14. Marius M:
    Pentru a putea riposta in cazul in care unii precum aia de au batut-o pe jandarmerita, sau aia de aruncau cu bucati de bordura veneau inarmati si pusi pe treaba.

    Armele ălea de foc le puteau ține în eșalonul doi (ăla care nu stă la vedere dar e întotdeauna gata să intervină). Intevenția e graduală, în funcție de necesitate.

      (Citează)

    • Te joci prea mult jocuri de strategie unde arcasii ii tii in ultimul rand. Interventia aia graduala spune cum trebuie sa riposteze jandarmul, nu ce dotari poate avea la el. Ai vrea ca aia in linia intai sa aiba doar scutul la ei?

        (Citează)

  15. De regulă armele de foc n-au nici măcar glonț pe țeavă atunci când sunt în toc. Jandarmii și poliția nu umblă cu armele de foc încărcate tocmai din astfel de motive. Încărcătorul se bagă doar în caz de intervenție cu arma în mână.
    Așa că întreg raționamentul pe subiect e greșit.
    Ăla care a furat arma, pentru că aparent a fost doar una, n-avea cum să o folosească fără muniție, mai ales la protest.

      (Citează)

  16. Nu e deloc bine ca protestele au trecut la urmatorul nivel.
    Ce s-a intamplat a dat ocazia PSD ului sa puna eticheta de violent pe orice posibil viitor protest.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus